TORNAR

Neus Carles i Eva Pedraza seran les números 1 i 2 de Poble Actiu, amb Pau Ortínez al 3

L’actual regidor Albert Mateu se situarà al lloc sisè de la llista de la candidatura, amb Toni Olivé i Judit Balasch davant

politica
Dissabte, 23 març 2019. 20:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La formació de l'esquerra independentista donava a conèixer, en un acte al Barri de Xauxa aquest vespre de dissabte, l'ordre de la seva llista pel 26 de maig, a les eleccions municipals. Dues dones ocuparan els llocs 1 i 2 de la llista de Poble Actiu.

Neus Carles serà la cap de llista de la candidatura de Poble Actiu a Igualada, hereva del grup municipal de la CUP. Anirà acompanyada al número 2 de la que ja va figurar en aquesta posició el 2015, Eva Pedraza i que ha estat regidora els darrers quatre anys. Darrere de Neus Carles -de moment, l'única dona cap de llista a Igualada- i Eva Pedraza hi aniran per aquest ordre Pau Ortínez, Toni Olivé, Judit Balasch, Albert Mateu -número 1 els anteriors comicis-, Elisabet Farrés i Oriol Càlichs. 

Neus Carles, número uAquestes vuit persones ja havien anunciat que serien les vuit primeres de la llista, fa tres mesos, però no s'havia desvetllat l'ordre. Les seguiran Rosa Perelló i Càudia Torres. En la seva primera intervenció ja com a cap de llista, Neus Carles exposava que "Amb PobleActiu volem construir una ciutat feminista, ecologista, antifeixista i radicalment democràtica. Durant aquest dos mesos de campanya transmetrem a Igualada els valors del canvi que volem. Som l'opció del canvi i transformació d'Igualada". Els actuals regidors, Mateu i Pedraza, manifestaven que "som l'alternativa al conservadurisme igualadí" i Pau Ortínez avançava que "serem a tots els barris". Per la seva banda, Toni Olivé, número 4, apuntava que "vull ser regidor de l'ajuntament d'Igualada, sobretot perquè si entra el quart de Poble Actiu a Igualada hi haurà un canvi de color polític. Fem-ho possible!".

A la llista, destaca la majoria de dones (12 dones per 9 homes), una major representació generacional que al 2015, i una aposta per reflectir la diversitat igualadina, amb persones residents a totes les zones de la ciutat i representatives de diversos sectors com l'esport, la cultura, joves i gent gran, la sanitat, l'ensenyament, l'empresa, els serveis, la indústria o el sindicalisme.

Neus Carles posava en valor el paper de la CUP a l'Ajuntament aquests darrers anys, "una tasca constant, de la que ens sentim orgullosos i de la que rebem l'herència, confiant que es veurà també reconeguda per moltes més persones el proper 26 de maig". Carles insistia també la importància del teixit social igualadí i de les iniciatives associatives, alhora que reivindicava Poble Actiu com un projecte que s'oposa radicalment "a la política de fum del govern Castells i de qui el vulgui imitar", amb voluntat d'aconseguir "una ciutat viva i justa, amb menys desigualtat, més inclusiva i més cohesionada. Perquè volem una Igualada que no deixi ningú enrera i volem que aquest canvi arribi ja".

Un per un

Els membres de la llista són, doncs: Neus Carles, 40 anys. Mestra i professora de violí. Treballa en escoles de música i en projectes socials. Co-fundadora de la JOSA-Aleví i de l'Aula Orquestra de Montbui. Ha participat en nombroses entitats musicals i culturals de la ciutat. Sempre que pot va al teatre, a concerts, exposicions i xerrades. Estudiar i llegir són les seves aficions.

Eva Pedraza, de 41 anys. Llicenciada en belles arts i estudis en producció audiovisual. Cap de comunicació a una consultoria ambiental. 4 anys com a regidora per la CUP. Activista, feminista, ecologista. Militant de la CUP Països Catalans, sòcia de diverses entitats i interessada en l'art contemporani, els viatges, la nutrició i el consum sostenible.

