TORNAR

El Consell Comarcal aprova un pressupost de 13'5 milions d'euros

Els comptes pel 2010, un 20% superiors als de l'any passat

politica
Dijous, 26 novembre 2009. 15:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El ple del Consell Comarcal de l'Anoia ha aprovat aquest dijous al vespre el pressupost de l'ens pel 2010, uns comptes que ascendeixen a gairebé 13.543.400€, un pressupost un 20% superior al del 2009. El conseller d'Hisenda, Francesc Jorba ha explicat que són uns comptes que 'prioritzaran  la reactivació de l'economia de la comarca, els ajuts socials i  els camins i la portada d'aigua als municipis més petits'. El president comarcal ha afegit que els salaris pel 2010 s'han congelat, 'per segon any consecutiu'.

Principals ingressos del pressupost

El conseller d'hisenda, Francesc Jorba, i el president del Consell Comarcal, Marc Castells, presentant el pressupost pel 2010

El pressupost pel 2010, qua ascendeix a 13.543.395,96€ es reparteix de la següent manera: 31% per educació, 21% promoció econòmica, 14% serveis socials, 14% medi ambient, 8% serveis tècnics, serveis generals 4% i altres 7%.

En aquest sentit Francesc Jorba ha destacat els més de 4 milions d'euros per educació, que es destinen a transport escolar, menjador i recursos per a les famílies que viuen apartades en masies. També els gairebé 2 milions d'euros per a medi ambient, la recollida de brossa de 18 municipis, la recollida selectiva en 29 , la planta de compostatge de Jorba...

Així una de les tasques prioritàries serà també la portada d'aigua als municipis, han explicat des del Consell, que pugui fer-se ja l'any vinent i no haver d'esperar al 2011.

Castells i Jorba han coincidit a destacar la importància i la dificultat que han tingut els consellers per aconseguir prou recursos per arribar als 13 milions, un esforç d'entre el què Castells ha destacat especialment el del grup parlamentari d'ERC per haver aconseguit via esmenes als pressupost de l'estat que es destini 1 milió d'euros pel centre formatiu del motor al Parcmotor de Castellolí.

El pressupost s'ha aprovat tal i com es preveia amb els vots favorables de la coalició de govern, de CiU i ERC. El PSC i ICV han votat en contra i el conseller del PP, Joan Agramunt, s'ha abstingut.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.