TORNAR

L'ANC insisteix en que no es produeixi un pacte al Consell entre Junts i PSC

Parlen de ”malestar dins el moviment independentista” per aquest pacte

politica
Diumenge, 30 juny 2019. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Mentre Esquerra encara confia en reeditar el pacte amb Junts per Catalunya al Consell Comarcal, l'ANC de la comarca mostra la seva preocupació perquè es pacti amb una força del 155. Els representants de l'Assemblea consideren que "seria difícil d'explicar, perquè els electors han votat en majoria partits independentistes". 

En un comunicat, l'ANC Anoia s'ha posicionat de nou contra un pacte entre forces de partits independentistes amb altres partits, en concret, al Consell Comarcal. Apunten que "els resultats de les últimes Eleccions Municipals a l'Anoia donen a entendre que el govern de l'ens del Consell Comarcal hauria de ser clarament republicà". Afegeixen que "JuntsxCat i Esquerra poden reeditar, sense problemes, el pacte per governar el Consell Comarcal a l'Anoia. No entendrem que sigui d'un altra manera, tenint en compte que la edició anterior ha esta força positiva. Ens consta un cert malestar en el moviment independentista de la comarca, fins hi tot en alguns caps de llista de JuntsxCat donat que, per part de Marc Castells i Xavier Boquete, han expressat la voluntat de pactar amb PSC".

Recorden que "el repartiment dels Consellers Comarcals, entre tots els partits, és una fórmula mixta entre la ponderació de la quantitat de vots obtinguts i la quantitat de regidors. S'atorga més pes, però, al nombre de vots. Per ser elegit president, el candidat ha d'obtenir la majoria absoluta, en la primera votació, o simple en la segona. Com ANC Comarcal no podem callar davant aquesta opció que trobaríem totalment equivocada. Serà difícil d'explicar a uns electors que clarament han votat Independència i República. Confiem en que l'entesa entre els nostres partits sobiranistes serà possible. En cas contrari, no descartem mobilitzacions de rebuig contra pactes inexplicables, amb partits del 155, que tenen segrestats els nostres dirigents i la nostra sobirania".

 


2 Comentaris

A

Antoni

Igualada

1 de juliol 2019.10:39h

Respondre

i l’ANC quan a Igualada es negociava per fer fora al Castells, entre ERC, CUP i Socialistes, llavors no va dir res?
De Sant Cugat, Figueres i Tàrrega en tenim alguna notícia?
Aquestes... Llegir més associacions farien bé d’anar amb compte. Doncs estan tant infiltrades ja pels partits polítics, que la gent els acabarà passant per sobre, doncs en el fons són un partit polític més, que no es sotmet a la sobirania popular

J

Joan

30 de juny 2019.12:45h

Respondre

Hi ha algú que es sorprengui? Igualada ha estat moneda de canvi! Felicitats a tots els votants del Castells i del Cuadras: tots estafats com burros!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.