TORNAR

ERC Igualada planteja reduir en un 20% els impostos en quatre anys

Enric Conill es marca una reducció sobretot en l’IBI i ”aplicar criteris de progressivitat”

politica
Dijous, 28 febrer 2019. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Just tres mesos abans de les eleccions municipals, aquest dimecres 26, Esquerra compareixia davant els mitjans per fer la primera proposta de cara als comicis. El candidat va atacar la política impositiva del govern Castells i va parlar d'equiparar els impostos que es paguen als d'altres ciutats mitjanes del país.

El grup municipal republicà ha posat la banya els darrers quatre anys en el debat municipal igualadí en la qüestió impositiva. I en la primera compareixença en clau electoral davant els mitjans, amb tot el seu equip, Enric Conill va presentar les seves directrius en el tema. Proposa rebaixar "445 euros en quatre anys" a les famílies igualadines. Els càlculs d'ERC situen en 839,73 euros la mitjana d'impostos anuals que paga de mitjana un igualadí i uns 2.500 euros per família. L'arquitecte va posar sobre la taula una reducció gradual d'aquesta quantitat durant el proper mandat, una reducció de vora un 20%.

Els republicans remarquen la comparativa amb les altres capitals de comarca mitjanes de Catalunya, en la que Igualada se situa per sobre de Vic (691,56 euros), Vilafranca (646,05) o Olot (586,56) en impostos per habitant. La més similar a Igualada, per bé que per sota, és Figueres (765,29 euros). Segons Conill, ja no hi ha cap situació de les arques municipals -el 2011, el deute era molt més elevat que ara, 20 milions d'euros per sobre- que justifiqui "una càrrega impositiva tan elevada".

L'equip d'ERC en la seva presentacióSegons Conill, una família igualadina paga de mitjana "445 euros més que una de Vic, 581 euros més que una de Vilafranca, 626 euros més que una de Tortosa, 759 més que una d'Olot i 974,64 més que una d'Esplugues de Llobregat". L'arquitecte assegura que "aquestes ciutats també tenien un alt nivell d'endeutament i l'han rebaixat, així com a nivell d'inversions les han fet similars a les d'Igualada". La diferència "és la despesa supèrflua" que ha fet el govern igualadí, ja que segons el candidat "hem pagat la festa del govern municipal amb els diners de tots els ciutadans i ciutadanes". Entre les despeses que denuncien exposen "una inauguració que va fer el govern de tres hores (Parc Central) i que ens va costar a tots 35.000 euros, un curs de la pau amb cap alumne inscrit que va costar 76.000 euros, una aplicació mòbil que no fa servir absolutament ningú que va costar prop de 80.000 o bé tota la despesa que es fa amb màrqueting i publicitat".

"Fre econòmic"

La pressió impositiva que hi ha a Igualada és segons ERC "una injustícia, un fre econòmic i un afebliment de les economies familiars d'Igualada" i cal "equiparar-se a altres ciutats mitjanes similars a la nostra, sobretot amb l'IBI". Paral·lelament els republicans també proposen quatre mesures més en relació als impostos: "aplicar criteris de progressivitat en els impostos, establir ajuts pel pagament de l'IBI al 30% de les famílies amb els ingressos més baixos, apujar l'IBI al 10% dels immobles no residencials de major valor (grans superfícies comercials) i aplicar una tarifació progressiva en funció dels nivells de renda en els serveis municipals com el Consorci Sociosanitari o les Llars d'infants".

 

 


10 Comentaris

P

Pere

St Crist

2 de març 2019.16:56h

Respondre

Veig que aneu cap al centre. Abaixar impostos és de neoliberals.
Pareu de demanar el tren ja sabem que no en vindrà cap. No cal enganyar a la gent. Si el que voleu es baixar els impostos li podeu... Llegir més encarregar al Joan Serra,alcalde d Erc a Castelloli, aviam si ell troba alguna solució. Ah no espera, que ell treballa pel Castells i no per vosaltres.
Una mica de serietat ERC, tingueu els nassos de ser coherents amb vosaltres mateixos i expulseu del partit aquet home. Quina mena d’oposció feu.

