TORNAR

L'actual oposició de Montbui farà front comú amb una llista unitària

La tria dels candidats es farà les properes setmanes a través d’un procés de primàries

politica
Dimecres, 27 febrer 2019. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Vinícola acollia aquest dissabte l'acte de presentació de la candidatura unitària que es planteja a Montbui per a les eleccions municipals del mes de maig. A l'acte hi assistien representants de totes les actuals forces d'oposició al PSC.

L'oposició de Montbui planteja canvis i un front comú per assolir una majoria. Representants dels diversos partits van explicar en un acte a la Vinícola el "procés de maduració del projecte fins al moment". S'han ajuntat Veïns amb Veu de Montbui, Iniciativa per Catalunya - els Verds i persones fins ara vinculades a ERC, encara que aquest partit no s'ha afegit al projecte fins ara, tot i haver participat en algunes de les reunions celebrades. Els grups que recolzen el projecte representen els cinc regidors que hi ha a l'oposició actualment a l'ajuntament de Montbui

La candidatura també compta amb el suport de l'Assemblea Nacional Catalana de Santa Margarida de Montbui, sobre la base compartida per tots els grups "del respecte per al dret a decidir dels montbuiencs sobre el futur polític de Catalunya, sigui des de la perspectiva dels independentistes o de la dels que creuen millor continuar amb la vinculació amb Espanya, i també del respecte als drets fonamentals que la política dels governs actuals de l'estat espanyol vulnera".

Afegeixen que "ell projecte polític neix per superar el fraccionament que hi ha hagut fins ara, sumant esforços, assolir el govern municipal amb voluntat de gestionar l'ajuntament de forma realment participativa, capaç d'integrar tots els sectors del municipi: diferents barris del nucli de Sant Maure, Nucli Antic, La Mallola, El Saió, Coll del Guix i població rural dispersa, i també totes les sensibilitats, tant les que s'han identificat amb l'oposició com les que s'han identificat amb el govern".

La fórmula serà un partit propi de Santa Margarida de Montbui, com una forma d'integrar en un treball compartit unitari els diferents punts de vista i ideologies.  Durant l'assemblea es va començar el procés de confecció de la candidatura amb la tria del nom de la mateixa. Les propostes que han tingut més acceptació es posaran a consideració de les veïnes i veïns de Montbui mitjançant un procés participatiu a les xarxes socials. La formació de les llistes es farà pel sistema d'eleccions primàries.
El projecte resta obert a tots aquells que s'hi vulguin incorporar a partir dels principis que s'han esmentat i s'engega a partir d'ara un programa de treball per acordar un programa de govern i configurar la llista de manera que tingui el màxim suport social i representi els diversos punts de vista.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.