TORNAR

L’Ajuntament d’Igualada aprova un pressupost de 48,4 milions d’euros per a l’any 2014

Ha rebut els vots favorables de CiU i ERC i els vots contraris de la resta de forces amb representació al ple municipal

politica
Dimecres, 18 desembre 2013. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’Ajuntament d’Igualada ha aprovat inicialment aquest dimarts, 17 de desembre, el seu pressupost per al proper exercici 2014. Es tracta, segons ha exposat el tinent d’alcalde d’Hisenda i Interior, Jordi Segura, d’un pressupost de 48’4 milions d’euros, contemplant la corporació municipal i les seves empreses i organismes autònoms, que és bàsicament “responsable, rigorós i enfocat a seguir reduint el deute acumulat però, alhora, a enfortir encara més la nostra acció en els àmbits social, d’impuls econòmic i de millora de l’espai públic”.

Ple de pressupostos a Igualada, aquest dimarts a la nit

Segura ha recordat que “l’any vinent, per segon exercici consecutiu, destinarem uns set milions i mig d’euros al retorn de l’important deute que encara arrosseguem i els interessos vinculats”. El govern municipal de la capital de l’Anoia, format per CiU i ERC, ha previst destinar 2’6 milions d’euros a inversions que, segons avançava l’alcalde, Marc Castells, la passada setmana “han de tenir un retorn per la ciutat o han de fer d’Igualada un lloc millor per a aquells que hi viuen”.

El nou campus universitari i la nova Escola d’Enginyeria d’Igualada que s’estan construint actualment al Pla de la Massa, el Centre Europeu de la Pell de Qualitat a l’Adoberia Bella, les zones blanques d’aparcament i un nou Pla de Millora de l’Espai Urbà i Equipaments Municipals completen aquest bloc. La Dinamització Econòmica torna a ser un dels blocs que el govern de la ciutat destaca com a cabdals, amb un increment important respecte l’any que ara s’acaba i arribant als 2’7 milions d’euros de recursos destinats, bàsicament als projectes d’impuls de la indústria adobera i el sector tèxtil, al futur centre 4D Health d’innovació i simulació en salut i al foment de l’activitat emprenedora, empresarial, comercial i firal.

El darrer àmbit sobre el qual pivota el nou pressupost és el de l’Acció Social, amb 3’6 milions d’euros en global. Aquesta xifra suposa un increment del 10% respecte el 2013 en una aposta que, segons el tinent d’alcalde de l’àrea, el republicà Joan Torras, “és una xifra mai vista fins ara en aquest Ajuntament dedicada a afers socials”. El pressupost ha estat aprovat amb els vots a favor de CiU i ERC i els vots contraris de PSC, PP, ICV-EUiA, i PxC.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.