TORNAR

Vilanova desestima les al·legacions al pressupost del 2010, que s’aprovarà definitivament

La moció d'ERC de suport a la consulta per a la independència no prospera

politica
Dijous, 25 febrer 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Ple de l’Ajuntament de Vilanova del Camí va desestimar dilluns, en sessió extraordinària, les al·legacions al pressupost del 2010 presentades per la regidora no adscrita Imma González. L’informe tècnic assegura que les 44 propostes que va fer González no són al·legacions ja que no es basen en cap vulneració normativa. Ricard Torras, del PSC, va afegir que es tractava de suggerències les quals s’haurien d’haver presentat durant el Ple d’aprovació dels pressuposts per al seu debat.

Ple de dilluns a Vilanova

La regidora Imma González va lamentar que l’equip de govern no busqui el consens en temes tan importants com el pressupost i va carregar durament contra partides i accions concretes que va titllar de maquillatge. En aquest sentit González va criticar que el pressupost de 2010 només hagi augmentat la despesa en servei a les persones en 11.000€.

Ricard Torras, va defensar de nou els pressupostos municipals per al 2010, que va qualificar de realistes i compromesos amb el futur de Vilanova i dels vilanovins. El punt, que va comptar només amb el suport d’IPV, no va prosperar i, per tant, el pressupost serà aprovat definitivament.

Mitjans electrònics

El ple de la Corporació va debatre aquest dilluns sobre dues ordenances. La primera, que regula l’ús dels mitjans electrònics, per a les relacions entre l’administració pública i els ciutadans es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups excepte IPV i la regidora Imma González que s’hi van abstenir.

La segona ordenança centrada en la regulació dels guals va generar més controvèrsia. L’equip de govern proposava regular la concessió, modificació i renovació de les llicències de gual així com les condicions i el règim que han de complir els titulars d’aquests espais. L’aspecte que va generar debat va serè el fet que l’ordenança especifiqui que no es podrà gaudir d’espais de domini públic destinats a gual, sense la preceptiva llicència, és a dir que qualsevol persona que hagi d’envair la via pública per accedir a la seva finca haurà de pagar aquesta llicència.

El regidor republicà Xavier Bermúdez va ser especialment crític amb aquest punt de l’ordenança que va acabar votant en contra. Des d’IPV, Juan Manuel Cividanes, va suggerir que a l’ordenança s’hi podria afegir un annex tècnic amb les dades necessàries per a la construcció dels passos per a vehicles. Una proposta que es va rebutjar perquè segons va explicar el regidor d’urbanisme Carles Majoral, depèn de cada carrer.

El punt es va aprovar amb els vots favorables del PSC, ICV i CiU. ERC i la regidora Imma González van votar-hi en contra i els regidors d’IPV s’hi van abstenir.

No a la consulta per la independència

La moció que el grup d’Esquerra va portar al Ple no va comptar amb el suport de cap grup municipal a excepció de Convergència i Unió i dels propis proposants, per tant, no va prosperar.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.