TORNAR

A 24 hores per als referèndums

Carme i la Llacuna celebren diumenge la consulta per la independència

politica
Divendres, 26 febrer 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest diumenge, els veïns de setanta-nou municipis catalans podran expressar la seva opinió sobre la independència de Catalunya. A la comarca, Carme i la Llacuna viuran aquesta jornada especial, sumant-se als Prats de Rei i els Hostalets de Pierola, que van celebrar la consulta el passat 13 de desembre. D’altres municipis, com Igualada, Capellades o Jorba, entre d’altres, treballen per celebrar aquest referèndum el proper 25 d’abril.

Marc Guarro, de la comissió organitzadora de Carme, explica que estan cridats a les urnes prop de 700 veïns majors de 16 anys, i que la mesa s’instal·larà a les escoles. La trentena de voluntaris s’han dividit en diverses comissions, i de cara a diumenge han organitzat tres torns de mesa. A Carme estan enfeinats, ja que han programat per aquest cap de setmana dos actes relacionats amb la consulta: dissabte a la tarda, a 2/4 de 8, Biel Majoral oferirà un concert al teatre. I diumenge al matí hi haurà botifarrada al Casal, coincidint amb l’obertura de la mesa. Veient la resposta de la gent en els diversos actes organitzats, Marc Guarro diu que s’espera una bona participació.

Per la seva banda, Jordi Mollfulleda, de la comissió La Llacuna Decideix, informa que hi ha al voltant de 800 llacunencs que podran exercir el dret a vot. Com a Carme, s’instal·larà una única mesa, en aquest cas l’antiga llar d’infants, i també han establert tres torns per cobrir la jornada de diumenge. La vintena de voluntaris de la Llacuna, als quals s’han de sumar nombrosos altres col·laboradors, han penjat pancartes i cartells aquests últims dies. Mollfulleda explica que l’organització d’activitats s’ha deixat a la voluntat de les entitats que hi col·laboren, però que la intenció és organitzar una consulta seriosa i creïble, com quan es tracta d’eleccions.

Durant la jornada de diumenge es podrà seguir el desenvolupament de la jornada i les xifres de participació des d’anoiadiari.cat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.