TORNAR

L'alcalde de la Pobla afirma que la nova periodicitat dels plens s'ajusta a la normativa

Broch es mostra obert a cedir locals municipals pels ”plens alternatius” que proposa l’oposició

politica
Dissabte, 18 febrer 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Santi Broch (CiU), alcalde de la Pobla de Claramunt, ha sortit al pas dels atacs de l'oposició pel canvi de la periodicitat dels plens de la vila, que passaran ara a fer-se cada tres mesos. El batlle assenyala que la modificació "no és en detriment de la transparència" i assenyala que "per això hem introduït aquest mandat les comissions informatives".

La periodicitat dels plens a la corporació municipal ha ocasionat les darreres setmanes polèmica a la Pobla de Claramunt. L'oposició, formada per #volemunapoblamillor, Esquerra i Junts per la Pobla, ha acusat el govern de Santi Broch de manca de transparència i de voler reduir la participació ciutadana amb el pas dels plens de cada dos a cada tres mesos. Broch, en declaracions a Anoiadiari, explica que "la normativa per a municipis de menys de 5.000 habitants és un ple cada tres mesos. No fem altra cosa que ajustar-nos al que hi ha en la llei". L'oposició ha parlat darrerament de fer plens alternatius per compensar les sessions plenàries que ja no es faran seguint aquesta nova periodicitat. Broch apunta que "ens sembla molt bé i els oferirem locals municipals si volen, oberts a la població, però no crec que se'n puguin dir 'plens', en tot cas reunions".

La situació que ha portat al govern convergent a fixar una nova periodicitat és que "les sessions s'estan allargant moltes hores amb temes que són recurrents i que expliquem un ple darrere l'altre: per exemple, el cas Rofeica. Fa temps que estem negociant amb l'empresa i no podem estar sempre amb plens monotemàtics i amb les mateixes preguntes i mocions sobre aspectes que es repeteixen. Amb la família Romaní fa mesos que hi negociem i no podem estar-hi en querelles contínuament". 

Broch rebat les acuacions de manca de transparència i afirma que "a més de l'espai del ple, hi ha comissions informatives també, que  hem introduït aquest mandat. Són un espai on l'oposició pot expressar les seves queixes i dubtes". Sobre el format dels plens, si la dinàmica no varia "i han d'acabar a altes hores de la matinada, potser estudiarem regular el temps". L'alcalde manté que "si la ciutadania demana altres mitjans de participació, l'escoltarem, però el cert és que als plens no ve gaire gent. Calen altres fórmules".

El convergent, finalment, també ha negat la periodicitat que hi havia fins ara s'hagués mantingut durant 30 anys: "els plens cada dos mesos es van instaurar fa deu anys, en una de les meves primeres decisions quan vaig assumir l'alcaldia, recollint una proposta de Josep Palà, regidor d'ERC".


1 Comentaris

A

Albert Duran -Regidor d'ERC a la Pobla de Claramunt

La Pobla de Claramunt

18 de febrer 2017.09:48h

Respondre

”cedir espais”, ara per ara hem solicitat tres espai , teatre ateneu Gumersind Bisbal,teatre jardí i sala de plens . I la resposta ha sigut que estan ocupats o no ho troben... Llegir més procedent.

”Segon llei” la llei diu un MÍNIM de un Ple cada de mesos . Legal Sí però creiem que complir el mínim no és afavorir la democràcia.

”Comissió informativa” si es van convocar va ser a iniciativa de l’oposició amb certes reticències de l’equip de govern.

”Plens els darrers 30 anys” , ERC demanem disculpes de l’informació errònia que es va donar. Però no creiem que si són 10 ,15 o 25 anys tingui massa importància. El que creiem que s’ha de possar en valor el canvi de la periodicitat perquè l’oposició pregunta massa i l’equip de govern no tenim projectes.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.