TORNAR

Marc Castells apunta a president de la Diputació

Es dóna per segura la seva continuïtat com a diputat provincial

politica
Divendres, 29 maig 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La rotunda victòria de CiU a Igualada podria ser un dels pilars perquè l'alcalde Marc Castells se situï al capdavant de la Diputació de Barcelona. En aquest darrer mandat ha estat ja a l'ens provincial, com a delegat d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge.

L'actual alcalde d'Igualada, Marc Castells, que ha estat escollit de nou amb majoria absoluta té molts trumfos de ser el nou president de la Diputació de Barcelona. Fonts internes de la federació veuen "molt a prop" el batlle del càrrec, després de la seva tasca els darrers quatre anys i l'ascendència que ha aconseguit a l'ens provincial com a diputat. Primer va ser al capdavant de l'àrea d'Educació i Tecnologies de la Informació i la Comunicació; el 2013, amb la remoció del PP en el govern de la Diputació, va passar a ocupar-se d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge. Preguntat abans de les eleccions per Anoiadiari sobre aquesta opció, Marc Castells es va limitar a dir que "seria un honor, però primer m'han d'escollir els meus companys de CiU com a diputat anoienc. És molt aviat". Ara hi ha consens entre els dos socis de la federació a nivell anoienc. Entre els 'rivals' que es perfilen per a Marc Castells com a president, destaca Miquel Buch. Buch, alcalde de Premià de Mar, està al capdavant de l'Associació Catalana de Municipis i té una relació molt estreta amb l'Assemblea Nacional Catalana. 

Castells, el passat mes de març amb Artur MasBuch i Castells comparteixen característiques. Són joves, de CDC, i són independentistes de primera generació. Un factor important en el paper que poden tenir les diputacions en un escenari d'enfrontament amb l'estat. El premianenc té un handicap, com és la seva delicada salut, ja que se li va diagnosticar esclerosi múltiple. Va ser successor de Salvador Esteve a l'ACM i ara ho podria ser també com a número u a l'ens provincial. Castells té diversos actius, també. Com que CiU a Igualada ha trencat la tendència de caiguda que té a altres punts. A cap altra capital barcelonina ha guanyat amb aquesta contundència i amb majoria (els 7.500 vots que ha tret a Igualada són mig miler menys que a Manresa, amb quasi el doble d'electors). Un perfil similar a Castells seria el de Marc Solsona, que ha arrasat a Mollerussa -cap de comarca- i que tindria números per la Diputació de Lleida. Buch, Castells i Mercè Conesa, aquesta darrera, alcaldessa de Sant Cugat, situada com a possibilitat segons 'El Periódico', sonaven abans dels comicis a la travessa. Conesa ha perdut quatre regidors i Buch tres. L'ascens convergent a Igualada posaria a Castells per davant d'ells dos.


4 Comentaris

a

aaqualata

29 de maig 2015.21:19h

Respondre

Independentment de colors polítics és bona notícia per Igualada i Comarca. En Castells, es l’Alcalde de Ciu, de Ciutats grans, que millors resultats ha tingut, i major creixement.
Dir el... Llegir més contrari o no alegrar-se d’aquesta noticia de ser un amargat de la vida. Gineret, creu-me, de tant en tant has de veure les coses positives. No tot és blanc o negra, hi ha matisos intermedis, i no són forçosament el gris.
Anima’t Gineret i diguen alguna de positiva del Marc.

M

Maria Ll.

Igualada

29 de maig 2015.18:06h

Respondre

Saps que penso Giner, que tu ets un d’aquets inadaptats que sempre estan en contra de tot i que no poden suportar que els altres tirin endavant i aconsegueixin sobresortir en alguna cosa.

Clar,... Llegir més tu penses: amb lo bo i brillant que soc jo i ningú em te en compte i en canvi aquest mediocre te el suport de la majoria de ciutadans i encara a sobre pot aconseguir ser alguna cosa més en virtut dels seus mèrits que per a tu son una merda.

Com pot ser tot això, com pot ser que ningú se n’adoni de la teva claredat d’idees i de la teva gran visió de les coses. Com pot ser que la majoria de ciutadans d’Igualada per exemple no estigui d’acord amb tu i voti al ruc del Marc Castells, com pot ser tota aquesta injustícia.

Però tranquil, no ets tu sol, a tots els inadaptats os passa el mateix, viviu en una època equivocada i la gent no us pren seriosament. A lo millor dins d’uns quants anys, quant tu ja no hi siguis algú dirà: el Gineret tenia raó, llàstima que llavors ja no hi seràs per poder veure-ho

J

Joan Giner ITV "el Gineret"

Igualada

29 de maig 2015.12:51h

Respondre

Mediocritat al poder !

A

Anna

29 de maig 2015.16:10h

Gineret el Gris, l’has clavat ?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.