Pau Ortínez, de 29 anys. Graduat en enginyeria de la construcció i màster en enginyeria de l'organització. Treballa en una consultora ambiental. Ha participat activament a l'escoltisme, en projectes d'acollida de persones nouvingudes i en entitats per la gestió pública i ecosistèmica de l'aigua. Articulista a mitjans i aficionat a la lectura.

Toni Olivé, 56 anys. Doctor en direcció d'empreses. Professor universitari d'estratègia empresarial i emprenedoria. Ha estat directiu en diverses empreses d'Igualada. Col·labora en diversos mitjans de comunicació, és soci i participa de diverses entitats i és membre del consell de redacció de la Revista d'Igualada.

Judit Balasch, de 22 anys. Graduada en antropologia social i cultural. Ha treballat en diferents espais educatius no formals. Vinculada al món de l'associacionisme cultural i juvenil a Igualada. actualment al projecte de Cal Cuta amb altres joves. Feminista i antifeixista. Amant de qualsevol forma d'expressió artística, especialment de la dansa.

Albert Mateu, de 36 anys. Llicenciat en sociologia i en periodisme, treballa com a professor de geografia i història a secundària. Sindicat. Regidor per la CUP el darrer mandat, participa o és soci de diverses entitats locals i nacionals, així com d'iniciatives de l'economia social i solidària. Afició pel grafisme i el periodisme de dades, a llegir i a fer teatre.

Elisabet Farrés, 51 anys. Llicenciada en ciències religioses i en filosofia. Ha estudiat dibuix, música i cant. Treballa de professora a l'institut Pere Vives d'Igualada. Participa en diferents entitats culturals de la ciutat i ha explorat en els camps de l'aprenentatge des de la docència i les ampes. Forma part de plataformes de debat i de defensa del territori.

Oriol Càlichs, 42 anys. Tècnic especialista en hostaleria i turisme. Responsable de la cuina de l'escola pública Ramon Castelltort. Afiliat a la Intersindical-CSC, articulista a mitjans locals, vinculat al Casal Popular d'Igualada ‘El Foment' i a l'Ateneu Igualadí de la Classe Obrera, entre d'altres entitats culturals i polítiques d'Igualada.

Rosa Perelló, 65 anys. Actualment jubilada, ha treballat d'administrativa a l'Escola Municipal de Música d'Igualada. Mare de dos fills, és membre de Xarxa Igualada i de l'Associació Promotora de la llengua Catalana. També vinculada a entitats de lluita contra l'esclerosi múltiple o el càncer i a l'Aula Universitària de la Gent Gran de l'Anoia.

Clàudia Torrres, de 50 anys. Integradora social, treballa com a guia i tallerista al Museu Molí Paperer de Capellades. Vinculada a Atlas a través de diferents projectes com canvia el Xip o Nosaltres, participa també activament a Igualada Solidària i a altres iniciatives en favor de la inclusió, la convivència i la cohesió social.

Pau Aymerich. 26 anys. Enginyer agrícola, MSc Animal Science i estudiant doctorat industrial. Membre de la Coll@nada, del cor d'Homes i del Ball de Pastorets.

Marina Muñoz. 21 anys. Treballa com a cambrera en una cafeteria. Militant feminista, col·labora amb el CSA Delícies i ha militat a l'esquerra independentista.

José Luis Pérez “Bibi”. 50 anys. Pare de dos fills, treballador de la indústria del metall, és sindicalista a la CGT i membre del secretariat permanent de la Federació Metalúrgica de Catalunya.

Neus Pelfort. 38 anys. Llicenciada en Belles Arts. Professora de secundària i del PTT d'Igualada. Vinculada a la coral dels Verdums, a Xalest, i al Cor d'Acció.

Verónica González. 37 anys. Mare de dos nens, treballa a la cooperativa Àuria i és vicepresidenta de l'AMPA de l'escola pública Dolors Martí.

Aura Ferrer. 22 anys. Estudiant del Grau d'Infermeria al Campus Universitari d'Igualada. Participa de La Coll@nada, de La Falka, i de l'Assemblea Feminista.

