TORNAR

Carles Casanova:‘Durant els últims anys tothom ha volgut decidir coses a Òdena, ara hi hem de dir la nostra’

'A simple vista, nosaltres l'únic servei que tenim mancomunat és la Televisió'

politica
Dimecres, 22 juny 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Carles Casanova s’acaba d’estrenar com a alcalde d’Òdena, amb només dos regidors, el líder d’Òdena 2011 s’ha fet amb l’alcaldia durant els dos primers anys de mandat, un mandat que compartirà amb Pep Solé i l’equip de CiU. Amb aquest pacte, el ‘canvi’ va arribar a Òdena però les incògnites es multipliquen en el municipi anoienc que té projectades algunes de les infraestructures ‘clau’ per a la Comarca. Casanova es mostra ‘expectant’ per conèixer la situació de l’aeroport, irònic a l’hora de parlar del tren i contundent pel que fa al polígon de la Zona Franca.

Carles Casanova

Ja és alcalde d’Òdena, ha format part del ‘canvi’ que demanaven. Com se sent i com afronta aquesta nova etapa?

Em sento content perquè penso que hem sabut interpretar les peticions i el sentiment que tenia la gent, que era la voluntat d’aquest canvi. Tothom que es presenta a unes eleccions opta al màxim que és obtenir l’alcaldia i això Òdena 2011 no ho hem deixat de fer mai. Creiem que l’acord s’ha aconseguit gràcies a la generositat de les dues parts, la gent demanava un canvi però ningú explicitava si havia de ser el Pep Solé o el Carles Casanova.

De totes maneres, vostè amb dos regidors s’ha convertit amb alcalde, no deixa de ser un fet estrany...

Si ens posem a discutir si és estrany o no és estrany, podrem trobar 1000 raons que et diguin que és estrany i 1000 que et diguin que és bastant normal. Hi va haver un periodista que es va dedicar a fer un mapa dels pactes curiosos i la quantitat d’acords poc ‘normals’ posen en evidència que el nostre cas no és pas estrany.

Com serà la seva relació amb el tinent d’Alcalde, Pep Solé, i amb l’equip de CiU, en general...

Tot i les divergències que vam tenir a l’hora de repartir-nos l’alcaldia, i l’allargament a l’hora de decidir com es formaria el govern, finalment vam optar per dos i dos i a partir d’ara som un equip cohesionat, sense fissures i que treballarà conjuntament. Els nostres programes electorals eren idèntics en un 90, 95%.

Malgrat que els seus programes són tan semblants, ERC a què ha hagut de renunciar per acceptar aquest pacte?

A res, absolutament a res. Segurament haurem de prioritzar entre totes les propostes i això serà, segurament, les discussions que tindrem, però estem tant d’acord en les petites coses del dia a dia com en els grans temes que afecten el municipi.

Parlant de ‘grans temes’ que poden passar Òdena, a vegades es parla del municipi com ‘l’esperança’ del territori, hi ha projectat l’Outlet, l’aeroport i la Zona Franca, quin d’aquests tres equipaments potenciarà i com es posiciona respecte els altres?

Apostem fermament per l’Outlet. Aquesta instal·lació està pendent d’una última embranzida perquè tot està a punt: documentació, estudis i informes. Ara encara estem dins del període que ens va marcar la Generalitat per tirar endavant aquesta àrea comercial. Una de les primeres coses que hem fet és demanar hora amb Inter-Metropolità perquè ens expliqui com està el tema i perquè està aturat. Estem molt d’acord, però, en què no els posarem cap trava i els donarem tots els ajuts necessaris perquè ho tirin endavant.

D’acord, i pel que fa a l’aeroport corporatiu.... vostè no és tan bel·ligerant com en Pep Solé, oi?

Precisament aquest dilluns vam demanar visita amb el conseller Recoder per parlar d’aquest tema. Nosaltres volem saber de primera mà com està el projecte i com el veuen ells perquè ens hem trobat que en aquests últims anys, tothom ha volgut decidir coses a Òdena però ara, hi hem de dir la nostra. Està bé que tothom pugui opinar i posar 1000 coses a Òdena però ens hem d’informar de com estan tots aquests processos.

