TORNAR

Els Comuns abandonen la Taula de Barris de Piera

Aposten per un model ”de Consell de Barris vinculat a uns pressupostos participatius”

politica
Divendres, 1 març 2019. 09:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Consideren que el model actual "és partidista". La Taula de Barris s'havia impulsat per cercar solucions conjuntes per als diferents barris de la localitat, que té 19 nuclis, i establir un ordre de prioritats en les seves inversions.

En un comunicat, l'assemblea de l'Ara és Demà de Piera -vinculada a l'entorn dels Comuns- manifesta que "hem decidit deixar la Taula de Barris". Addueixen " diverses raons". Remarquen que "quan se'ns va proposar ho vam veure com una manera de donar veu i vot a pierencs i pierenques. A mesura que ha anat passant el temps, hem vist que ha passat d'un format per la gent a un model partidista".

L'acte de presentació de la candidatura d'Ara és Demà, fa sis diesExpliquen que "s'havia de preguntar als barris quines són les seves necessitats i després els partits escollir les prioritats". Es queixen que el funcionament ha sigut un seguit de reunions només els partits per fer una distribució de barris per on fer les reunions, debatre sobre les necessitats dels barris i després fer tres reunions amb tres grups de barris i una roda de premsa final. L'Ara és Demà "no comparteix aquesta manera de treballar. Nosaltres apostem per un Consell de Barris on els 19 Barris i el nucli decideixin quines són les prioritats, i les seves decisions estiguin vinculades a uns pressupostos participatius on tinguin una partida pressupostària anual específica".

Creuen que "és la ciutadania ha de poder decidir on van a parar els diners, no els partits. Al Consell de Barris es potenciaria la comunicació entre Ajuntament i ciutadania i, aquests últims podrien controlar la gestió de l'equip de govern constantment, no només un cop cada quatre anys". Assenyalen que "un projecte tan gran i important com aquests no es pot crear tres mesos abans de les eleccions, s'ha de crear a principis de legislatura. L'Ara és Demà, va presentar la proposta de creació del Consell de Barris al ple ordinari de juliol de 2015 (just iniciada la legislatura) i ERC i CiU, actual Junts per Piera, van votar en contra argumentant que no volien que un altre partit els marquès l'agenda política".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.