TORNAR

L’agenda ‘impossible’ de Pere Calbó

Com viu un dia de campanya el candidat popular?

politica
Dijous, 18 novembre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'igualadí Pere Calbó va en el quart lloc del Partit Popular en les llistes per Barcelona. L'avançada posició suposa, segons explica, un honor, però també un repte i, sobretot, una agenda impossible. Debats, entrevistes, reunions sectorials, actes de partit... anoiadiari·cat hem volgut viure un d'aquests dies frenètics amb el candidat popular, que ell encara amb il·lusió, amb moltes hores de feina —i amb més aviat poques de descans.

A la tarda, debat televisiu

Dolores de Cospedal i Alícia Sánchez-Camacho presidint el dinar

Calbó, al debat del Col·legi d'Advocats

Dimecres. Pere Calbó surt d'Igualada passades les deu del matí, per afrontar el que serà un dia intens. De fet, com tots els anteriors des que es van publicar les llistes, i com tots els que vindran fins a les eleccions del proper 28 de novembre. La jornada ja ha començat de bon matí, amb la preparació dels debats que l'esperen al llarg d'avui.

Entre advocats

Es dirigeix cap a Barcelona amb el temps suficient com per no haver de patir per fer tard: 'Als debats ja estàs prou en tensió, i només falta haver de preocupar-se perquè no arribes. Val més anar amb temps', diu. Abans d'arribar a la capital, ens trobem els 80 km/h. Què en pensa? El PP en proposa la supressió, perquè afirmen que no s'ha demostrat prou ni els seus efectes en matèria mediambiental ni en seguretat, només els recaptatoris. De fet, arriba dels primers a la cita al Col·legi d'Advocats de Barcelona, on compartirà taula amb Núria Gispert (CIU), Lídia Santos (PSC), Patrícia Gumà (ERC), Salvador Milà (ICV) i Carlos Carrizosa (C's).

El format és molt concret: intervencions d'un minut de durada, sobre sis temes que planteja el moderador, i davant d'una quarantena d'assistents. Segons Calbó, això exigeix encara més preparació prèvia, perquè cal ser clar, convincent i tenir capacitat de síntesi. Nerviós? No se'l veu especialment neguitós, de fet porta una experiència prou dilatada en aquest tipus d'actes. Tot i que reconeix que esgoten, explica que en gaudeix. Un debat pausat sobre temes bastant específics, i en el qual els participants tenen força coincidències.

Cospedal i Sanchez-Camacho

L’acte s’allarga una mica més del compte i en Pere marxa disparat cap a la propera cita: un dinar de Tribuna Barcelona a l’antic Hotel Ritz, amb la presència de Dolores de Cospedal i Alícia Sánchez-Camacho. Les intervencions de les dues populars són aplaudides pel nombrós públic assistent, però el candidat igualadí no pot quedar-se al torn de preguntes —tot i que es preveu interessant, ja que la primera intervenció ha estat força crítica. L’esperen a Caldes de Montbui a les cinc de la tarda.

Un debat més animat

Propera parada. Arriba a Caldes una estona abans que comenci el debat per al Canal Català del Vallès Oriental, amb uns minuts per fer una mínima pausa. Hi haurà representants de tots els partits i hi coincideix una altra vegada amb en Salvador Milà, d'ICV. En Pere explica que és habitual que els diversos representants es trobin en diferents debats i tertúlies. Maquillatge i comença l'enregistrament del 'Tal com raja'. Un programa que s'emetrà la mateixa nit i que farà un balanç del tripartit, de les relacions entre Catalunya i Espanya i de les propostes de cada formació política. Aquí ja hi ha més moviment, i són abundants les rèpliques i els retrets entre uns i altres. En Pere hi és més vehement: en matèria d’immigració, es genera un debat més acalorat entre ell i el representant ecosocialista.

Cap a casa...

La tertúlia s’ha acabat i toca tornar cap a Igualada. Demà n’hi haurà més, i s’han de preparar coses. Un ritme intens, el d'aquests dies. Pere Calbó participa en nombrosos debats territorials i sectorials, incrementa la presència als mitjans de comunicació, participa en la resposta de les diverses preguntes i opinions que els ciutadans els envien des del web popular, atén a estudiants que realitzen treballs acadèmics, participa en rodes de premsa i actes de partit... A tot això, explica en Pere, cal sumar-hi el temps dedicat a la preparació de les diverses intervencions públiques i el manteniment de la seva activitat normal de regidor a l'Ajuntament d'Igualada. I els desplaçaments, és clar, que també comporten un temps —i una dosi afegida de cansament.


4 Comentaris

M

Marcel

Igualada

19 de novembre 2010.00:00h

Respondre

El Sr. Pere Calbó, crec que és un bon polític, però a l’hora se n’hauria de donar vergonya de formar part d’un partit, que es nega a condemnar el franquisme, incita al racisme i a la... Llegir més xenofòbia, menysté la nostra llengua i cultura, menteix a diari sobre la realitat del nostre país, i un llarg etc...

R

Ramon F.

Igualada

18 de novembre 2010.16:42h

Respondre

Al Sr. Calbó li deu passar com al jutge Garzón que tota la feina li anava a para a ell, o potser no, potser al PP no hi ha gaires catalans disposats a defensar les seves idees sobre Catalunya i... Llegir més per això se l’hi acumula la feina

M

Marta

Igualada

18 de novembre 2010.12:48h

Respondre

No el votaré, però s’ha de reconèixer que s’ho curra molt. Felicitats (des de la distància ideològica, és clar).

T

Toni

Igualada

18 de novembre 2010.08:18h

Respondre

Que es relaxi una mica... tot jugant amb el joc de matar immigrants il·legalsi símbols independentistes. Cadascú té la seva perversió.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.