Encara no m’ha contestat, vostè com es posiciona respecta l’aeroport d’Òdena

Nosaltres vam votar a favor que es fes aquell Pla Director però ara, en aquests moments no tenim opinió en res, estem esperant que surti el Pla Director. El Pep és mes bel·ligerant perquè ells es basen en estudis d’impacte acústic...

Nosaltres vam dir que sí perquè crèiem que era important que l’aeroport es pogués ordenar de manera que no solament ‘el patíssim per les piruetes’ i estàvem d’acord en el fet que tingués una altra utilitat, que poguessin venir avions tant de passatgers com de mercaderies perquè animés els sector ja que estava a prop d’un polígon. Aquesta visita amb el Conseller servirà per saber exactament com està el tema.

I finalment., què passarà amb la Zona Franca?

Nosaltres estem veient que des del 2005 estem parlant de la Zona Franca. Va ser un ‘gran conveni’ amb ‘llums i taquígrafs’ que permetia fer la revisió del pla urbanístic, que ens ho pagaven a canvi que allò fos industrial. Aquests propietaris tenien una extensió d’unes 150, 180 hectàrees però enlloc d’agafar aquella peça, agafaven prop de 300 hectàrees més d’entorn natural, masies... Tot això ho veiem malament perquè ve supeditat a un tren que vindrà d’aquí 25 anys...

Però vostès es van abstenir en la votació del POUM...

El fet és que no podíem votar que sí perquè es carregava tota aquella zona i hipotecava tantes i tantes masies per una acció que encara no està concretitzada perquè jo, l’única cosa que veig, són anuncis al diari. I no podíem dir que no perquè a l’àrea de Sant Pere hi havia una zona que deixava de ser industrial, i jo crec que les indústries no poden estar al costat de la població, aleshores vam votar que allò fos residencial. Aquesta era la nostra disjuntiva i per això ens vam abstenir.

Tot plegat ens ha costat 415.000 euros que s’ha compromès a pagar la Zona Franca si els fem allò industrial, si no, ens ho haurem de menjar nosaltres, haurem de treure aquesta quantitat de diners de sota les pedres...

Ho fareu, si convé?

Sí, si convé ho farem, ja crèiem que no feia falta una revisió del POUM perquè encara no teníem l’antic esgotat.

Aleshores per on passa el futur econòmic d’Òdena?

Nosaltres partim de la idea que un Ajuntament és l’administració més propera per tant, s’ha d’encarregar de donar solucions i atendre les necessitats dels nostres ciutadans.

Voler fer veure que Òdena té la solució de la crisi mundial econòmica és massa agosarat. El nostre tinent d’alcalde i regidor de promoció econòmica, Pep Solé, s’encarregarà de picar les portes de les empreses, de ‘vendre’ls’ Òdena perquè vinguin al nostre municipi i hi trobin tot el que tenim: Molt bona connexió per l’A2, per l’Eix Diagonal...

Des de l’ajuntament, el que podem fer és facilitar l’establiment de les empreses i parlar amb les que tenim perquè no marxin i perquè no pleguin i si les podem ajudar abaixant impostos o amb altres incentius.

Tots els alçades s’omplen la boca parlant de mancomunar serveris, com a nou alcalde d’Òdena farà alguna cosa en aquest sentit?

Nosaltres creiem que s’ha de revisar el sentit de la mancomunitat. A Òdena, per exemple, no tenim mancomunat el transport, no tenim mancomunades les escombraries. A simple vista, nosaltres només mancomunem la Televisió.

Tot i que en l’anterior legislatura també es donava la mateixa conjuntura, ara que a Òdena i a Igualada el govern és del mateix color, serà una nova oportunitat per mancomunar serveis?

