TORNAR

Els batlles anoiencs d'ERC diuen "no" a cedir els superàvits municipals a l'Estat

Els ajuntaments republicans de la comarca compten amb uns 35 milions d’euros de superàvit

politica
Dimarts, 1 setembre 2020. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La intenció del govern estatal d'assumir els romanents dels ajuntaments ha generat una gran resposta en el món local. L'administració Sánchez pretén eixugar part de la despesa pública sorgida arran de les mesures contra l'impacte econòmic del coronavirus, però els municipis d'ERC Anoia veuen "immoral" aquest moviment.

Els batlles republicans de l'Anoia anuncien que no cediran "ni un euro" dels "35 milions de superàvit municipal" que han generat els seus ajuntaments, al govern a l'estat espanyol. Segons ERC Anoia "aquests diners els han generat els ciutadans i ciutadanes amb els seus impostos i amb una bona gestió municipal" i, per tant, "aquests diners han de servir per ajudar a la gent del municipi, no per fer de banc a l'estat espanyol."

Són 17 els municipis amb un batlle afí a ERC a la comarca. Són diners que "hem de poder destinar a polítiques socials, econòmiques i de dinamització del comerç local per ajudar als ciutadans i ciutadanes del municipi" i consideren "immoral" que l'estat espanyol "davant d'una nova crisi econòmica i social demani que els hi deixem els diners que hem generat des dels municipis i que a sobre diguin que els tornaran d'aquí a dotze anys", ja que "justament ara el que necessitem és que aquests diners els destinem en favor de la gent, ajudant a aquelles persones que més han patit les conseqüències de la COVID-19 i que viuen en una situació econòmica límit o molt complicada."

Jordi Madrid, batlle de Piera, comenta que "el nostre ajuntament té 20 milions d'euros de superàvit acumulat en els darrers anys", Veu "intolerable" la petició. A Capellades, Salvador Vives apunta que "el desembre del 2019 hem saldat tot el deute municipal, per tant estem a zero deutes i actualment tenim uns quatre milions d'euros de superàvit acumulat. Són diners de totes les capelladines i capelladins, en volem fer ús per realitzar les millores de carrers i de les instal·lacions i serveis públics necessaris per a Capellades, també per poder resoldre les necessitats econòmiques que estan apareixent a la crisi de la COVID-19."

El batlle calafí Jordi Badia, qui compta amb 324.000 euros de superàvit acumulat, explica que "els ajuntaments no són una banca de l'Estat, sinó la millor eina per atendre les necessitats dels ciutadans, dels veïns i les veïnes, especialment en un context d'emergència econòmica i social com l'actual." Els batlles i batllesses d'Esquerra reivindiquen els ajuntaments com "la peça clau" per superar aquesta crisi econòmica i social.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.