TORNAR

El PSC demana que s’aprofiti la Cotonera i no es gastin 600.000 euros en reformar l’Adoberia Bella

Els socialistes troben ''incongruent encetar les obres a un nou edifici quan a pocs metres n’hi ha un a mig reformar''

politica
Dimecres, 18 desembre 2013. 15:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Al llarg del Ple d’aquest dimarts que va aprovar el pressupost de l’Ajuntament d’Igualada per l’any 2014, el Grup Municipal Socialista va anunciar la seva oposició a reformar l’antiga Adoberia Bella del barri del Rec per ubicar-hi la seu del clúster de la pell i va proposar ubicar aquest clúster a la Igualadina Cotonera, que en aquests moments es troba a mig reformar.

Igualadina Cotonera

En aquest sentit, el portaveu del PSC, Jordi Riba, va explicar que “no té cap sentit invertir l’astronòmica xifra de 600.000 euros per recuperar un edifici com l’Adoberia Bella quan a pocs metres i al mateix barri hi ha un altre edifici catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional que s’està reformant i que necessita finançament de manera urgent per poder avançar les obres de rehabilitació i no deteriorar-se més”.

Per això, el PSC demana al govern que “reconsideri el projecte de l’Adoberia Bella i destini els 600.000 euros que hi ha pressupostat a continuar les obres de la Cotonera”. Riba defensa que “amb aquest import es pot recuperar alguna de les plantes i part essencials de la Cotonera i posar-la a punt per poder ser la seu del clúster de la pell, a més de la resta d’equipaments que pugui acollir”. El Grup Socialista afirma que “en un moment d’austeritat i de priorització de la inversió, creiem que no té cap mena de lògica construïr de manera paral•lela dos nous equipaments al barri del Rec com són la Cotonera i l’Adoberia Bella i creiem que és molt millor prioritzar el que ja té les obres començades. En un moment en qual hi ha retallades, cal centralitzar els fons que arriben a la ciutat i no anar encetant projectes a discreció”.

D’altra banda, el PSC també ha demanat que el govern de CiU i ERC clarifiqui quin és el contingut que vol ubicar a l’Adoberia Bella i quina activitat hi haurà, ja que fins ara no s’ha concretat. Tot i que el Grup Socialista és conscient que la rehabilitació total de la Cotonera comporta una inversió d’uns quanta milions d’euros, també ha recordat que amb una inversió de 100.000 euros aquest estiu es va poder arreglar la coberta i recuperar la façana de la Cotonera i es pregunta “quins altres passos endavant podria fer si s’hi destinéssin els 600.000 euros que s’invertiran a l’Adoberia Bella?”.

Vot contrari al pressupost

El Grup Municipal Socialista va mostrar el seu desacord respecte el pressupost presentat pel govern, ja que per Riba “no marca com es desplegarà el Pacte Social que des de fa més d’un any es troba gairebé aturat, ni tampoc hi ha un creixement en polítiques de promoció econòmica, excepte la posada en marxa d’uns plans d’ocupació a través de subvencions que Marc Castells tan havia criticat quan estava a l’oposició”. Riba també ha criticat ''la retallada que es farà a l’Escola de Música, a més de tornar a denunciar l’augment de l’IBI que el govern ja va aprovar fa uns mesos i que provocarà un augment del rebut que pagaran les famílies de la ciutat''.

El PSC també va fer esmenes al pressupost ''com una partida de 100.000 euros que el govern no té definida i que pressuposta sense cap destí concret''. El grup socialista va propasar destinar-ne 33.400 a alimentació d'infants sota llindar de la pobresa; 33.300 a ajuts a lloguers socials per afectats per desnonaments, pactant la mesura amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca; i 33.300 a incrementar de 30.000 a 63.300 la partida de subvencions al foment de llocs de treball estable per recolzar empreses que creen ocupació de qualitat. El govern de CiU i ERC van votar en contra d'aquestes esmenes i PSC, PP, ICV i PxC les van recolzar.

Els socialistes apunten que ''el pressupot d’aquest proper any 2014 serà el segon pressupost que creix a Igualada després que ens els últims mandats l’Entesa fes contenció'' i per això el PSC ha demanat al govern de CiU i ERC que “abandoni el discurs de que la situació financera de l’Ajuntament és desastrosa perquè no és cert; si tenen la capacitat de tornar a fer créixer el pressupost per segon any consecutiu, vol dir que la situació no és tan greu com l’alcalde diu que és, així que demanem que deixi de dir mentides”.

D’altra banda, el PSC també va donar suport, juntament amb CiU, ERC i ICV a la moció que es va aprovar en suport a la celebració de la consulta del 9 de novembre.


7 Comentaris

j

josep M. Torras Payerol

Igualada

24 de desembre 2013.12:22h

Respondre

Excuses pel malentés.
Es dificil que em facin cas ”es el seu modus vivendi” i no es poden permetre el luxe de perdre’l. What else!
Moltes gràcies per tot y molts bons desitjos pel any que be,... Llegir més si creiem i possem els nostros esforços en que sigui millor serà millor!
Cuidat i una abraçada.
Josep M.

