TORNAR

L’ajuntament d’Igualada denega la petició de CIU d’un ple extraordinari

CIU considera que es vulnera la llei. L’alcalde ho titlla de foc d’encenalls

politica
Dimecres, 8 octubre 2008. 18:52. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Pràcticament una setmana després que el grup municipal de CIU d’Igualada entrés la sol·licitud al registre, el govern local ha respòs a l’oposició denegant la demanda de Ple extraordinari. Al·leguen que la petició no compleix els requisits legals i que per tant la via del ple és errònia. A l’altra banda, CIU, reclama el dret a fer ús d’aquest procés per posar sobre la taula el problema de la crisi. Ambdues bandes es recolzen en els serveis jurídics, però cadascú els seus.

Jordi Aymamí i el grup municipal de CiU

De foc d’encenalls és com ha qualificat l’alcalde d’Igualada, Jordi Aymamí, el fet que el grup municipal de Convergència i Unió convoqués a la premsa per avançar-los la denegació de la petició de Ple extraordinari, just mitja hora abans de la compareixença setmanal de l’equip de govern.

A davant de l’ajuntament, els regidors convergents han explicat, que els serveis jurídics de tots dos partits (Covergència i Unió) estan preparant per demà un recurs de reposició a l’Ajuntament, ja que al seu entendre, la decisió de denegar el ple extraordinari és contrària a la legalitat vigent i poc democràtica. D’altra banda també fan ús de la via administrativa i han enviat una instancia a la Direcció General d’Administració Local perquè insti al secretari de l’ajuntament a complir la llei de bases del regim local per tal que, tot i la negació anunciada per l’alcalde, el ple es convoqui automàticament passat el termini estipulat, el 3 de novembre.

També emparant-se en la legalitat dels serveis jurídics, en el seu cas municipals, l’alcalde ha justificat la denegació de la petició del ple per una qüestió de forma i pel fet que la sol•licitud no reunia totes les condicions. Així mateix Jordi Aymamí ha aprofitat la compareixença de CIU -que ha qualificat de maniobra política per aconseguir espai als mitjans de comunicació-, per comparar els tres grups de l’oposició en la seva actitud de treball. Ha reiterat que els convergents no busquen el diàleg, cosa que sí que fan els populars, i dels republicans n’ha dit que xiulen i que no s’hi posen, ni cap a un costat ni cap a l’altre. Amb tot ho ha deixat al judici ciutadà que “ja castigarà als que no estan a l’alçada” (en el sentit de representar els interessos dels ciutadans).

Crítiques a banda, l’alcalde ha instat als grups polítics a fer ús del ple municipal del dia 21 per parlar, si s’escau de la crisi, insistint en que no feia falta convocar un ple extraordinari per debatre-ho. Aymamí ha aprofitat les propostes que el grup municipal de CIU va presentar com a enfoc pels pressupostos de l’any vinent, per recordar que Igualada (amb ell mateix d’alcalde) ja va passar el mal període 1992-1995, i que per tant tenen avantatge. Ha assegurat que el pressupost pel 2009 serà ajustat però que en cap cas es deixaran de banda el serveis ni les atencions socials. Queda per veure si, com demana el grup municipal de CIU se suprimiran els càrrecs de confiança i es reduirà el preu de la zona blava.


2 Comentaris

T

Titus

9 d'octubre 2008.11:09h

Respondre

No hem sembla correcte que el partit de l’alcalde i el del seu soci de govern ”la seva marca blanca” (IC-Verds) no doni l’oportunitat de debatre un tema tant important com es el tractament de... Llegir més la crisi. Volem polítics que estiguin a l’alçada i que estiguin disposats a arribar a acords. Si us plau prenguin nota i rectifiquin la ciutat es mereix mes coherencia i tot aixo de la crisi no ha fet mes que començar. Salut !!!

J

Joan

8 d'octubre 2008.18:43h

Respondre

L’Aymami s’els ha passat pel forro als de CiU i no hi ha ple extraordinari, ja ja ja, per defecte de forma ja ja ja. Aquets de CiU no coneixen la politica i es creuen que això és un pati... Llegir més d’escola.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.