TORNAR
PUBLICITAT

L'ANC Anoia avança que es coordinaran "accions pacífiques de desobediència" contra el 155

L’Assemblea recorda que ”el president legítim és Puigdemont i caldria investir-lo a ell”

politica
Dimarts, 22 maig 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les entitats independentistes es disposen a pressionar als partits perquè concretin "què és implementar la República" i que donin passos efectius. El coordinador comarcal de l'ANC matisa que "sembla que el Govern (de Quim Torra) s'investirà com a govern autonòmic de recuperació, de gestió i de protecció de les institucions, però haurà d'estar políticament vinculat al govern a l'exili i al Consell per la República. Vigilarem perquè així sigui".

La formació del nou Govern ha quedat congelada amb el veto de l'Estat espanyol a que els consellers que es troben a la presó i a l'exili puguin reprendre les seves responsabilitats. Amb tot, en el si de l'independentisme, han sorgit veus que retreuen als partits la manca de concreció per fer efectiu un programa sobiranista. El coordinador comarcal a l'Anoia de l'ANC, Jordi Serrat, membre de l'Executiva Nacional, ha manifestat que "hem demanat amb insistència a tots els grups polítics del sobiranisme que compleixin el mandat de les eleccions del 21 de desembre i investeixin el President legítim MH Carles Puigdemont". Afegeix, en declaracions a Anoiadiari que "no entenem la renúncia a complir amb el resultat del 21D, quan tots els partits sobiranistes prioritzaven en els seus programes electorals la recuperació del govern legítim i la implementació de la República". L'ANC també avança que "cal una resposta de desobediència, pacífica, que faci inviable la reacció de l'Estat".

Una de les concentracions favorables a l'alliberament dels presosSerrat subratlla que "aquest posicionament va ser ratificat per més d'un 80% dels socis de l'Assemblea que van participar en la consulta interna del 3 i 4 de maig. La renúncia actual no és només a investir i restituir el president legítim, és una renuncia a crear un govern que faci efectiva la República. Gairebé vuit mesos després de l'1-O, considera que "ens estem preparant per a poder superar els entrebancs que van impossibilitar assolir l'objectiu l'octubre passat. Ens reforcem per quan tinguem la següent finestra d'oportunitat aprofitar-la".

Malgrat la duresa de la resposta de l'estat, conssidera que "ens està reafirmant en el nostre objectiu, i constatem que molta més gent està fent seva aquesta lluita. L'estat, amb les seves actuacions arbitraries, amb aquesta actitud repressora, no fa més que mostrar-nos d'allò que volem fugir. Volem una República per poder expressar-nos lliurement, per a poder decidir quin país volem, quin ha de ser el nostre govern i per a fer una societat més justa". Creu que "el Govern de la Generalitat s'investirà com a govern autonòmic de recuperació, de gestió i de protecció de les institucions, però haurà d'estar políticament vinculat al govern a l'exili i al Consell per la República. L'ANC estarà vigilant per a que així sigui".

"Se salten la seva mateixa legalitat"

Sobre l'allargament del 155, des de l'ANC Anoia afirmen que "ja era previsible: forcen encara més la maquinària repressora i actuen saltant-se aquesta legalitat que ells mateixos pregonen. La realitat és aquesta, l'estat i els seus còmplices no volen negociar res, ens volen humiliar i volen acabar per la via repressiva i judicial amb la voluntat majoritària del poble de Catalunya". També remarquen que "no hi ha cap base legal per no publicar els seus nomenaments al DOCG. Malgrat això, el Govern espanyol incompleix el seu compromís de retirar l'aplicació de l'article 155 un cop s'hagués posat en marxa el nou Govern. Un incompliment més d'una llarga llista en què el tripartit nacionalista de PP, PSOE i Cs ha torpedinat tots els intents de fer un govern efectiu".

Les properes setmanes, l'Assemblea concretarà noves accions, per a les que "cridem a totes les entitats i organitzacions democràtiques a respondre de manera unitària, transversal, contundent i pacífica. Cal resposta que faci inviable la intervenció continuada de l'Estat espanyol a les institucions catalanes. Ens posem doncs des d'avui mateix a treballar per consensuar una reacció col·lectiva que vagi més enllà de les manifestacions de protesta i que impliqui una desobediència davant d'un Estat que incompleix les seves pròpies lleis i anul·la la democràcia".

Serrat, per últim, parla de no oblidar "la repressió i persecució que també estem patint a la nostra comarca. La repressió i la falta de respecte a expressar-nos lliurement l'estem veient no només per part de l'estat i els partits còmplices del 155, també la estan patint els veïns i veïnes sancionats de Vilanova del Camí, els 51 imputats, els tuitaries que criden a declarar a l'audiència nacional o a tots aquells que els arrenquen rètols o pancartes en qualsevol punt de la nostra comarca. Piular no és delicte, pensar diferent no és delicte. No callarem".

 


1 Comentaris

p

pep

22 de maig 2018.14:02h

Respondre

Pintan bastos, cada dia son menys !!!!!! i esperat, que anirà a mes.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.