TORNAR

Aymamí: 'A partir d'avui vostès són els responsables de la zona blava'

L'oposició fa prosperar la modificació del reglament

politica
Dimarts, 28 abril 2009. 21:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Exposats el posicionament de cadascun dels grups municipals presents al ple extraordinari d'aquest dimarts al vespre -per retirar les competències de gestió de les zones blaves a l'alcalde igualadí-, que donaven la majoria a l'oposició per fer prosperar la modificació, s'ha allargat el debat amb les intervencions de l'alcalde i el regidor popular en un seguit de rèpliques més pròpies d'un festeig que de la decisió que s'havia de prendre. Somriures a banda, la votació s'ha resolt amb els 11 SI dels regidors de l'oposició i l'abstenció de l'equip de govern, que com ha reiterat el mateix alcalde 'ni pensem oposar-nos-hi, i d'altra banda es veu més clar que mai que estem en minoria'.

El contador electrònic mostra com l'Entesa s'ha abstingut en la votació.

L'absència, al començar el Ple extraordinari, d'un dels regidors de CiU, semblava donar pressa a l'equip de govern per fer la votació de la modificació del reglament, ja que acabades les intervencions de cadascun dels grups, ni l'Entesa ni l'alcalde hi tenien res a dir. S'ha cedit la paraula al portaveu de CiU, Marc Castells, que ha insistit en la necessitat de retirar les zones blaves de l'hospital, intervenció durant la qual s'han completat els seients del principal grup a l'oposició, un sistema, que amb paraules de l'alcalde 'només servia per allargar el debat a l'espera que arribés el sisè regidor'.

Sigui com sigui, el que podria haver-se acabat com un estirabot al principal grup de l'oposició seguit de la votació, s'ha allargat gairebé una hora més en què l'alcalde, Jordi Aymamí i el portaveu Popular, Pere Calbó, han intercanviat un seguit d'acusacions i picades d'ull que han guarnit el debat que ocupava la sessió fins més enllà de l'hora prevista per l'inici del ple ordinari.

Amb aquest debat al marge, finalment s'ha procedit a la votació, que com els mateixos portaveus havien avançat, s'ha saldat amb els 11 vots favorables de l'oposició i l'abstenció de l'Entesa, ja que com ha afirmat el mateix alcalde 'no ens hi oposarem, així que a partir d'avui vostès són els responsables de la zona blava'. Aymamí ha recordat la dificultat i el desgast polític que representa prendre decisions sobre aquest tipus de gestió -la zona blava- (àudio) una competència per la que Pere Calbó, portaveu popular, ha reiterat 'que estem plenament capacitats per prendre i assumir responsabilitats, que de fet per això estem aquí'.

Joan Torras (ERC) i Marc Castells (CiU), han coincidit a destacar la importància d'aquest retorn de la potestat al ple, incidint amb la necessitat de retirar les zones blaves al voltant de l'Hospital.


6 Comentaris

I

Igualadins/nes

Igualada

6 de maig 2009.16:17h

Respondre

Ja n’hi ha prou que el senyor Aymamí i companyía escombrin sempre cap a casa seva, però no pel bé d’igualda, sinó pel seu propi i particular ben estar econòmic, que ja sabem tots de quin... Llegir més peu calcen aquests senyors!No hi ha dret aprofitar-se així de la ciutadanía d’Igualada! Dels pitjors polítics que hem tingut mai! Entesa és la vergonya d’Igualada. Ja s’ho trobaran!

J

Jove d'igualada

Igualada

6 de maig 2009.10:46h

Respondre

Tant l’alcalde com Entesa es van posar d’acord, ja fa temps, per posar-se en contra de la economia pròpia i endur-se tots els galerons cap a casa, i una evidencia d’això es la incompetència... Llegir més que tenen, per exemple, a l’hora del control de les zones blaves.Ja n’hi havia més que suficients, i ara en posen més? on s’han pensat que estem senyors, a la ciutat condal? mirin, tinc 21 anys, vaig arribar a Igualada amb 7, i la evolució de la ciutat ha estat interrompuda pel senyor Aymamí.

Seyor Aymamí, vosté no llegirà això, però la gent encara està molt indignada amb la seva persona, ara més que mai. Cregui’m, el jovent no estarà disposat a votar-lo el pròxim cop.I no són precisament quatre vots...

J

Josep M. Pons

Igualada

29 d'abril 2009.21:57h

Respondre

La segona part de la llarga història de despropósits, es comença a escriure quan, a fí de garantir negoci al nou aparcaent soterrat, es fà desaparèixer la zona sense pagament i es destina a... Llegir més magatzem de no sé quin tipus de vehicles. Després va vindrien les obres actuals. El ”delirium tremens” dels de l’Entesa arriba quan fan la bogeria de voler convertir en zona blava tot l’entorn de l’Hospital, Cosa que, pel que sembla, també ha topat amb les necessitats dels igualadins i gent de comarca, que, amb raó, veuen a l’Ajuntament com una màquina recaptatòria disposada a tot, per tal de omplir-nos de càrregues. Com si la situació de l’economia no fós prou galdosa. Llegeixo la notícia de la votació del Ple Municipal amb esperança, que crec s’hauria de completar enviant a la gent d’Entesa i a l’Alcalde a l’oposició.

J

Josep M. Pons

Igualada

29 d'abril 2009.21:40h

Respondre

Per fí els igualadins i comarcans han pogut visualitzar que a l’Ajuntament d’Igualada hi ha gent amb més de dos dits de front! Els aparcaments al voltant de l’hospital han estat un mal son... Llegir més des de fà massa temps. Tot i començar bé, amb el parking a la part de darrere, desseguida es va veure que no n’hi havia prou i que calia habilitar noves zones sense pagament. La mala jugada va ésser voler fer un parking soterrat, evidentment de pagament, peró sense accés directe soterrat a l’edifici de l’Hospital, cosa que va provocar i segueix provocant, mil i un problemes als usuaris, ja siguin malats que van a urgències o altres persones, disposats a dexar-hi el vehicle. Una llufa caldria penjar-li a l’arquitecte que ho va dissenyar i una altre a tots els d’Entesa i companys de viatge que ho van validar.

C

CulActiu

Anoia

29 d'abril 2009.15:57h

Respondre

Si algú hi te accés i vol sorpendre’s, que miri la llista d’empleats de SIMA (zones blaves).

Un cop aixì fet, que esbrini on viuen.

Saben això, només cal veure que es vota... Llegir més majoritàriament a les municipals en aquests barris.

A partir d’aquí, conclusions.

d

dani l.

igualada

29 d'abril 2009.11:43h

Respondre

És vergonyós tot el tema de la zona blava, pel que fa a l’hospital no té nom, en un estat de dret just i avançat això seria ilegal directament...

Pel que fa al passeig i tota la zona nova,... Llegir més els que fiquen multes són uns autèntics professionals, l’altre dia vaig deixar el cotxe al passeig, sabia que tardaria 3 minuts justos en anar a buscar el meu fill i tornar al cotxe, i quan vaig tornar ja tenia la multa i la senyora ja anava marxant mig corrents cap a baix a ficar-ne de noves, això és una cacera en tota regla....

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.