Miquel Benito. 23 anys. Estudiant d'Informació i Documentació i de Comunicació. Coordinador, entrenador i jugador del primer equip del Club Bàsquet Igualada.

Núria Falcones. 39 anys. Llicenciada en Publicitat i RRPP, treballa en comunicació. A la junta de l'AMPA del Garcia Fossas i de les EPIS (Escoles Públiques d'Igualada).

Abraham Giménez. 33 anys. Enginyer en electrònica industrial, treballa com a tècnic de manteniment elèctric. Compositor, guitarrista i cantant.
Marta Vallès. 46 anys. Diplomada en infermeria, especialitat pediatria. Treballa al CSA-Hospital d'Igualada com a infermera de torn de nit a la unitat materno-infantil.

Joan Domingo. 43 anys. Llicenciat en sociologia i tècnic a l'administració municipal. Membre d'Òmnium Cultural, dels Voladors i d'altres entitats igualadines.


6 Comentaris

A

A. Camps

Igualada

26 de març 2019.12:50h

Respondre

Enhorabona per la bona feina feta aquests anys i per la nova candidatura. Estic segur que us endureu una sorpresa molt agradable a les properes eleccions, per les converses que vaig tenint. Gràcies... Llegir més per la feina i endavant!

J

Joan

25 de març 2019.21:10h

Respondre

Trobo a faltar una cosa en tot això: LA GENT CONVERGENT I D’INICIATIVA DIENT QUE AQUESTS DE LA CUP SÓN EL PIJOS DE SEMPRE! Llista de currantes, de gent normal i concienciada. Magnífica llista i... Llegir més millors propostes. Endavant POBLE ACTIU!

A

Antoni

Igualada

25 de març 2019.20:06h

Respondre

La número 2 i el número 3 (les números 2 i 3 com dirien elles), treballen en una consultoria ambiental. Segur que podran portar un gran esperit crític de com es porten els temes mediambientals a... Llegir més Igualada, en qüestió de reciclatge, etc...

P

Pandor

Igualada

25 de març 2019.13:10h

Respondre

La CUP està d’acord a que el projecte especulatiu de Can Morera sigui objecte de discussió pública i el poble sigui qui decideixi el que vol. És el més raonable, si ens destrueixen el... Llegir més territori com a mínim hem de poder dir-hi la nostra.

La CUP creu que el projecte nacional català l’hem de poder decidir entre tots els catalans i sense imposicions des de fora. Completament d’acord també, perfecte.

Però pel que fa al model de festa major d’IGD, s’està obligant a tothom durant els últims anys a pasar per l’aro de la FESTHI, que té subordinats als tècnics de l’ajuntament actual ja que els hi programen la festa. D’aquesta manera, els tècnics ja no cal que ho facin (pobrissons) i la FESTHI munta la festha tal i com els hi sembla a ells. En aquest cas com es posiciona la CUP, ho obrirà també a la participació ciutadana? Imperarà a IGD la dictadura Festhiva? Ho portaran en el seu programa electoral? Seran coherents amb els seus principis o enlloc de governar amb la vara de l’alcalde en aquest cas ho farien amb un flabiol?

A

Albert

Igualada

26 de març 2019.12:47h

Fins on jo sé, Pandor, durant aquests 4 anys tot el que la CUP ha dit sobre el tema Festhi ( i de la Festa major en general) és que se’n parli, que es continui buscant un model millor, que no es... Llegir més negui el debat, i que no es faci només el que diguin la unió d’empresaris i la unió de botiguers. I res més. Així que...

Ah, i el que sí que és cert és que han permès un debat sobre la FM molt més realista ja que era totes les persones i entitats que hi participem, i la ciutadania en general, en coneixem els números. Que ja era hora i ho podien haver fet els altres... però sense la CUP encara no els sabríem ara.

M

Maria

23 de març 2019.22:11h

Respondre

Una candidatura de dones, amb les dones i per a les dones. El que significa també que és per a homes. Guanyarem!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.