TORNAR

El PSC-Igualada nega que es busqui un pacte preelectoral amb ERC

Esquerra i ICV també aposten per incorporar persones independents a la llista

politica
Dimarts, 28 desembre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
A falta de cinc mesos per les properes eleccions municipals, els diferents partits preparen les seves llistes i el projecte per a la ciutat. Si ahir informàvem del sondeig a Oriol Solà per part del PSC igualadí, el president d'aquest partit a Igualada, Xavier Figueres, ha respost que el seu partit 'no s'ha apropat a ERC per a fer-hi cap pacte preelectoral'.

Tot i així, Figueres repeteix que la voluntat del PSC de cara les properes municipals és obrir la porta del partit a les persones més preparades més enllà de la seva militància política. Els altres grups municipals s'han mostrat igualment oberts a la incorporació d'independents.

El PSC segueix sense confirmar qui serà l'alcaldable per les municipals del 2011 ni apunta directament a cap soci per fer una aliança preelectoral, l'única cosa segura és que no es repetirà l'Entesa amb els ecosocialistes. D'aquesta Manera, Xavier Figueres ha dit que no hi ha hagut cap apropament a ERC per fer un front en la línia que apunta Carod Rovira —catalanista d'esquerres. Figueres, però, recorda que el PSC sempre ha tingut la vocació d'obrir les portes a persones alienes a la seva formació política per dissenyar un 'govern dels millors' ara més necessari que mai.

Independents a les llistes

Altres formacions polítiques també reivindiquen els independents a les seves llistes però no aventuren cap nom. Joan Torras, president d'ERC Igualada, ha dit que Esquerra sempre s'ha caracteritzat per incorporar un gran nombre de persones alienes a la militància del partit en les seves llistes i recorda que en les darreres eleccions municipals, les del 2007, un 40% dels qui formaven la llista del partit no eren persones afiliades a ERC, i explica que ell mateix va entrar en les llistes de Xavier Fabregat com a número 10 i independent. Joan Torras diu que allò més important és comptar amb gent que entengui un projecte de ciutat i no només que estigui vinculada a unes sigles.

Montserrat Mateu que encapçala les llistes d'ICV —partit que el passat mes de juny va anunciar que trencaria la coalició de 12 anys amb el PSC— diu que 'és una característica de les eleccions municipals en el nostre país que les llistes incorporin a gent independent' i no descarta posar-ne a les seves llistes, tot i que, com els seus homòlegs, no s'ha aventurat a donar cap nom.

Finalment, Marc Castells (CIU) ha afirmat que encara és massa d'hora per parlar de les llistes.



0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.