TORNAR

Compte enrere per a les consultes populars de Carme i la Llacuna

Uns 1.500 anoiencs estan cridats a les urnes aquest diumenge

politica
Dimecres, 24 febrer 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Queden només 5 dies perquè els veïns de Carme i la Llacuna puguin donar la seva opinió sobre la independència de Catalunya. Els organitzadors ja ho tenen tot a punt per aquest diumenge, en què es produirà la segona onada de referèndums a nivell català. A Carme s’han programat tres actes culturals i festius que serviran per escalfar motors de cara a la consulta. D'altra banda, entre els dos municipis sumen ja un 4,6% de vots anticipats.

Final de campanya intens

Aquest dijous 25 de febrer a les 8 de la tarda i al Casal de Carme, tindrà lloc una taula rodona amb el títol ‘Està d’acord que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?’. Hi participaran l’actor Toni Albà; Roger Buch, politòleg i membre d’Òmnium Cultural, la diputada anoienca al Parlament Teresa Estruch, i l’exdirigent sindical Paco Nevado, també veí de l’Anoia.

Destaca també el concert que tindrà lloc al teatre de Carme dissabte a 2/4 de 8 de la tarda, amb el reconegut Biel Majoral. El cantant és un dels intèrprets més rellevants de la música popular de les Illes Balears. Majoral duu més de 30 anys cantant, recopilant, component i estudiant la música d’arrel de l’entorn mediterrani.

Finalment, de cara al diumenge al matí, es durà a terme una botifarrada al Casal de Carme, un acte festiu i reivindicatiu que pretén aplegar al Teatre a totes aquelles persones que votaran a la Consulta sobre la independència, i també als qui col·laboren en la organització. En tots aquests actes hi haurà la possibilitat d’emetre el vot anticipat, com ja han fet un 2% dels carmetans cridats a les urnes.

Tot a punt a la Llacuna

Com en setanta-nou municipis més d’arreu del Principat, aquest diumenge es durà a terme la consulta sobre la independència de Catalunya a La Llacuna. La consulta, organitzada per la La Llacuna Decideix!, ha anat precedida d’un intens i dur treball desenvolupat per la plataforma organitzadora durant els últims mesos; La Llacuna Decideix!, amb el suport i la col·laboració d’una vintena d’entitats i associacions cíviques, socials i culturals del municipi, ha treballat dia a dia en la cerca de l’element més bàsic i cabdal de tot procés democràtic, la màxima participació de tots els ciutadans.

Les trobades amb les entitats, amb els veïns, amb els càrrecs polítics, la presentació en assemblea, les jornades de vot anticipat, l’enganxada de cartells, la bustiada de díptics d’informació, la penjada de pancartes, i les reunions periòdiques, tot en ares que cap veí o veïna de La Llacuna es quedi sense votar el proper diumenge dia 28 de febrer.

Amb tot, més de 800 llacunencs i llacunenques majors de 16 anys i empadronades al municipi estan cridats a participar en la jornada electoral del proper diumenge; fins el moment, un 2,6% del cens ja ha exercit el seu dret durant les jornades de vot anticipat que es van dur a terme el cap de setmana passat. El col·legi electoral a la Llacuna estarà ubicat a l’antiga guarderia i es podrà votar de 9 del matí a 8 del vespre.

Manuel Cuyàs a Igualada

D’altra banda, aquest dijous tindrà lloc a Igualada una conferència del periodista Manuel Cuyàs, organitzada per IGDecidim. Serà a les 20.00 h a la sala de socis de l’Ateneu igualadí.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.