TORNAR

Calaf comença l'any amb millores a la via pública

El Barri Nou estrena jocs infantils i es fan treballs de consolidació al fonament que sustenta la torre i part del mur del castell

politica
Dijous, 5 gener 2023. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

Els calafins estrenen any nou i, amb ell, també estrenen nous jocs infantils al parc del carrer Calonge de Segarra. També s'han fet obres de consolidació i reforç de la muralla del castell. En total, s'han invertit 77.789,74 euros en aquestes obres de millora a la via pública.

L'espai de jocs infantils compta amb paviment de cautxú de seguretat i respectuós amb el medi ambient. A més, s'hi han instal·lat dos elements de fusta: un gronxador amb dos seients i una torre d'escalada amb xarxa. El cost del parc ha estat de 20.015,34€ i s'ha adquirit a través del conveni marc de subministrament de parcs i jardins i mobiliari urbà de l'Associació Catalana de Municipis al que està adherit l'Ajuntament de Calaf. Duran aquest any s'hi realitzaran noves millores com el seu tancament perimetral amb tanques de fusta. Aquesta actuació forma part d'un conjunt de renovacions de mobiliari i altres canvis que es faran als diferents parcs infantils de Calaf per tal d'adaptar-los a les necessitats i normativa actual.

D'altra banda, també s'han fet obres de consolidació i reforç de la muralla del castell. Concretament, s'ha consolidat el fonament que sustenta la torre i part del mur, intervenint en una àrea exterior de 10 m per 3 m i en 9 m del basament del mur. Els treballs han consistit en l'eliminació de materials inadequats, la preparació del terreny, el muntatge de l'encofrat i la realització d'un mur de formigó de calç, armat amb espigues corrugades de polièster i fibra de vidre de 15 mm de diàmetre. A més, també s'ha fet una memòria escrita i un recull fotogràfic del procés d'intervenció.

El cost de les obres ha estat de 57.774,40 € i s'han finançat en un 71,80% a través d'una subvenció de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (OSIC) per l'execució d'obres de restauració i conservació d'immobles de notable valor cultural per al trienni 2020-2022.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.