TORNAR

Ple extraordinari per retirar les competències de gestió de les zones blaves a l'alcalde igualadí

Avui dimarts al Saló de Sessions 19h

politica
Dimarts, 28 abril 2009. 10:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
En el ple extraordinari d'aquesta tarda, a petició dels tres grups a l'oposició, està previst aprovar una modificació del reglament d'ordenació de les zones blaves pel qual es retirarà a l'alcalde, la potestat de gestionar-les, retornant aquesta competència al ple. L’alcalde igualadí, Jordi Aymamí, insistia dies enrere que retornar la competència al ple dificultarà les decisions, però que a ell, personalment, no li va malament ja que li ‘treu un pes del damunt’. Després del Ple extraordinari se seguirà amb el ple ordinari convocat també per avui mateix.

Ple extraodrinari per modificar el reglament de les zones blaves

Els grups municipals a l’oposició d’Igualada, els 6 regidors de CiU, els 3 d’ERC i els 2 del PP presentaven fa gairebé dues setmanes una petició per convocar un ple extraordinari, que se celebrarà avui, en el qual es votarà retornar al ple, i per tant retirar-la de l’alcalde que és qui la té actualment, la competència d’ordenar l’ampliació i la regulació de les places de zona blava.

En aquest sentit, Jordi Aymamí recordava dies enrere que el ple és sobirà i que per tant serà el conjunt, un cop prosperi aquesta proposta de l’oposició, el que haurà de decidir si ampliar més o fins i tot, què fer amb les places actuals. Aymamí mig somreia quan assenyalava que ‘juntament amb la decisió i la potestat de decidir, s’hi afegeix el cost polític, el cost econòmic i social que acompanya una decisió d’aquest tipus, poc popular, un desgast que l’hauran d’assumir igualment’.

L’alcalde recorda que aquest tipus de decisions, poc populars i que comporten un desgast polític, seran complicades de decidir a través d’acords, ja que la disparitat d’opinions que es pot donar entre els grups polítics, pot dificultar la presa de decisions en aquest sentit.

Està previst que la proposta prosperi, ja que els vots de l'oposició (11) són suficients, però es preveu comptar també amb el suport de l'equip de govern, tal i com avançava dies enrere el tinent d'alcalde Jordi Riba.

D'altra banda Jordi Riba avançava la setmana passada que ja s'estan acabant de revisar totes les firmes presentades en contra de la zona blava. Del total revisades un 46'18% són correctes, hi consten totes les dades i no són repetides, i corresponen a persones empadronades a la ciutat d'Igualada.


4 Comentaris

L

Lluiset Palop i Flairol

Igualada

29 d'abril 2009.08:45h

Respondre

Espero que, com a mínim, tinguin la decència de treure les places de zona blava de l’Hospital. Si els números no li surten al senyor Aymamí, que comenci fent un ERE a l’ajuntament, on té... Llegir més molta més gent de la que li caldria per fer-lo funcionar, i amb uns sous estratosfèrics. Espero que, per una vegada, els partits de l’oposició facin alguna cosa pel bé d’Igualada. A Aymamí li perden les formes, però veient els partits de l’oposició és com per posar-se a plorar...

u

ultraman

igualada

29 d'abril 2009.08:45h

Respondre

Doncs ara CiU, PP i ERC, amb majoria al Ple, que retirin totes les zones blaves de Igualada, no? Si no, és que hauran estat fent politica populista... hi estas d’acord, pallerols? Pol?

m

marc

igualada

28 d'abril 2009.20:53h

Respondre

Expliqueu el que ha passat al ple, perquè de moment, el que han tractat i com ho fan els nostres amics ”entesos”, ha estat lamentable

P

Pagès

Òdena

28 d'abril 2009.19:55h

Respondre

Que trist dedicar-se a comptar signatures i verificar si son d’Igualada o no.
Tot això amb recursos publics

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.