TORNAR

CDC afirma que els pressupostos de la Generalitat 'són els millors que es podrien tenir donades les circumstàncies'

La Generalitat destinarà 8 milions d'euros a inversions reals a la comarca

politica
Dimecres, 27 novembre 2013. 15:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El president del del grup de CiU al Parlament de Catalunya, Jordi Turull, la diputada, Maria Senserrich, i el president comarcal Jordi Torra, han fet avui a Igualada una valoracició positiva dels pressupostos de la Generalitat pel 2014 i de la incidència que aquests tindran sobre la comarca de l'Anoia.

Jordi Turull ha afirmat que 'no són els pressupostos que ens agradaria presentar, ja que ens agradaria oferir més, però són els millors pressupostos que podríem tenir, donades les circumstàncies de crisi'.

Aquests pressupostos, segons ha explicat Turull es basen en dos grans eixos: 'l'eix social que va destinat a fer front a les conseqüències que la crisi té sobre la gent, i l'eix de la reactivació econòmica del país'.

Pel que fa al primer, el president del grup de CIU al parlament ha afirmat que 'aquests són els pressupostos més socials de la història ja que de cada 10 euros invertits, més de 7 corresponen a despesa social'. Pel que fa al segon eix Turull ha afirmat que s'han primat aquelles actuacions que són necessàries per remuntar la situació econòmica del país.

Turull ha explicat que en aquests darrers anys el govern de CIU ha dedicat molts esforços a l'estabilització financera del govern de la Generalitat i que ara la discussió ja no s'havia de centrar en les despeses sinó en els ingressos. 'Ara dons ja no cal parlar de noves retallades, ara fins i tot s'ha de revertir algunes decisions preses amb anterioritat com l'afectació del sou dels funcionaris'.

Pel que fa a la provinença d'aquests ingressos, Turull ha afirmat que cal que ara Catalunya tregui partit dels seus actius, posant en marxa concessions de serveis, posant a la venda part del patrimoni adquirit en els anys de bonança econòmica.

Les limitacions que té aquest pressupost, segons Turull s'expliquen per la crisi però també pel fet d''haver de fer front al gran deute contret per governs anteriors quan es van impulsar grans inversions al país, i pel fet que el govern espanyol no s'està fent càrrec dels compromisos d'inversió que havia adquirit amb el nostre territori'.

Davant de totes aquestes limitacions el que ha de fer el govern de la Generalitat segons CDC és utilitzar molt bé els recursos i prioritzar el fet de donar resposta a les necessitats dels ciutadans, i en facilitar totes aquelles eines necessàries per remuntar la situació econòmica: 'estant al costat dels empresaris i emprenedors, en la recerca de finançament, en l'ajuda a l'exportació...'

Finalment, Turull ha lloat el paper d'ERC a l'hora d'arribar a un acord pels pressupostos: 'mentre que d'altres es queden en la posició còmode de l'oposició, ERC està col·laborant a treure el carro del fangar'.

Senserrich: 'també són els millors pressupostos per l'Anoia, tenint en compte les circumstàncies'

Per la seva banda Maria Senserich, ha parlat de la repercussió que tindran aquests pressupostos a la comarca de l'Anoia. Ha manifestat que la partida de les inversions reals, de 8 milions d'euros, és considerablement més baixa que en anys anteriors, però que els diners s'havien prioritzat de la millor manera possible: 'La inversió en noves obres, en totxo, no és tan elevada com havia passat anteriorment, però sí que la inversió en temes socials és més important, i aquest tipus d'inversió no es pot territorialitzar, és una qüestió general de la que se'n beneficia també l'Anoia'.

Dins d'aquest capítol d'inversions, Senserrich ha destacat la construcció del nou CAP de Piera al qual s'hi destinaran 3 milions d'euros. 'la resta de diners estan molt repartits i es tracta bàsicament d'inversions pel manteniment de diferents infraestructures de la comarca, com el ferrocarril', ha explicat la diputada.

Senserrich ha apuntat que dins dels pressupostos hi havia més actuacions a l'Anoia, més enllà del capítol 6 d'inversions reals: 'és el cas de l'escola Garcia Lorca de Montbui on Generalitat i Ajuntament tenen un conveni per impulsar les obres que han de començar aquest desembre, o el Consorci Sanitari de l'Anoia, on s'hi inverteixen 62 milions d'euros per fer front al manteniment. També el consorci de l'Escola d'Enginyeria Tècnica d'Igualada, a la qual s'hi destinen 1,5 milions d'euros en transferències corrents i 931.000 euros per les obres de construcció'.

Senserrich ha parlat de l'informe de deslleialtats del govern de Madrid cap a Catalunya: 'el govern espanyol no paga i això repercuteix sobre el país però també directament sobre la comarca de l'Anoia, que ha patit un greuge en veure com desapareixia la partida destinada a la Igualadina Cotonera amb la qual s'havia compromès el govern espanyol'.

Finalment la diputada anoienca de CIU ha conclòs que 'no podem destinar diners a inversions de 'totxo' quan tenim urgències socials que afecten directament a les persones'. En aquest sentit ha criticat el PSC que ha demanat una connexió amb el corredor mediterrani : ' no s'entén que el demanin quan encara no hi ha corredor mediterrani i més encara quan el seu partit hi va votar en contra a Madrid'.



0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.