Sí, però creiem que abans no hi havia gaire sintonia. L’alcalde d’Igualada m’ha dit que ens vindrà a veure, i em sembla que fa molts anys que un alcalde d’Igualada no ve a Òdena de visita oficial i crec que l’amistat i la cordialitat que tenim amb en Marc Castells pot estrènyer aquestes relacions i que millorin molt.

Crec que també falta que els pobles de la Conca tinguem Igualada com a referent i penso que el nou govern això ho tindrà en compte. Jo tinc moltes bones esperances en el canvi i Òdena estarà oberta a la cooperació.

Òdena té una estructura complicada, amb nuclis disseminats, com es pot gestionar aquesta realitat?

Nosaltres volem que hi hagi un referent per la gent dels diferents nuclis a l’Ajuntament, hem d’intentar facilitar a la gent dels nuclis la comunicació amb l’Ajuntament. Al barri de Sant Pere tindrem una oficina amb unes hores de regior perquè la gent pugui anar allà, a l’Espelt igual... també per a les masies... per això impulsarem la figura de ‘Regidor de barris’.

També volem que des de casa seva, la gent es pugui posar en contacte amb l’ajuntament a través de les eines telemàtiques i per això ens caldrà picar moltes portes per millorar cobertura i les connexions, que són pèssimes.


14 Comentaris

J

Joan Balcells Masachs

Òdena

4 de juliol 2011.16:15h

Respondre

ÒDENA
He sebut fa poc de que l’ alcalde d’ Òdena a ordenat als policies municipals que facin controls de sorolls, alcoholemia y de fums dels cotxes i motos. Aixó está pèro que molt bé... Llegir més pero crec que el control de fums no es necessari ja que els cotxes i furgonetes, com els camións pasen el control de fums a l’ ITV.

El problema mes importan que els fums es el de circulació al carrer de la guixera. Crec recordar que tinc una instancia tirada a l’ Ajuntament des de fá mes d’ un any, i la sol.lución que sem va donar es de que jo fes de policia y de que el senyor que fa de Jefe s’ emportes la pasta. Ja seria hora que si poses remei al carrer de la Guixera, per que el problema ara no es un cotxe, ara ja son mes de dos i el dia que algú tingui un accident amb aquets cotxes es per portar al jutjat de guardia al responsable de circulació viaria del municipi incluinti el cap de la Policia Local d’ Òdena.

Al devant de la parada d’ autobus del forn de pa es un cau circulatori de cotxes mal estacionats. Pel carrer Verdaguer no es respecta la senyal de direcció prohibida per alguns conductors. Senyors aquest poble que es diu salvese quien pueda?.Qui es preocupa de les necessitats del poble d’ Òdena i de les queixes?. Senyors de l’ Ajuntament, a tots per un igual, si usplau comenceu a tocar de peus a terra des de bon principi i no espereu lo d’ avui fer.ho demá passat per que arribarem tard a tot arreu.

Joan Balcells Masachs (Òdena)

J

Joan Balcells Masachs

Òdena

30 de juny 2011.11:14h

Respondre

AL XEVI X D’ ÒDENA
Jo he començat ha parlar sobre les televisións locals diguen de que a la comarca hi tenim altres televisións a mes de CONCA TV. Jo no comento de que aquesta televisió sigui... Llegir més un autèntic nyap, tenin respecte per a la competencie com es CONCA TV la televisió pública de la Conca d’ Òdena i que la paguem tots.

Vostes no s’ han enterat de que a la comarca hi ha un altre mitja de televisió com es CANAL CATALÀ ANOIA TV a la qual jo hi tinc el gust de col.laborar. Vostes no vulguin imposar una televisió per les bones sence anar a concurs. Canal Català Anoia Tv ha estat la televisió que ha guanyat el concurs de la TDT a les televisións locals., i aqui a l’ anoia Canal Taronja va quedar l’ última.

1ª CANAL CATALÀ- 2ª TELEVISIÓ IGUALADA - 3ª CANAL TARONJA.- CONCA TV per ser pública no va concursar amb les privades.

