TORNAR

ICV-EUiA de Montbui rebutja els pressupostos municipals

Els ecosocialistes reivindiquen ''una política més social, que serveixi per ajudar a resoldre els problemes reals del poble''

politica
Dilluns, 23 desembre 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
ICV-EUiA no està d’acord amb els pressupostos de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui per al 2014. Segons el grup municipal ''no són els que necessita el poble, sinó que responen a la debilitat de l’alcalde Teo Romero per les grans obres que tanta rendibilitat li havien donat en el passat''. Pels ecosocialistes aquesta manera de fer ara és una ''irresponsabilitat'', i reivindiquen ''una política més social, que serveixi per ajudar a resoldre els problemes reals que actualment té la gent''.

Coral Vàzquez

Els pressupostos es van debatre en l’últim ple de l’any, divendres passat. ICV-EUiA va votar en contra, perquè la proposta “parteix sobre tot de la decisió de l’equip de govern de continuar prioritzant les grans obres per sobre la política social”, tal com va explicar la regidora del grup, Coral Vázquez.

Els nous pressupostos inclouen la urbanització del Passeig Torrent Torres, amb un cost de gairebé 1,5M€. “Ens sembla una decisió irresponsable”, reprèn Vázquez, i no pas perquè no sigui una obra necessària, sinó perquè considera que ara no és el moment. La portaveu d’ICV-EUiA es refereix al finançament del projecte, “perquè encara que es realitzi amb diners concertats de subvencions de la Generalitat, dins de la Llei de barris, i la Diputació, la Generalitat ja ha alertat que no pagarà amb puntualitat, com ja ens ha demostrat amb el deute de més de 2M€ que té contret amb aquest Ajuntament”. Com a conseqüència, Vázquez assegura que “ens veurem obligats a demanar un préstec de 925.000€ que generarà un endeutament i uns interessos que si pagarem els ciutadans i ciutadanes de Montbui, i que ens podríem estalviar, tenint en compte que tenim temps fins al 2016 per a executar aquesta obra”.

La regidora retreu al govern del PSC que “novament es mou per raons electoralistes, per arribar a la campanya de les eleccions municipals del 2015, amb la inauguració de grans obres que és el que més li agrada al nostre Alcalde, encara que sigui a costa de deixar de banda altres temes, com ara la inversió social”.

Vázquez defensa, per exemple, que cal diversificar i ampliar els Plans d’Ocupació per arribar a més persones aturades i a més àmbits d’ocupació. Així mateix, considera insuficients la partida de 24.000€ destinada a ajudar a les famílies amb més dificultat a pagar els seus impostos, a l’igual que l’augment en la partida d’activitats i ajudes genèrica de serveis socials, ja que en cap cas no responen a l’actual context de creixents demandes i necessitats socials.

La regidora continua que “s’afegeix el poc i ridícul impuls i increment en partides com Educació, Cultura, Joventut, Esport, programes importants per a treballar la inclusió social d’una manera transversal en el nostre poble, i la menor partida pressupostària que s’enduu la protecció i millora del medi ambient, la única partida a la baixa, evidenciant-se també que a l’equip de govern aquest tema ni els ocupa ni els preocupa”.


1 Comentaris

P

Pérez

Vilanova

23 de desembre 2013.15:30h

Respondre

A Vilanova no pensen el mateix, están sumisos al vich

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.