TORNAR

Àngel Colom: ‘Volem formar tot el jovent de la Catalunya Nova amb valors catalans’

Finalitza la I Escola de Formació de l’associació Nous Catalans

politica
Dijous, 19 novembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Si bé no era la primera vegada que Àngel Colom, president de la sectorial d’immigració de Convergència (CDC) visitava l’Anoia, aquest passat diumenge el polític va clausurar la 1a Escola de Formació de Nous Catalans que s’ha celebrat a l’Anoia. Tot un exemple de com els partits polítics integren cada dia més la immigració en les seves polítiques, començant pel jovent. Colom ho va fer acompanyat, entre d’altres, pel president d’aquesta associació, el jove Eric Bertran, i l’actor i director Joel Joan, que va manifestar que ‘som molt a prop de la independència i els joves nouvinguts sou molt afortunats, perquè ens podeu ajudar a aconseguir-la i també us beneficiarà’.

L'actor i director Joel Joan

Àngel Colom, responsable d'immigració de CDC

Eric Bertran, president de Nous Catalans

Els joves participants de la jornada

Diumenge passat, el camp de futbol de La Pobla de Claramunt va acollir la clausura de la 1a Escola de Formació de Nous Catalans, una associació nascuda de la Casa Gran del Catalanisme, que pretén acostar els joves nouvinguts cap als valors i objectius que defensa aquesta.

En el discurs de clasura, Àngel Colom, president d’Immigració de Convergència, va estar acompanyat de l’actor i director Joel Joan, de Santi Broch, alcalde de La Pobla, i del delegat a la Catalunya Central del partit, Jordi Torra, entre d’altres. Tots ells van intervenir en finalitzar un partit de futbol, entre joves nouvinguts i joves catalans d’origen que van participar en l’escola.

La immigració segons CDC

Àngel Colom, president d’Immigració de Convergència, va destacar la celebració de la ‘1a escola de formació de la 1a organització juvenil intercultural en clau catalanista del nostre país’. Segons Colom, Nous Catalans és ‘un moviment que vol formar tot el jovent de la Catalunya Nova amb valors catalans, i alhora empeltar-se de noves aportacions’. ‘Bastir una generació de quadres, avui ja real i amb 300 joves, que lideri i consolidi l’Estat propi’.

Per Colom, ‘es català qui viu i treballa a Catalunya, i nosaltres no hem volgut posar mai condicions als drets de ciutadania de tots els nouvinguts ni al seu dret a vot’. Segons el polític convergent: ‘Els immigrants acabaran votant amb normalitat’.

Valoració positiva de l’Escola

Jordi Baron, director de l’Escola de Formació, va destacar la bona participació en la iniciativa, anunciant que l’any vinent tindrà continuitat i es preveu repetir també a l’Anoia. Diverses entitats de l’Anoia van participar-hi amb tallers i altres activitats.

Per la seva part, Èric Bertran, el jove president d’aquesta associació, va dir que ‘l’esport com a eina integradora, la formació i el creixement de Nous Catalans’ són els seus tres eixos bàsics. Com Colom, Bertran va destacar que ‘cal cohesionar el jovent, perquè si no aconseguim resoldre els problemes de covivència, l’horitzó nacional quedarà retallat. Ells [els nouvinguts] també són Catalunya, junts defensarem un Estat propi’.

En relació a les diferències que hi poden haver amb les joventuts convergents, la JNC, Bertran va afirmar que ‘Nous Catalans és més transversal’, i compta amb joves que no són militants del partit. Properament un Congrés escollirà la direcció de l’entitat.

Joel Joan: ‘La independència també us beneficiarà’

En el seu discurs, l’actor va afirmar que ‘som molt a prop de la independència, i vosaltres [els joves nouvinguts], tot i les actuals dificultats, sou molt afortunats perquè aquesta també us beneficiarà. No defalliu en ajudar-nos a aconseguir una fita històrica’.


1 Comentaris

J

Joan

Anoia

19 de novembre 2009.13:46h

Respondre

La Pobla, quina casualitat! Precisament, el castell de la Pobla pertanyia a la O.J.E. la qual tenia uns objectius molt similars: adoctrinament polític.

Tot torna...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.