TORNAR

L'Ajuntament d'Igualada recorre a la Junta Electoral per no retirar les estelades

La Junta Electoral va obligar a retirar les pancartes de ’Fake Justice’ i ’Llibertat presos i exiliats’

politica
Divendres, 12 abril 2019. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La pugna pels símbols continua a la via pública a la comarca. Si fa dues setmanes el focus era a Igualada i la setmana passada a Capellades -on els Mossos van entrar a l'Ajuntament a retirar una pancarta- o a Copons, ara l'atenció torna a la capital, on s'ha denunciat a la Junta Electoral la presència d'estelades que porten anys a les seves ubicacions actuals. 

Després de diversos processos electorals els darrers anys, les estelades situades a l'Avinguda Gaudí i davant l'Hospital d'Igualada mai havien estat denunciades com a símbols partidistes a la Junta Electoral de Zona. Fins ara. Després que es denunciessin fa unes setmanes els llaços grocs o pancartes referents als presos polítics, la Junta Electoral de Zona rebia aquesta setmana una denúncia referent a les estelades. Demanen que es retirin. L'Ajuntament ha donat compliment a la retirada de les pancartes, però ha presentat recurs pel que fa a la retirada de les banderes al·legant, entre altres, que "suposa una vulneració de la llibertat d'expressió".

La col·locació de l'estelada, fa cinc anys, davant l'HospitalEl consistori ha retirat del balcó les pancartes de "Llibertat presos i exiliats" i "Fake justice" a instàncies de la Junta Electoral de Zona. A finals de març es rebia un primer requeriment instant a la retirada de llaços grocs i estelades dels edificis públics, al qual l'Ajuntament inicialment va presentar recurs. Desestimat aquest recurs per la Junta Electoral Provincial, es va procedir a la retirada de l'únic llaç que hi havia en dependències municipals, el de l'Escola Municipal de Música.


4 Comentaris

j

josep

igualada

17 d'abril 2019.06:34h

Respondre

aquí els únics que IMPOSEN són els espanyols amb la santa constitució que els que avui anem a votar no som els que la van votar el 1978.

que segueixin onejant estelades fins el dia de la... Llegir més república, després ja les podem treure totes, amb la senyera en tindrem prou, i tant !!!!

M

Mari

12 d'abril 2019.17:04h

Respondre

Si senyor, fa 5 anys, que ens van IMPOSAR la estelada.
VERGONYOS SR CASTELLS.

M

Marià

Igualada

16 d'abril 2019.08:16h

Totalment d’acord Maria

M

Mari

12 d'abril 2019.17:00h

Respondre

No seria més lògic, possar la Senyera, que ens represente a tots?
A mi particularment, la estelada, no hem represente.
Hem fa repelús......

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.