A

Aaqualata

24 de desembre 2013.06:39h

Respondre

Sr. Torres: no se si m’he expresat be o no e el meu comentari, res més llunyà de sarcasme o manque de respecte. Era per dir que m’agraden molt les seves reflexions, i aque les hi haurien de fer... Llegir més mes cas. Lamento la manca de sentit comu a la politica. Bon Nadal

j

josep m. torras payerol

Igualada

20 de desembre 2013.12:09h

Respondre

Aaqualata,
Primer de tot Bon Nadal i els meus bons desitjos pel any nou i no es un sarcasme es simplement un bon desig.
Jo intento expressar dintre de uns paràmetres de respecte la meva opinió,... Llegir més mai imposar-la i no soc jo qui ha de realitzar les coses, he ací la meva manca d’ambició personal.
Jo poso els meus granets de sorra per fer la muntanya, però no ambiciono ser el gra mes important, ni de la duna ni de la muntanya, i tinc molt clar que les coses es fan amb l’ambició de tots i no de un o d’uns quants.
De fet no es fa res ni be ni malament, perquè facis el que facis sempre hi haurà algú que ho troba ben fet i un altre que ho troba mal fet i per raons de lo mes diverses, a vegades, les més, simplement per portar la contraria.
Jo només apel·lo al sentit comú de fer les coses i no als models mentals que tenen uns i altres, a més la majoria no estan preparats per prendre les decisions que prenen, però els hi hem donat el poder de fer-ho.
No cal estendre gaire, per ser president d’Espanya no s’ha de tenir ni el graduat escolar, ni un grau determinat d’intel·ligència, ni passar cap examen psicològic i en canvi aquesta persona pot prendre decisions que afecten 40 milions de persones. Hi ha quelcom més absurd?
I amb això et contesto sobre l’ambició personal i els que van sobrats de ganes de fer be les coses.
Estan realment preparats per fer les coses que fan i prendre les decisions que prenen?
Jo gràcies a Deu no en tinc que prendre de decisions polítiques i tampoc tinc una gran ambició personal, soc bastant simple en la meva vida i en les meves ambicions.
Prefereixo gaudir del camí, abans d’haver de justificar el fi amb els mitjans.
En quant al post, trobo que en Riba s’hauria de llegir el que va dir fins fa poc el seu company de partit i reflexionar una mica, abans de parlar per parlar.
http://blogs.anoiadiari.cat/antoni-dalmau-ribalta/blog/2798/el-color-mangra-de-la-cotonera
No es el mateix reformar per € 600.000, que fer-ho per € 20.000.000 i no cal ser gaire savi per entendre-ho!
A més de que en un cas tenim quelcom útil i en el altre posem només un pedaç, sense comptar el manteniment que pot costar de mes a mes a tots plegats una cosa o l’altre, una vegada acabada.
Però clar ha estat sobradament demostrat que amb els diners de tots, tan sa val el que d’endeutis, sempre hi ha qui paga els teus desgavells - el poble – i en aquest aspecte evidentment no s’aprèn res (aquest post n’es una demostració).
Que tingueu un bon dia.

A

Aaqualata

20 de desembre 2013.05:24h

Respondre

Sr. Torras: els seus escrits , normalment, estan plens de sentit comú. Sols crec que manquent d’ambició personal com si tenen la majoria de polítics, independentment de partits, i van sobrats de... Llegir més ganes de fer be les coses. No se si es aquest el seu sentiment ( no sóc ningú per opinar pels altres), pero es decebedor veure bones propostes i que aquestes romanen en el baúl dels oblits. Bon NADAL

j

josep m. torras payerol

Igualada

19 de desembre 2013.16:11h

Respondre

Estrasbourg, La petite France 1991 https://www.facebook.com/josepm.torras/media_set?set=a.10202525807603558.1073742365.1146608316&type=1
Vaig trobar que era un poble molt net, en una pasejada pel... Llegir més riu, no hi vaig veure cap bruticia, La petite France una cucada, al costat de la Catedral un restaurant amb un foie que fa plorar. De fet una de les virtuts turístiques d’Estrasbourg apart de la petite France, es que esta acribillada de canals navegables el que li dona l’encant. Es una ciutat on l’aigua es una de les principals protagonistes. Igualada hi pot aprendre quelcom, però no són dues ciutats comparables a pessar de les mateixes arrels curtidores, però si que se’n poden treure bones idees i colclusions, a vegades no s’ha d’inventar massa, sinò simplement mirar el que els altres han fet bé amb coses semblants. Bonna sort!

B

Bartomeu

Igualada

19 de desembre 2013.15:04h

Respondre

Em sembla que El PSC no hauria de parlar d’austeritat en les finances municipals com a minim en 200 anys.
Em sembla que li falta autoritat moral per fer-ho com a minim per aquest periode de temps... Llegir més atesa la magnitud del deficit que varen ser capaços de deixar-nos en herencia.

F

Filomena

Igualada

19 de desembre 2013.11:51h

Respondre

Tres qüestions:

1.- A la Cotonera no si volia fer el Museu de la Premsa amb un cost total de 12 milions d’euros?, amb això de demanar ara que si posi lo de la pell de qualitat, que vol dir,... Llegir més que el PSC ja dona per perdut el museu?

2.- Crec haver llegit que el cost de les obres de remodelació que s’han fet a la Cotonera valien 500.000 euros i no 100.000 com es diu aquí

3.- Penso que en un lloc o altre s’ha dit que el pressupost actual de l’ajuntament es 20 milions d’euros inferior al de fa quatre anys

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.