TORNAR

L’Ajuntament de Sant Quintí anuncia l’inici dels tràmits per redactar el projecte de la residència multiserveis

politica
Dimarts, 26 març 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

L’Ajuntament de Sant Quintí de Mediona farà un pas endavant per fer realitat el projecte que ha de servir per, en un futur, construir una residència multiserveis per a la gent gran al municipi. L’alcalde, Bernat Catasús, ha anunciat l’inici dels tràmits per impulsar aquest equipament durant l’acte institucional en què ha rebut al col·lectiu Sant Quintí En Gran.

Durant la trobada, Sant Quintí En Gran, col·lectiu format per voluntaris de la societat civil i professionals involucrats en els àmbits del treball social, sanitari o sociosanitari de Sant Quintí de Mediona, ha entregat la “Declaració pel Dret a envellir sense haver de marxar de Sant Quintí”, un manifest que fa palesa la necessitat de disposar d’un equipament que atengui un ampli ventall de necessitats de les persones d’edat avançada, que constitueixen actualment el 25% del cens del municipi.

Així, l’inici dels tràmits per redactar un projecte bàsic que permeti projectar la residencia multiserveis s’ha fet en línia amb les necessitats recollides en el marc d’aquesta declaració “Aquest és un gran projecte de poble en el que estic segur que tots els col·lectius de Sant Quintí faran pinya amb l’Ajuntament, que tindrem al nostre costat a la Diputació de Barcelona i espero que tinguem també a la Generalitat de Catalunya, tan la Delegació del Govern al Penedès com el Departament de Drets Socials”, ha afirmat Catasús.

El document presentat per Sant Quintí En Gran incideix en la importància d’allargar el temps de vida a la llar pròpia i oferir una solució a l’actual diàspora entre els 9 centres residencials o de dia -de la comarca i fora de la comarca-, especialment, pel que fa a les persones que presenten major risc de vulnerabilitat. Així mateix, el col·lectiu recalca que el municipi es troba, en aquests moments “en excepcionals condicions de generar les sinèrgies necessàries per materialitzar aquest projecte”.

En aquesta línia, l’alcalde també ha anunciat que, en el marc dels treballs de redacció del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que està en curs, s´hi incorporarà l’emplaçament d’aquest equipament, amb els criteris de centralitat, accessibilitat i polivalència que planteja el document presentat per Sant Quintí En Gran. Catasús va oferir treballar conjuntament amb el col·lectiu perquè el nou POUM signifiqui un avenç vers un municipi generacionalment inclusiu –“sènior friendly”–, més apte per a la vida activa de les persones grans. En aquest sentit, també es contemplarà l’adequació dels baixos com a pisos per a gent gran.

Per un envelliment digne al municipi

Sant Quintí En Gran –col·lectiu laic, nascut, tanmateix, per iniciativa d’un petit nucli de participants a les assemblees sinodals de la parròquia quintinenca– va néixer al 2022 amb l’afany de contribuir a la millora de la qualitat de vida de la gent gran del municipi i les seves famílies, amb la defensa del dret a l’arrelament com un dels seus pilars argumentals. Està format, actualment, per quaranta-cinc persones del municipi amb experiència en l’àmbit del treball social, sanitari o sociosanitari, bé com a professionals, bé des del voluntariat en organitzacions sense ànim de lucre de signe humanitari.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.