Vostes tenen que exigir un concurs i el que ho faci mes barat amb tots els ets i uts exigits es el que s’ emportara el pastel.

Els hi recomano que si mai no han vist Canal Català Anoia Tv, la nostra televisió es del color natural. Alguna persona anomenada XEVI no s’ enterat de que CANAL CATALÀ ANOIA TV existeig, i es a la comarca, concretament a Masquefa i tambe don imatges d’ Igualada i mai ha cobrat un EURO. Aquest senyor que es diu XEVI te algo que veure amb el canal que ofereig?. Nomes anomena Canal Taronja,perquina raó ho fá.Els nivells d’ audiencia que dona a coneixer aquesta televisió es pura fantasia triunfalista pels qui no hi beuen mes enlla del nas.

Em rebut felicitacións des d’ Artés (Bagues) pel reportatge del que va ser Rector d’ aquesta població Mossen Josep Mª Mas i Busque que s’ ha vist a Artes per la nostra televisió.

Sols demanar a l’ Ajuntament que faci les coses vent fetes i amb les mateixes obcións tots els canals de televisió de la comarca.
JOAN BALCELLS MASACHS col.laborador de CANAL CATALÀ ANOIA TV.

X

Xevi X.

Òdena

29 de juny 2011.18:26h

Respondre

Carles, hauríeu de replantejar-vos despeses completament inútils per a un poble de les dimensions d’Òdena. Per exemple, de què serveix la Mancomunitat ? De res. La TV Conca és un autèntic... Llegir més nyap, que té un cost brutal i unes audiències mínimes en relació a Canal Taronja, una tele que és privada i que li passa la mà per la cora. A més, Conca TV té una cobertura informativa mínima i només es parla d’Igualada i dels igualadins. Jo el primer que faria és anar a la Mancomunitat i fer sentir la veu d’Òdena en aquell organisme. Cal estalviar.

J

Joan Balcells Masachs

Òdena

29 de juny 2011.16:02h

Respondre

Estic prenen bona nota del nou alcalde d’ Òdena. Voste es queixabe de que l’ entic ajuntament no li feia cas, ara voste te la paella pel manec i es voste el que tindra que fer cas a algún vei... Llegir més com jo que voste en el seu dia no li va fer cas per que deia de que estava a l’ oposició. Senyor alcalde,arrecli l’ aparcament del carrer Verdaguer, entre col.legis i carrer Guixera que es una vergonya tenir que pagar a uns senyors que estan escalfan la cadira i algún dia sels hi fara foc al cul. Arrecli també lo que un vei va fe fer als paletes al carrer de Joan Miro quant en aquest carrer es ban fer unes obres de llum i aigua . Senyor alcalde que el carrer no es d’ aquest vei, el carrer es del poble. Ara senyor alcalde ja no podrá dir de que no li fan cas, per que voste sera el que no farà cas.. Joan Balcells Masachs

u

un de poble

Òdena

27 de juny 2011.21:49h

Respondre

Ja que esteu en ple debat jo llenço un parell de preguntes que defineixen perfectament la nostra situació. Que voleu ser, La pobla de caramunt o una Santa margarida de montbui?

La pobla de... Llegir més claramunt colocant el seu poligon als plans d’arau (un extrem del seu territori) encara que mes petit que el que projecta a la zona franca ha pogut acollir empreses amb alt valor afegit que li permet mantindre amb facilitat la seva voluntat de poble.

a Santa margarida de montbui en canvi no aprofitar el seu sol per a descolalitzar la industria de la proximitat de la capital li ha suposat deixar aillat el nucli antic per a un conjunt de barris que formen una ciutat dormitari de 60 anys d’historia (semblant al que ens passa amb el nostre nucli del barri Sant pere) i amb una identitat de poble pels terres ja que com be diu els seu nom,

La segona pregunta es que voleu que el barri sant pere quan quedi rodejat de poligons i creixi molt mes que el poble creieu que mantindrem la nostra identitat? o serem un barri mes d’Igualada?

