TORNAR

L'Ajuntament vilanoví requereix a les entitats financeres que lloguins els seus pisos buits

L’Ajuntament requereix 9 entitats financeres perquè posin els pisos buits al mercat de lloguer o els incorporin a la bossa de lloguer municipal

politica
Dilluns, 14 maig 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament de Vilanova del Camí ha fet un requeriment a nou entitats financeres posin al mercat de lloguer, i a preus assequibles, els seus habitatges buits. 

Aquest és un dels temes destacats de l'agenda del govern vilanoví. L’alcaldessa Noemí Trucharte assegura "que van començar a treballar seriosament en aquest tema des que van arribar al govern, el gener de 2017. El primer pas, que es va fer, assenyala Trucharte, va ser la  redacció d’un reglament que permetia identificar els pisos buits i la  creació d’un registre d’habitatges buits per a ser destinats a habitatge de lloguer assequible". "Tot seguit, explica l’alcaldessa, es va iniciar un treball de camp a partir de les dades existents al registre de la Generalitat que s’han anat contrastant i verificant amb altres registres per tal de conèixer exactament quants pisos buits hi ha al municipi, a qui pertanyen i en quina situació es troben. Aquestes verificacions s’han acompanyat d’inspeccions oculars de l’inspector de Serveis Tècnics".

Paral·lelament a aquest treball de camp, s’han demanat dues subvencions a la Diputació de Barcelona. Una per a la rehabilitació de la finca Peronella,  un pis que va ser donat a l’Ajuntament a fi de ser destinats a fins socials, per adequar-la i fer-la habitable. I una altra per fer una campanya de difusió de  la bossa d’habitatge pròpia que vol impulsar l’Ajuntament de Vilanova del Camí. "Una bossa on s’aniran incorporant, explica Noemí Trucharte, els habitatges de particulars o d’entitats financeres amb l’objectiu de posar-los al mercat del lloguer assequible".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.