TORNAR

L'Anoia omple uns 30 autobusos per ser a la Diada a Barcelona

politica
Dilluns, 10 setembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La previsió era "a la baixa" però l'Assemblea Nacional espera reeditar almenys les xifres de participants del 2016, tant a l'Anoia com a Catalunya, per a la manifestació de l'11 de setembre. Els representants de l'ANC comarcals no abandonen l'optimisme, però lamenten "la manca d'una estratègia compartida" pels partits.

Uns 30 autobusos i 2.000 persones com a mínim sortiran de la comarca aquest dimarts al matí i migdia per assistir a la manifestació de la Diada a Barcelona. L'organització, impulsada per l'ANC Anoia, es mostra satisfeta. Jordi Serrat, Secretari Nacional per l'Anoia de l'Assemblea Nacional Catalana, explica que malgrat que es preveia una edició més discreta finalment s'ha hagut d'ampliar el nombre d'expedicions. En aquest sentit, la situació és similar a la del 2016, quan es va fer una manifestació descentralitzada i es preveien xifres inferiors a les del 2015 a la Meridiana, però en finalment l'assistència va acabar sent satisfactòria.

Els Moixiganguers van actuar a Barcelona, amb una construcció, al tram anoienc fa un anyL'ANC fleta 15 autobusos i altres entitats i organitzacions independentistes una quinzena més. Per part de l'Assemblea, la sortida serà a 2/4 d'1 del migdia a la zona del Rec. Jordi Serrat, sobre aquesta Diada, considera que "és una edició més austera. Donem el protagonisme a la gent, que expressin el que senten i facin sentir la seva veu. Per això no s'han preparat accions vistoses com altres ocasions, demanem que qui ho vulgui porti pancartes per a que el protagonista sigui el missatge, no l'acció".

És la primera Diada després de l'1-O i amb presos polítics. L'ANC vol que "la indignació ens empenyi cal al nostre objectiu de la República Catalana". Lamenten l'actitud dels partits polítics i la manca "d'una estratègia compartida, que ha generat excessives tensions i enfrontaments, bloquejant la presa de decisions. Preferim ser la força que empeny, mitjançant les mobilitzacions, als nostres líders polítics a prendre el camí de la llibertat. No hem de permetre que la repressió que estem patint per part de l'Estat Espanyol ens aturi, ni a les entitats ni als propis partits. Ens hem de refer i arribar a consensuar els objectius. Tenim clar que només la força de la gent permetrà superar tots els obstacles i tombar tots els murs que ens impedeixen arribar a la República".


3 Comentaris

J

Joanma

=ada

10 de setembre 2018.16:32h

Respondre

Amb sembla que no es necessari que les 2.000 persones i els trenta autocars surtin avui dilluns per ser demà a la tarda a Barcelona. Dons amb una hora de carretera es planten a la Diagonal de... Llegir més Barcelona.

A

Arnau

Igualada

11 de setembre 2018.09:15h

Jo pensava que l’anoia era mes independentista..
Quina desilusió.

J

Josep Mora Roma

Masquefa

10 de setembre 2018.15:50h

Respondre

Tots juntos com cada any a per a conseguir la victoria

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.