Per mi cap opció es bona pero Òdena te que creixer en serveis i aixpo implica aprofita qualsevol oportunitat que, ocupant poc espai sigui capaç de donar molt.

A partir d’aqui les opions s’on lliures pero aquesta es la meva

j

jordi

odn

27 de juny 2011.11:39h

Respondre

Estimat senyor despesperançat.
1.- Si té molt ànims vol dir que no està desesperançat. La seva autodefinició sembla doncs poc curosa.
2.- Vostè diu que no hi ha sòl per grans empreses i jo li... Llegir més dic que no m’ho crec. Digui’m què vol dir empresa mitjanament gran i quina empresa (potser vol dir la nissan?). Haurà de posar també a sobre la taula els números amb les hectàrees disponibles actualment als polígon existens. Només així podrà justificar una part del seu argument.
3.- Vostè parla d’empreses auxiliars. El mateix que s’ha dit i repetit pel parc motor. Digui’m quina empresa auxiliar s’ha instal.lat al polígon del pac motor. Només n’hi demano una. El parc motor existeix, i no és una entelèquia com l’empresa gran que diu que poden venir i que després generaria més empreses. Per mi això és el compte de la lletera que va acabar amb la poca llet que tenia per terra.
4.- Si vostè es repassa el mapa d’usos del sòl, no ja de l’Anoia, sinó de catalunya, Espanya o la Unió Europea comprovarà com en els darrers 10 anys ha incrementat exponencialment el sòl urbanitzat industrial en detriment del sòl d’ús agrícola. Aquesta és la dada que ha de considerar per saber si la seva aposta va en contra la producció de cereal o no. Endemés, haurà de considerar que Catalunya estem en números vermells quan mesurem la petjada ecològica i les polítiques haurien de anar cap a recuperar no a reduir. Com ha passat amb la bombolla financera, l’hem ignorada fins que ha petat. I això és el que acabarà passant si ignorem la tendència devastadora que estem fent del sòl i els recursos primaris del planeta. Volem ignorar que són finits. Haurem d’esperar que sigui massa tard perquè gent com vostè s’adoni de les repercussions del creixement urbanístic en quantitat? Estem obligats a buscar la qualitat, si o si, i aquesta és la clau per no caure arrastrats per la crisi econòmica actual i la mediambiental i alimentària que s’acosten pas a pas.
5.- Hem de sortir de la crisi d’alguna manera. Tenim un problema. d’acord, però vostè vol seguir construint motors amb claus angleses quan ja s’ha demostrat que els cargols necessaris són d’una altre magnitud. Quan parlem d’innovar vol dir exactament això, buscar altres eines perquè les claus angleses que fins ara anaven bé avui dia són matusseres i fan més mal que bé.

J

Joan Balcells Masachs

Òdena

24 de juny 2011.19:08h

Respondre

l’ ENTREVISTA D’ ANOIADIARI A CARLES CASANOVA.
Les respostes de Casanova no amb treuen de mes enllá de lo que la gent d’Òdena ja sabem.Parla de la televisiò mancomunade, podrem saber... Llegir més algún dia lo que costa als òdenencs aquesta televisió?
També deu de saber el senyor alcalde i el seu equip de que a la comarca hi tenim mes televisións i que son privades,es fara algún contacte amb aquestes privades i arribar a un concurs de contractació o es fará com sempre sa fet a dit?. El poble te que saber quant es gasten diners, per que es gasten i si están ben gastats. Tenim que mirar la pela senyor alcalde. Joan

