TORNAR

L'Ajuntament d'Igualada presenta recurs a la JEZ davant la petició que es retirin llaços grocs

L’Advocacia de l’Estat presenta una querella pel suport del ple igualadí a la reprovació del Parlament al rei Felip

politica
Dilluns, 25 març 2019. 16:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La polèmica per la presència de llaços grocs ha arribat també a l'Anoia. La Junta Electoral de Zona (JEZ) ha demanat a l'Ajuntament d'Igualada que retiri els llaços grocs i estelades, mentre que la corporació municipal ha presentat un recurs.

Mentre el ple d'aquest dimarts de l'Ajuntament haurà de tractar sobre una demanda per una querella de l'Advocacia de l'Estat, els serveis jurídics del consistori intervenien aquest dilluns per posar un recurs referent a la demanda de la Junta Electoral per "retirar tots els llaços grocs i senyeres" dels espais públics pertanyents a la municipalitat. El fet és que a l'Ajuntament no hi ha cap llaç groc ni estelada, tampoc als edificis de centres cívics o de serveis com a l'àrea de cultura, i només dins l'Escola de Música, no estrictament municipal, s'hi troba aquesta simbologia.

La demanda la va posar C's el divendres a la tarda. Aquest matí de dilluns, el regidor del PP igualadí, Joan Agramunt, presentava un escrit en el mateix sentit davant la Junta Electoral. Queda per veure ara la resposta de la JEZ al recurs. I mentre, el ple d'aquest dimarts de l'Ajuntament d'Igualada tractarà sobre la querella que ha anunciat l'Advocacia de l'Estat als diversos ajuntaments que van donar suport a la reprovació del rei espanyol Felip per part del Parlament.

Igualada es troba entre els 24 municipis que són objecte de la querella feta davant el contenciós-administrati. Es reprovava al cap d'estat espanyol per la seva intervenció televisiva el 3 d'octubre del 2017. Al respecte de la querella, però, fonts de l'Associació de Municipis per la Independència matisen que "és un acord de ple sense part dispositiva". Una moció que no era resolutiva, per tant, i que la querella no té recorregut. 


1 Comentaris

J

Joan Giner ITV

Igualada

26 de març 2019.09:05h

Respondre

Molt voler tenir parcartes i llaços al edificis públics, però mullar-se a casa res de res. El Sr. Castells ha tret pancartes i símbols del seu balcó.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.