TORNAR

Calaf vol una caserna de Mossos d’Esquadra

Ho demana a Interior, amb el suport de la Mancomunitat Segarrenca

politica
Divendres, 26 febrer 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’alcaldessa de Calaf, Maria Antònia Trullàs, i el primer tinent d’alcalde, Joan Caballol, es van reunir aquest dijous amb el secretari general d’Interior de la Generalitat, Joan Boada. El motiu era exposar-li la preocupació dels municipis de la zona de l’Alta Segarra per l’augment de la inseguretat ciutadana, i sol·licitar-li formalment la previsió d’una caserna a Calaf, per a la qual l’Ajuntament cediria un terreny.

Calaf cediria un terreny, prop del nou parc de bombers, per a la caserna

Boada va manifestar que es té en compte la situació de Calaf i els pobles del voltant, i que per aquest motiu s’ha reforçat l’operatiu dels Mossos a la zona, amb especial atenció a la presència d’agents al carrer, per apaivagar la sensació d’inseguretat després d’alguna onada de robatoris i vandalisme.

Una caserna a Calaf

El secretari general va explicar que en aquests moments s’està elaborant un pla director que modificarà el model policial, i que hi podria haver diverses solucions per a Calaf, com per exemple una comissaria de dia, encara que això s’ha d’acabar de definir. De totes maneres, els representants de Calaf li van demanar formalment la instal•lació d’una caserna al municipi, que serveixi també per cobrir els pobles del voltant. En aquest sentit, van entregar al secretari general un manifest signat pels alcaldes dels 7 municipis que integren la Mancomunitat Intermunicipal Voluntària Segarrenca. Fins i tot l’Ajuntament calafí ha ofert un solar per a emplaçar-hi la caserna, just al costat d’on s’està construint el nou parc de bombers.

En el document, la Mancomunitat expressa que 's'ha pogut constatar que la dotació de mitjans és insuficient per atendre una comarca tan diversa i heterogènia com aquesta. Aquesta insuficiència, advertida repetidament des del territori, s’ha vist agreujada a causa del context de crisi actual i la dificultat d’encaix amb la diversitat socioeconòmica i geogràfica de la comarca que presenta, almenys, dos models gairebé antagònics de població, el metropolità a la zona de la Conca d’Òdena i el rural de l’Alta Segarra'.

Per això, consideren 'de màxima prioritat l'increment de la presència policial preventiva i de proximitat en els municipis del nord de la comarca de l'Anoia, juntament amb la construcció d'una caserna del cos de Mossos d'Esquadra en el municipi de Calaf, que cediria els terrenys per a la seva ubicació, amb la finalitat de restablir la seguretat ciutadana no només en els municipis que conformen la Mancomunitat sinó també en els municipis limítrofs de les comarques veïnes del Bages, el Solsonès i la Segarra'.


2 Comentaris

J

Jordi Fitó i Giralt

Calaf

26 de febrer 2010.21:34h

Respondre

Restablir la seguretat ciutadana??? No creem una alarma social innecessària i inexistent. Aturats, hipotecats fins la mort, però ben vigilats, això sí. Espero que el viatge a la capital servís... Llegir més també per visitar el departament de treball, el d’habitatge, el de salut, el de benestar social i tots aquells que realment poden ajudar a resoldre els problemes reals que tenim a Calaf.

V

Valenti Biosa Grau

Calaf

26 de febrer 2010.09:58h

Respondre

Si Sr.Boada y Saura, la alcaldesa Sra.Antonia Trullas y el Sr.Caballol, han hecho muy bien en padir la instalación de una comisaria de Mossos,nos hace falta, ya que pasan incidentes y robos etc,... Llegir més etc, que antes cuando teniamos la Guardia Civil, casi ni no se daban,lo tenian todo mucho mejor controlado, como tampoco tenemos policia local, debeis considerarlo una PRIORIDAD.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.