A

Anna

Igualada

1 de març 2019.12:20h

Respondre

És una vergonya que Igualada paguem tants impostos mentre que en d’altres ciutats s’està reduint el deute igual o més que aquí i s’està invertint igual o més que aquí. El que toca fer... Llegir més és abaixar impostos i sobretot que el govern deixi de gastar amb tonteries i amb publicitat

G

Guillem

Igualada

1 de març 2019.11:12h

Respondre

Jo estic d’acord en pagar impostos però home el que passa aqui a igualada es de jutjat de guardia, no pot ser que paguem el ibi mes car de catalunya. Moltes families agrairem molt la rebaixa que... Llegir més proposa el sr. conill.

A

Antoni

Igualada

1 de març 2019.14:20h

Jo en cap moment no estic dient que no s’hagin de baixar impostos. Jo simplement dic que la xifra del 20% és un farol. Vostè sap què són 5.000.000 euro? Al Sr Conill només se li poden dir dues... Llegir més coses: O és un mentinder o és un inexpert. Fent quatre anys com fa que està a l’ajuntament, sigui quina sigui l’afirmació que més li escaigui, les dues són prou greus.

P

Panotxo

Igualada

1 de març 2019.08:20h

Respondre

Ara no sé si estic veient el Club Super 3...

C

Carles

IGD

28 de febrer 2019.16:49h

Respondre

Un moment! Que m’he perdut. La paraula Esquerra de ERC es refereix a l’Esquerra política suposo no?. Doncs si és així, crec que haurien de saber (1 de Batxillerat o abans) que baixar impostos... Llegir més no es d’esquerres, és retallar recursos a les institucions públiques, és renunciar a la redistribució de la renta col•lectiva. Ah! perdó que és ERC d’Igualada.

M

Manel

Igualada

1 de març 2019.11:17h

el carles ens està dient que quan la cup proposa rebaixar l’irpf als treballadors daquest pais no esta actuant com a partit d’esquerres.

El tema no es apujar o abaixar impostos... Llegir més sino si el que rebem els ciutadans es proporcional al que paguem. Si no es aixi i a mes hi ha altres municipis que amb menys impostos fan mes, llavors el que sha de fer es rebaixarlos a igualada. Aixo es de primer de secundaria.

a

antoni

Igualada

1 de març 2019.14:25h

Al Carles i al Manel, que aneu amb arguments de primer de batxillerat i de primer de secundària. Jo us en poso un de p3, a veure si caieu ja del cavall. Recordeu quan un infant comença a comptar?... Llegir més Se li posen tres llapis per exemple sobre una taula, i n’agafa un, després un altre i després el tercer. Aquest infant aprèn de seguida que per a poder comptar llapis, primer n’hi ha d’haver. El que no ha fet el Sr Conill, i vosaltres sembla que no hi caigueu amb les vostres discussions de veure qui és més d’esquerres, és que per pode rebaixar 5 milions d’euros, primer hi han de ser, i dubto que el Sr Conill sàpiga d’on treure aquesta xifra que vol fer baixar en els ingressos. Per tant, o m’ho clarifica, o tranquil.lament ja se li pot dir que és un mentider. Jo no dic que no es puguin abaixar impostos, però en aquesta proporció segur que no.

C

Carles

IGD

1 de març 2019.16:20h

Baixar en termes absoluts la quantitat total del que es recapta no es d’esquerres. I aixó és el que proposa ERC d’Igualada. La seva proposta suposa recaudar menys en termes absoluts. La CUP,... Llegir més Manel parla de baixar impostos als mes pobres i pujar als més rics i d’aquesta manera augmentar la recaudació. El que deia, primer de batxillerat. A més es una mesura populista. De dretes i populistes, pero que importa!, és igual...

A

Antoni

Igualada

28 de febrer 2019.14:01h

Respondre

Agrairia que parlessin en xifres absolutes. Un 20% dels impostos, són aproximadament cinc milions d’euros com a l’any. Per tant, entenc que si ho proposen gradualment vol dir 1,25 milió el... Llegir més primer any, 2,5 milions el segons, 3,75 milions el tercer i 5 milions el quart, i a partir d’aquí deixar-ho aquí.

Agrairia que diguessin com volen disminuir la despesa en 5 milions d’euro. Que ho concretin. No volen fer cap inversió? Volen acomiadar personal? Volen no netejar carrers? Està molt bé parlar de baixar els impostos, però si no s’explica com....Volen endeutar-se més? Però si no generen ingressos no podrien tornar els préstecs....

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.