TORNAR

Els ajuntaments de l'Anoia encarreguen (o no) el retrat de Felip VI

Han d'especificar si volen una foto del monarca sol o acompanyat de la reina, i vestit de civil, de gala o de militar

politica
Divendres, 20 juny 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els ajuntaments han rebut aquests dies una petició de la Dirección General de Modernización Administrativa, Procedimientos e Impulso de la Administración Electrónica, on se'ls sol·licita que especifiquin quantes imatges de Felip VI volen per renovar la imatge de Joan Carles I, i si desitgen un retrat del monarca tot sol o acompanyat de la reina, vestit de civil, de gala o de militar. Aquestes són les respostes que han donat diferents municipis de l'Anoia.

Felip VI i Letizia, vestits de civil

Retrat oficial de Felip VI vestit de civil, el més demanat als ajuntaments de l'Anoia

Santa Margarida de Montbui, on governa el PSC, lidera el rànquing amb la petició de cinc retrats reials: quatre de Felip VI vestit de civil, i un de Felip VI amb Letizia vestits de civil. Aniran a parar a Alcaldia, Policia Local i Escoles. A Vilanova del Camí, on manen PSC i CiU, n'han demanat quatre: tres fotos del rei sol vestit de civil i una del rei i la reina, també de civils. A Piera (CiU) han sol·licitat tres fotos del rei i la reina vestits de gala, i a la Torre de Claramunt (CiU) tres retrats del rei, sol, vestit de civil.

L'Ajuntament d'Igualada (CiU i ERC) ha demanat un sol retrat de tamany petit de Felip VI, vestit de civil, que presidirà la sala de plens. A la Pobla de Claramunt (CiU) també han sol·licitat una imatge del rei i la reina vestits de civil, i expliquen que en el seu moment van demanar la imatge de l'antic monarca Joan Carles, però no l'han tingut mai penjada a la sala de plens. A Calaf (CiU), el tinent d'alcalde Joan Caballol explica que des de la Dirección General "ens han insistit i trucat cada dia perquè no contestàvem" i finalment el consistori ha encarregat una fotografia de tamany mitjà del rei vestit de civil. "Quan arribi ja veurem què en farem", afegeix. Fins ara, la imatge de Joan Carles I presidia la sala de plens i va ser retirada després de l'abdicació.

Altres municipis anoiencs es mostren molt menys per la labor. A Jorba (ERC) expliquen que fa anys que no tenen cap retrat del rei, ni de Joan Carles i ara tampoc de Felip VI. A Capellades, l'alcalde Marcel·lí Martorell (CiU) diu que "ni tan sols sabíem que s'havia de demanar, ens preocupen altres qüestions, si ha d'arribar que arribi, que ja la guardarem".

En la mateixa línia, l'alcalde de Prats de Rei apunta que "teníem una imatge de Joan Carles i la vam treure quan va abdicar, no n'hem demanat cap i si ens l'envien ja ens plantejarem què fer-ne". Francesc Duocastella (ERC) remarca que "nosaltres estem per la consulta del 9N i dins de l'Agrupació de Municipis per la Independència, tenim altres qüestions més interessants en què centrar-nos". El batlle de Tous, David Alquézar (ERC), diu que "ni hem contestat ni contestarem, no la teníem posada i no la posarem", i que en tot cas volen "una foto del rei i la reina en pijama". Alquézar és, conjuntament amb Marc Castells, representant de l'Anoia a l'Agrupació de Municipis per la Independència.

Núria Olivé / Anna Suárez


3 Comentaris

j

joaquim

Vilanova del Camí

21 de juny 2014.07:30h

Respondre

Aplaudeixo els ajuntaments que no el demanen i els que no la pensen penjar. Els que sí l´han demanat podrien tenir el detall de penjar-la al costat del lavabo i de cap per avall en homenatge a tots... Llegir més els borbons que tant de mal han fet al nostre país, A molts indrets encara conserven la tradició d´anomenar l´habitacle per fer les necessitats can Felip i ara amb la coincidència, o no, del nom del Borbó aquest és el millor lloc.

j

joan casamitjana escura

igualada

20 de juny 2014.15:30h

Respondre

Puc arribar a entendre la postura de vilanova o sta margarida de montbui. Però cal que des de l’ajuntament d’igualada s’encarregui la foto del borbó? Espero que no la pengin. Si l’envien... Llegir més aviat encara serviria per encendre el foc de st joan.

P

Paco

Igualada

20 de juny 2014.15:00h

Respondre

Què se n’ha fet del quadre el rei Joan Carles que hi havia a l’antic saló de plens d’Igualada. Era preciós.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.