D

DESPERANÇAT

Odena

23 de juny 2011.17:17h

Respondre

Ànims en tinc, i molts Jordi. Pensa que sòc emprenedor, i amb la que està caient!
Cert és que a l’Anoia sobra sol industrial, però quin? parcel·les de micro i petites empreses. Empreses que... Llegir més depenen, la majoria d’elles d’empreses més potents, que són les que poden alotjar polígons com el de la Zona Franca. No ens equivoqui. Ara mateix hi ha moltes naus en lloguer i en venta, naus per a micro y pymes que depenen en gran part d’aquestes altres molt més grans.
Per tant, aquest és la oportunitat, el cercar empreses grans que portin mà d’obra i a la vegada valor afegit al territori (coneixement, riquesa...). Pensi que tots els polítics diuen el mateix, l’Anoia tè tradició industrial i així ha de seguir sent. Sempre es necessitarà que es fabriquin les coses, i si pot ser aompanyat amb desenvolupament i innovació millor.
El meu comentari no és més que aquest.
A l’Anoia no tenim ni UN polígon industrial que pugui encabir una empresa mitjanament gran. NI UN! Això si que es trist.
I aquells polígons on si tenen capacitats per a tenir-les, tots els altres polígons que hi ha al voltant s’intal·len empreses auxiliars.
Els cereals es base alimentaria, per suposat. Però entenc que no per despareixer la zona de secà on anirà el polígon suposi un desequilibri econòmic tant gran que afecti al nostre sistema alimentari... de ben segur que afectarà a aquells pagessos que viuen d’aquestes terres, però que comparats amb la riquesa que pot aportar aquestes naus que vostè diu que nomès es volen construir, i que si es contrueixen no es per tenir-les buides ni tancades, aportaran molta més riquesa que els cereals que es perdràn.

j

jordi

odn

23 de juny 2011.11:15h

Respondre

estimat deseperançat,
L’esperança s’ha de treballar i en aquest moment el futur passa per innovar i portar valor afegit (no ho dic jo, ho he après de tan sentir-ho a dia a polítics,... Llegir més empresaris i economistes pretesament entesos). Si no som capaços de veure que ens hem equivocat ens quedarem en la crisi i no podràs recuperar l’esperaça. Actualment, a l’Anoia, sobre sòl industrial. El negoci de la ZF és construir (llegeix la seva web). El valaor afegit i la innovació no van en el pack. Si vols que els teus fills es quedin a l’Anoia no inverteixis en el negoci de construir magatzems com a espectativa de futur. Dona’ls educació, i motiva’ls a espavilar-se a partint del seu enginy per adaptar-se a les noves necessitats de la societat futura. El que necessiten és capacitat per ser protagonistes del seu futur. S’ha de canviar per trobar l’esperança. Ànims.
Per cert, el cereal és la base imprescindible de la nostra dieta i d’una cadena comercial que dona riquesa a un bon sector de gent del país (agricultor, cooperatives, indústria transformadora, botiguers, industria de productes per l’agricultura, indústria de maquinària agrícola). Les explotacions ramaderes necessiten sòls agrícoles per els purins. Si desapareixen els camps de blat desapreixen les explotacions ramaderes al darrera.
Si tot va molt malament, com presagia el teu estat de desasperació, serà una sort mantenir la riquesa d’aquest sector i poder tenir quelcom per portart a la boca. Ànims.

d

desperançat

Òdena

22 de juny 2011.18:37h

Respondre

Clar que tenim un entorn únic! Tan sols s’ha de mirar al voltant i veure que estem envoltats de natura.
Òdena, Vilanova, Montbui, Jorba... tots tenen pulmó verd.
Però a sant de que ve aquest... Llegir més comentari? es per la Zona Franca? Si es veu el plànol on ha d’anar no és més que cultiu de cereals.
Que ha de primar més, el cultiu de cerals o treball per a centenars de persones?
Una cosa està ben clara, o es fa bè els deures i es cerque oportunitats, i per a mi, un gran n’és el polígon de la zona franca, o i tant que gaudirem de l’entorn únic i verd... però a l’estiu, quan vinguin els nostres fils a veure els seus pares a Òdena perquè han tingut que marxat per cercar noves oportunitats a altres llocs que si han sapigut fer els deures.
A un costat de la balança és treball, oportunitats, riquesa... a l’altre, preservar l’entorn verd, natural (que no és on aniria la Zona Franca) de cultius de secà!
L’alcalde diu que cercaran empreses per vindre a Òdena... però a ON?
A on vindran aquestes empreses? Al polígon de les Gavarreres, pràcticament exhaurit de sòl, i on nomès hi cap empreses PYMES que donen treball a desenes de treballador, treball si, pero en propoció al que s’estaba dibuixant de la Zona Franca, seria una petita part.

