TORNAR

Esquerra tanca les portes a un govern a Masquefa però promet recolzar Boquete "en el procés"

Els republicans no plantegen fer cap fórmula alternativa

politica
Dimecres, 3 juny 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

No volen pactar amb CiU, però deixaran que mani la llista més votada. Aquestes són les conclusions que Xavi Pérez, el número u d'ERC a Masquefa, ha donat a conèixer a Xavier Boquete (CiU), actual alcalde i guanyador de les eleccions

Amb sis sobre 13 regidors, CiU, encapçalada per Xavier Boquete, governarà fins el 2019 a Masquefa. Ahir, Esquerra, la principal opció per articular una majoria absoluta al ple, va declinar el pacte en una reunió que van mantenir les dues formacions. En declaracions a Anoiadiari, Xavier Pérez, el cap de llista republicà, comenta que "no podíem estar al govern si el nostre lema és 'regeneració'. Hem de ser creïbles". Amb tot, Pérez no tanca l'opció de donar suports puntuals a Boquete. Especialment en tot el que faci referència "al procés" i a la situació que es pogués donar als mesos posteriors al 27-S.

Xavi Pérez, tercer a l'esquerra, declina entrar al governPérez manifesta que la seva renúncia a entrar al govern és per "coherència" amb els seus postulats de regeneració "davant un equip de govern que acabarà el mandat portant ja 12 anys". Amb tot, el cap de llista d'Esquerra no veu sentit a cercar coalicions alternatives: "per sumar una majoria hauríem de pactar amb el PP, cosa impossible, i que tampoc volem". 

Els republicans asseguren que passaran a l'oposició i que cedeixen el govern a CiU ja que "són la llista més votada i per tant són els legítims guanyadors. Ara, poden cercar una força per aconseguir la majoria si volen". Sense l'opció d'Esquerra, és improbable que l'actual alcalde pugui tancar un acord a nivell de mandat amb les altres tres forces del ple, PSC, CUP i PP.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.