TORNAR

Alba Vergés assegura que apostarà pel tren ràpid i la reindustrialització en una trobada amb el conseller Roger Torrent

Més de setanta empresaris d’Igualada i de la comarca de l’Anoia han assistit a l’esdeveniment que s’ha realitzat al restaurant Somiatruites.

politica
Dijous, 11 maig 2023. 13:36. Redacció AnoiaDiari.

L'alcaldable d'ERC d'Igualada, Alba Vergés, ha reunit a més de 70 empresaris d'Igualada i de la comarca de l'Anoia en una trobada amb el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent al restaurant Somiatruites. ERC ha proposat un pla d'acció i "més de trenta mesures per reforçar el teixit empresarial i captar noves inversions a la ciutat". A més, Vergés ha anunciat que ERC vol "instal·lar al barri del Rec empreses del sector TIC, el disseny i la moda".


En una roda de premsa prèvia Alba Vergés ha assegurat que "com alcaldessa treballaré per transformar el Rec i crear un gran barri d'empreses tecnològiques, amb feines de qualitat i que faci d'Igualada una ciutat capdavantera de Catalunya". Enric Conill, ha insistit en la "urgència que la ciutat es doti d'un nou pla urbanístic, i denuncia la inacció del govern municipal deixant durant 12 anys abandonat el barri del Rec".

El conseller Torrent ha assegurat que "el Govern de Catalunya aposta per la reindustrialització, i estarà al costat d'Igualada per ajudar a crear ocupació de qualitat, captar inversions i obrir-se a nous mercats". "Estem en un moment de transformacions, en què hem de prendre decisions i decidir com volem que sigui el nostre futur", ha apuntat Torrent.



Per fer-ho realitat, "plantegem un pla d'acció i una bateria de trenta propostes per reforçar el nostre teixit empresarial i fomentar la creació d'empreses", ha explicat Vergés. Les mesures inclouen la compra pública innovadora, facilitar l'accés als fons europeus Next Generation, l'acompanyament als nous emprenedors i una aposta decidida per transformar el barri del Rec en un hub de tecnologia, disseny i moda.

A més ha afegit que és "vital per al desenvolupament econòmic d'Igualada" agilitzar les connexions ferroviàries i el transport de persones i mercaderies. Precisament, Alba Vergés ha recordat que aquest abril es va presentar a Igualada una aliança territorial, impulsada des d'ERC Igualada, amb Lleida, Manresa, Cervera, Tàrrega, Martorell i Mollerussa, que juntes sumen 350.000 habitants, per reclamar un tren ràpid que les connecti entre elles i amb Barcelona.


2 Comentaris

josep-ortinez-vives

josep ortinez vives

igualada

12 de maig 2023.15:48h

Respondre

Però a qui de li pot acudir que tenir la Renfe (que ja sabem que no le tindrem) pot solucionar res?

P

Pep

11 de maig 2023.19:17h

Respondre

Mare meva, quin morro!!!!
PENÓS

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.