i

igualadi

Igualada

22 de juny 2011.17:57h

Respondre

La riquesa natura es cert que ningú la pot treure esta allà a on està i llestos Toni, però l’altre tipus de riquesa, la que pot donar per exemple un polígon industrial, un aeroport o un oulet,... Llegir més aquesta si que es pot traslladar i es pot col-locar a qualsevol lloc dels voltants, per tant, penso que es cert que s’han de preservar les coses pels nostres fills i nets, però tampoc ens podem equivocar rebutjant alló que a lo millor mes tard farà que lamentem no haver-ho acceptat. Mireu a Igualada encara ens lamentem de no haver deixat passar en el seu moment el tren que unia Barcelona amb Madrid i suposo que els que o van decidir van pensar que feien el millor per defensar el futur dels seus i així i tot es van equivocar.

Sense anar ems lluny, l’eix diagonal: Manresa-Igualada-Vilafranca-Vilanova i la Geltrú estava previst que arribes fins a Odena, no es va voler i ara pasa per Castellolí i seria interessant que algú els hi preguntes que n’opinen als veïns del barri de Sant Feliu

T

Toni

Igualada

22 de juny 2011.13:28h

Respondre

Teniu la riquesa més gran que us podeu imaginar. Un entorn natural unic, insiteixo unic a tot el pais. Respecteu-lo i preserveu-lo pels vostres fills, nets, besnets.
D´aquesta riquesa natural si... Llegir més que en podeu treu-re profit, no defalliu per molt que us prometin ”l´oro i el moro” i no se quantes coses mes.

j

jordi

odn

22 de juny 2011.11:36h

Respondre

L’esperança del territori és que retrobem el sentit comú.
L’esperança del territori és que deixem de creure en les mentides d’uns quants que volen fer negoci.
L’esperança del territori... Llegir més és que s’acabin els polítics i els empresaris que proclamen unanimitat al territori quan l´únic que hi ha en ferm és la voluntat d’una medalla i la voluntat d’omplir un(s) compte(s) bancari(s) concret(s).

A dia d’avui, encara, ningú ha preguntat als odenencs si volem o no l’aeroport corporatiu, en canvi s’ha omplert la boca (i els mitjans de comunicació) dient que el territori anava a la una. A dia d’avui no hi ha un informe que avali la viabilitat econòmica de l’aeròdrom. En quant el polígon, només cal llegir l’informe de participació ciutadana que es va fer per elaborar el POUM per saber que en pensen els odenencs. Si haguessin invertit una centèssima part a divulgar aquest informe del que han invertit en promocionar el polígon potser podríem analitzar l’estat de la qüestió tocant de peus a terra. No fa falta ser massa llest per saber d’on surt la indignació. Fins i tot, amb l’anterior alcalde que la majoria titlla de bona persona ben intencionada, la indiganció ha germinat a sobre les rajoles.

L’esperança del territori és que els polítics es posin al servei dels ciutadans i no pas dels poders fàctics que ens porten a vendre un dia si i un altre també.

M

Montserrat Mateu

Igualada

22 de juny 2011.10:34h

Respondre

Només per corregir un oblit del nou alcalde. Amb la Mancomunitat hen fet les polítiques d’igualtat de gènere i tenim un pla d’acció fins al 2012, comú per als municipis d’Igualada,... Llegir més Vilanova, Montbui , La pobla i ôdena. També amb la mancomunitat van fet el circuit per a l’atenció de les dones víctimes de violència, molt abans de l’aprovació de la llei. L’anterior alcalde, encapçalava amb entusiasme i convicció aquesta responsabilitat. Va deixar una bona herència i un llistó ben alt. Va ser una sort poder treballar amb ell.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.