TORNAR

Avui, assemblea de la CUP capelladina que mira ERC per un pacte

Socialistes i convergents, descartats per a una aliança

politica
Dissabte, 30 maig 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

La CUP de Capellades és la guanyadora de les eleccions al poble en nombre de vots i ha empatat amb CiU en nombre de representants, quatre. Avui dissabte, la formació convoca una assemblea oberta per tractar la situació

L'alcaldia capelladina podria ser la primera de l'Anoia gestionada per la CUP. En aquest cas, per la candidatura de la CUP més antiga de la comarca, a més, Vila de Capellades, que ja al 2007 va entrar al consistori amb dos representants. El col·lectiu ha superat  CiU, que ostentava l'alcaldia precisament des de 2007, en vots i en tindria prou amb el suport d'Esquerra Republicana per assumir el govern els propers quatre anys. Aleix Auber, número u de la llista, explica que "la nostra filosofia és tractar-ho en assemblea i per això dissabte (per avui) en fem una d'oberta per captar les sensacions i compartir-les i mirar per on van les coses". Auber admet que l'aliança natural és amb Esquerra, que ha aconseguit de nou tres representants.

Vitali (CUP), solidari amb els treballadors de Movistar FOTO: La XarxaAuber entén que Esquerra "seria l'opció més normal" i que "ara vénen uns dies densos, en els quals volem dialogar amb tothom ja sigui per un 'sí' o per un 'no'. A principis de la setmana vinent s'ha d'aclarir la situació". La llista i el programa de Marcel·lí Martorell, l'actual batlle, "està molt lluny dels nostres objectius", malgrat la proximitat "teòrica" en l'eix sobiranista hi ha moltes diferències en la faceta social. I, a més, "cada municipi té una realitat particular".

El número dos del PSC, Carles Cuerva, recorda ja que fa quatre anys la CUP va desestimar qualsevol acord amb el PSC. Ara, però, ni tan sols sumant amb CiU es faria que Martorell assolís els set representants necessaris. Qualsevol pacte de govern, per tant, passa per Esquerra, que té tres regidors. Auber situa als republicans -afins en l'eix nacional i més pròxims en el social- com a socis privilegiats. El PSC queda tan lluny com CiU. "Parlarem amb el PSC, però crec que hi ha poc a pactar" assegura.

La CUP fa costat als tècnics de Movistar

També els membres de la formació capelladina, segons informa 'La Xarxa', han mostrat la seva solidaritat amb els treballadors de Movistar. Aquesta setmana, una vegada s'han fet els comicis municipals, s'han compromès que si assoleixen l'alcaldia de Capellades, suspendran la contractació pública de serveis Movistar. Xavi Vitali es va desplaçar a Barcelona per signar el compromís en nom del grup local.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.