TORNAR

El Consell Comarcal aprova una moció de rebuig a la sentència del Suprem contra la immersió lingüística

Només el grup comarcal del PP va votar en contra de la proposta

politica
Dilluns, 3 gener 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Només una setmana després de la sentència del Tribunal Suprem (TS) en contra de la immersió lingüística, el Consell Comarcal de l'Anoia ja ha expressat la seva disconformitat a través d'una moció presentada per l'equip de govern (CIU i ERC) i aprovada en el Ple Ordinari d'aquest dijous amb el vot favorable de tots els grups comarcals amb l'excepció del PP.

Ple del Consell Comarcal

La moció presentada expressa que aquesta és la primera afectació directa de la retallada de l'Estatut que es produeix, a més, contra un aspecte nuclear com és la immersió lingüística, una eina de cohesió elogiada internacionalment com a model per preservar la llengua i garantir la integració de les persones.

En l'acord es manifesta el rebuig a les tres sentències del Tribunal Suprem i el suport a la immersió lingüística. El president del Consell Comarcal, Marc Castells, es va mostrar molt satisfet per l'ampli acord que es va assolir en el Ple del Consell Comarcal malgrat les discrepàncies en la forma expressades pel portaveu d'ICV i després d'un recés per incorporar les peticions del PSC.

Per la seva banda, Joan Agramunt, portaveu del grup comarcal del PP, va titllar la resta de grups d'estar en contra de l'estat de dret en rebutjar una sentència del TS. A més va parlar d'altres comunitats autònomes històriques, com el País Basc, on l'ensenyament es fa en les dues llengües i va reiterar que en cap cas la sentència obliga a retirar el català de l'ensenyament.

Altres temes del ple

En el Ple d'aquest dijous, darrer Ple Ordinari de l'any 2010, es van aprovar altres punts com la cessió definitiva i lliurament de les obres i instal·lacions resultants del projecte de portada d’aigua en els nuclis de Jorba, La Llacuna i Vallbona d’Anoia; el protocol per a la prevenció i l’atenció a l’assetjament sexual i per raó de sexe o la cinquena modificació del crèdit. A més a més, es va sotmetre a votació la moció presentada pel PP relativa al desenvolupament de la llei d'estrangeria. La moció només va rebre el suport del grup comarcal del PP i, per tant, no va prosperar.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.