TORNAR

L’Ajuntament de la Pobla de Claramunt aprova un pressupost continuista per al 2014

El pressupost serà de més de 3.300.000 euros

politica
Divendres, 10 gener 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’Ajuntament de la Pobla de Claramunt va aprovar un pressupost continuista per al 2014, que serà de 3.358.867,81 €. L’import destinat a inversions serà de 550.512,66 €. El punt va rebre els vots a favor de CiU, en contra del PSC i l’abstenció d’ERC.

Ajuntament de la Pobla

Aquest tema es va tractar en el darrer Ple extraordinari de 2013, el divendres 27 de desembre. L’alcalde, Santi Broch, va explicar que el pressupost de 2014 “segueix la mateixa línia que el de l’any anterior”. Broch va destacar el capítol d’inversions i algunes de les actuacions que s’inclouen, com l’enderroc de la finca del carrer de Josep Jové i l’eixamplament d’aquesta via; l’arranjament del camí del Castell, que es finançarà amb una subvenció de la Diputació de Barcelona; la urbanització de la zona de darrera del consultori municipal, i la col·locació d’unes bústies de correus noves al barri de les Garrigues.

L’alcalde va comentar que fer front a aquestes obres es demanarà un préstec de 146.000 €. El màxim representant del Consistori poblatà també va aclarir que aquest crèdit es pot sol·licitar perquè “les arques municipals estan sanejades i s’amortitzaran uns 73.000 € de préstecs que tenim”. Santi Broch va afegir que “ara com ara, no es poden tirar endavant grans obres per la situació econòmica que estem patint i per la disminució de les subvencions de les administracions superiors”.

El vot contrari del PSC i l’abstenció d’ERC

El portaveu d’ERC, Josep Aguilera, va preguntar a l’equip de govern sobre la reducció en l’import destinat a serveis socials. La regidora de Benestar Social, Carme Farrés, va explicar que el que s’ha fet és adaptar la quantitat destinada a aquest concepte a les necessitats i hi ha hagut una disminució de famílies que requereixen aquests serveis perquè han marxat a viure al seu país d’origen o a altres poblacions. La regidora va afegir, però, que des de l’equip de govern “tenim clar que l’important és cobrir les necessitats bàsiques de les persones que no poden i, per tant, si calgués fer alguna modificació de crèdit es faria”.

Tot seguit va intervenir el portaveu del PSC, Frederic Marí, que va dir que l’import que es recull per a la recaptació de l’Impost de Béns Immobles (IBI) és el mateix que l’any passat i “no ha baixat” com ha comentat l’alcalde. Des de l’equip de govern es va aclarir que la xifra que hi ha és la que es va liquidar el 2012 i no el 2013 i que hi ha una diferència de 30.000 €. Aquesta diferència ve motivada per la modificació del tipus de gravamen que serà del 0,814, que inclou l’increment del gravamen imposat per l’administració de l’Estat. El regidor socialista també va voler aclarir el cost total que tindrà la urbanització i condicionament de la zona del darrere del consultori municipal.

Després d’aquestes intervencions, l’alcalde va posar el punt a votació que es va aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern de CiU, en contra del PSC i l’abstenció d’ERC, que, durant les seves explicacions, no van motivar les seves votacions.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.