TORNAR

El VA! afirma que parteix de zero per negociar amb V365

Francisco Palacios avisa, però, que hi ha més opcions

politica
Dimecres, 3 juny 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

A deu dies per la investidura, no hi ha hagut cap moviment de relleu al complicat taulell de Vilanova del Camí, amb set forces i on en calen tres per assolir la majoria absoluta. Francisco Palacios, líder de Vilanova Alternativa (VA!), podria ser una de les peces clau per decantar majories junt a ERC-Som Vilanova, CiU i DECIDE. Algunes fonts donen per fet un principi d'acord entre PSC i IPV-VV

El principal impulsor de Vilanova Alternativa (VA!), Francisco Palacios, manté que posa el comptador a zero i oblidarà el que ha passat els darrers quatre anys per negociar amb els altres partits un acord de govern a la vila. Palacios, ex soci de govern de l'alcaldessa Vanesa González (V365) quan aquesta i els membres de la seva candidatura eren al PSC amb Joan Vich, no tanca portes a res. Van partir peres estrepitosament fa tres anys, arrel de les presumptes irregularitats del regidor amb el bàsquet i des d'aleshores la relació ha estat més que tensa. Palacios assegura que "ja ens hem reunit i no hi ha res firmat". Afegeix que "nosaltres partim d'una situació de zero" i en relació als problemes per articular una majoria "de moment no veiem la fórmula, s'ha de parlar amb tothom. Ens hem de veure i fer més reunions. Sí, si cal tornarem a pactar, depenent de com acceptin el nostre programa".

La imatge de l'agrupació d'electors, en pre-campanyaLa bona entesa el darrer any al govern entre l'equip de Vanesa González, ara V365, i CiU ha estat paral·lel a la manca total d'entesa entre aquests i IPV-VV i VA!. Durant la campanya, el VA! ha parlat en positiu i ha declinat polemitzar. Les afinitats de V365 amb CiU i -en menor mesura- amb Esquerra semblen tancar un bloc de govern al qual mancaria un regidor per assolir la majoria. En aquesta aritmètica hi entra Palacios, tota vegada que sembla difícil que DECIDE, amb Carlos Navarro i un 'background' que prové de la representació de Ciutadans al municipi, pugui pactar amb partits independentistes.

L'altre bloc el conformen -i sembla que està força avançat- el PSC i IPV. Palacios nega, com ja va fer abans de les eleccions, qualsevol acord en ferm amb aquestes forces. També desmenteix que hi hagi condicions 'sine qua non' com accedir a l'alcaldia, tot i que "en aquesta mena de converses sempre acaba sortint. El nostre únic condicionant és el programa que tenim". Així, no hi hauria cap preferència per a pactes ara per ara amb Vanesa González o Noemí Trucharte i els diferents blocs que puguin articular. "No hi ha condicionants, quan hi va haver la fricció amb Vich, formaven part del PSC. Per aquesta regla de tres, el problema també el podríem tenir amb el PSC actual" explica.

Admet també Palacios que "probablement hi haurà grups que preferiran treballar des de l'oposició". Com a condició fixa, així, els vuit punts que "vam firmar davant de notari com a innegociables si entràvem al govern". Entre aquestes figuren la reducció de sous de càrrecs electes, auditories a l'inici i final de mandat, un menjador social gratuït i la negociació immediata amb els bancs de lloguer social.

 


2 Comentaris

M

Montse

Vilanova

3 de juny 2015.16:39h

Respondre

Ull amb aquest Palacios, no té ofici ni benefici i tan sols vol un lloc d’on xuclar. No és una persona de fiar.

Z

Zelje

Vilanova del Camí

3 de juny 2015.03:09h

Respondre

El Palacios i un dels seus amics homòfobs no els vull pas al govern del meu poble. Aquests espanyols millor que estiguin a l’oposició....Sembla que tothom vol una miqueta de poder....

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.