TORNAR

CiU passa a davant del PSC a la capital anoienca

CiU: 32'3% PSC: 27% PP: 14'6% ERC: 13'4% ICV 4'3% Blancs: 3'99%

politica
Diumenge, 7 juny 2009. 22:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La baixa participació ha estat el principal escull amb el que s'han topat tots els partits i el que més han lamentat els diferents portaveus municipals. Amb un 61'23% d'abstenció, s'ha posat de manifest el desencís dels igualadins per una campanya europea on s'han vist moltes crítiques. En clau igualadina, CiU recupera el lideratge que va aconseguir el PSC en les anteriors europees, ERC ha baixat en vots i en percentatge i el PP els ha passat davant amb un 1'2% més de vots. Destacar la part important de vots en blanc, pràcticament un 4%. Veure l'evolució del vot a Igualada

La seu del PSC

Simpatitzants i militants a la seu d'ERC

A la seu d'IVC també feien el recompte

Evolució del vot a Igualada

Marc Castells comentant els resultats a la seu local de CiU

Tots els portaveus municipals dels cinc principals partits, han coincidit a lamentar la baixa participació i la desvinculació de la ciutadania que segons l'alcalde, Jordi Aymamí, 'no està assumint el projecte europeu'. Malgrat aquesta crítica i autocrítica, han valorat amb més o menys optimisme els resultats obtinguts

Castells: 'Canvia la tendència, s'esgota el model socialista'

El portaveu local de CiU, Marc Castells, ha assenyalat que en clau local, aquests resultats mostren 'un canvi de tendència, un desgast del model socialista que ens anima i ens veiem en cor de recuperar l'hegemonia a la ciutat'. Ha destacat, pels resultats del PSC, ERC i ICV que 's'ha castigat als partits del tripartit'.

Aymamí: 'Els grups nacionalistes o minoritaris surten beneficiats de les baixes participacions'

Les primeres paraules de l'alcalde igualadí, Jordi Aymamí, han estat de felicitació pel candidat convergent, Ramon Tremosa. Ha assenyalat que tot i que CiU ha 'recuperat resultats' no han assolit les xifres 'del 1999, amb més de 6.000 vots'.

A nivell de la participació ha assenyalat que 'les grans forces polítiques surten beneficiades quan hi ha molta participació, els nacionalistes i els partits minoritaris surten beneficiats amb l'abstenció'. Aymamí també ha felicitat el PP per l'increment del percentatge respecte les anteriors europees.

Calbó: 'Era una doble aposta, cap a Europa i per un canvi de govern a Espanya'

La lectura que ha fet Pere Calbó, ha estat doble. D'una banda ha insistit que 'l'aposta del PP era una clara aposta per Europa' i ha afegit 'però era també una aposta per un canvi al govern de l'estat'. Calbó s'ha alegrat pels bons resultats de la formació a nivell estatal.

Solà: 'Junqueras serà eurodiputat, era el principal objectiu'

Oriol Solà, que ha lamentat la caiguda en vots i en percentatge, ha destacat de la victòria de CiU que 'quan presenten un candidat sobiranista guanyen vots, és molt clar'. Ha apuntat també els baixos resultats de l'Entesa (PSC i ICV) com a lectura local. El paper d'ERC a nivell comarcal és, segons Solà, 'una bona feina, però no suficient'. Ha reiterat, però, que 'Oriol Junqueras és eurodiputat, i això és el que compta'.

Mateu: 'Mantenim el candidat, és el més important'

Montserrat Mateu ha llegit els números igualadins en relació al conjunt de Catalunya, assenyalant que 'el comportament és similar, amb una caiguda d'un 1%'. Considera que 'no hi ha cap desgast a nivell municipal ja que la campanya d'ICV ha estat clarament enfocada cap a Europa'. Ha insistiti que el més important 'és que mantenim l'eurodiputat'.


3 Comentaris

e

el rossinyol

Òdena

11 de juny 2009.09:41h

Respondre

Quina por, que venen els FiUuuu, ERCssss i PePes!! No us queda res per veure fora del govern al PSC-PSOE. Apa, aneu demanant alguna cosa per beure i seieu tranquils...

c

carles c.c.

òdena

8 de juny 2009.12:52h

Respondre

És extrany que el PSC rebi crítiques... És que, on és el PSC? Què és le PSC? Què vol el PSC? Perdoneu senyors del PSC, peró no sou ni pinteu res! El PSC no existeix! És una fórmula que... Llegir més encobreix l’espanyolisme dins la societat catalana, un autèntic tumor pels catalans. I si encara en queda algun que pot sentir una mica de catalanitat, vengonya els ha de fer pertànyer a un partit tan mentider com aquest!S’ús ha acabat ”la gallina dels ous d’or” amb el discurs ”que vé l’home del sac!” en al.lusions a què si goberna el PP, tot se n’ha d’anar en orris. Peró, penseu realment que algú més s’ho creurà aixó? Mentiders i traïdors!

P

Patriota

8 de juny 2009.04:11h

Respondre

Endavant CiU i ERC! A veure si repetiu resultats a les municipals i podeu fotre una cossa al cul del PPSOE que ens governa!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.