TORNAR

CUP i govern igualadí discuteixen al ple la contractació de Tickdi

El portaveu cupaire va qüestionar els costos de l’aplicació en la darrera sessió

politica
Divendres, 27 gener 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La contractació del servei Tickdi va ser objecte de debat al ple d'Igualada de dimarts. El grup de la CUP va qüestionar al govern el perquè de l'adjudicació i del seu mètode.

La CUP d'Igualada va intervenir el ple de dimarts passat, en l'apartat de precs i preguntes, per qüestionar al govern sobre la contractació del servei de digitalització de tiquets i fidelització de clients Tickdi. El col·lectiu de l'esquerra independentista va posar en dubte la setmana passada aquest contracte, adjudicat per 63.000 euros més IVA. El portaveu cupaire Albert Mateu va adreçar-se a la regidora Àngels Chacón, la responsable de l'àrea de Dinamització Econòmica, que va avalar aquesta contractació. Mateu va ser respost en aquestes preguntes directament per l'alcalde Marc Castells, malgrat que el jove s'adreçava a la primera tinent d'alcalde. Davant les preguntes, el batlle va assegurar que es podien formular per escrit i que els serveis tècnics i jurídics de l'Ajuntament li respondrien.

Una instantània dels primers minuts del ple de dimarts passatEn diferents intervencions, Mateu va voler indagar sobre si Chacón coneixia ja "l'existència d'aquest projecte empresarial del treballador del seu departament" operquè apareixia la seva firma a l'informe tècnic de la contractació "i no cap dels tècnics com és habitual". L'alcalde, en aquestes qüestions, va respondre que "preferim que tingui aquests dubtes que no pas que no haguéssim actuat i no féssim res" en matèria de promoció econòmica. Els cupaires van demanar si "s'havia comptat amb alguna opinió externa o amb algun peritatge per tal d'establir si el preu de la contractació s'adequa als preus de mercat" i per la diferència entre el preu que es va dir a la presentació i a la que apareix als documents oficials. Marc Castells va tornar a assegurar que "pot entrar les preguntes per escrit. Nosaltres som més de fer que de dir" mentre ressaltava que "el contracte ja estava penjat al portal de transparència". 

L'alcalde va afegir que "vostè ens pot ajudar a convertir aquesta ciutat en l'orgull de Catalunya". La darrera pregunta de la CUP va ser si hi havia un sistema de seguiment per verificar si Tickdi aconseguia els seus objectius. Mateu també va afirmar que "qualsevol persona pot veure de forma clara que hi ha hagut tracte de favor per part de l'equip de govern" i que "cal dir que el fet que de moment no s'hagi demostrat cap il·legalitat no vol dir que no sigui moralment reprovable", en resposta a l'al·legat fet per Chacón durant la roda de premsa de la setmana passada en què en defensava la legalitat alhora que comparava la CUP amb l'antic grup municipal de PxC: "pensem que aquesta comparació és tan ridícula que no és més que la prova del seu nerviosisme davant les veritats d'aquesta contractació."


11 Comentaris

a

aaqualata

28 de gener 2017.20:18h

Respondre

Si el Sr. Marc Castells vols ser un dirigent de la Catalunya de futur hauria de destituir a la Sra Chacon immediatament i demanar perdó per la mala gestió d’una persona de la seva confiança. En... Llegir més no fer-ho en serà còmplice. .. tic,tac,tic,tac,tic,tac..........

C

Comerció Igualada

Igualada

28 de gener 2017.17:20h

Respondre

De entrada los comercios no pedimos este programa, fue el Ayuntamiento que obligó a Igualada Comerç a introducir en sus comercios el sistema. De momento están en este sistema 15 comercios, no 30... Llegir més como dijo la señora Chacón. También hablo de 50000€, realmente el coste real es de más de 72.000€, todo mentiras. Además hay programas gratuitos que se pueden adaptar.
Tampoco se ha hecho concurso público, necesario en este caso, se ha hecho a dedo, i a una empresa sin ninguna experiencia en este campo, i casualidad que el gerente hacia un mes había trabajado con la sra Chacón. Lo siento pero esto no se puede consentir.

M

Maribel

Igualada

28 de gener 2017.10:22h

Respondre

Acabó de denunciar aquest cas a l,Oficina Antifrau de Catalunya , tal com ho aconsellaba el senyor Ramón F. en un comentari fet en un altre article d,aquest diari. Crec que aquí hi ha hagut un... Llegir més contacte a dit, i qué les explicacions que ha donat la regidora no son convincents.
Trono a mes que el que se,ha contractat esta inflat 8 vegades, ho dic per que treballo en una empresa de programació.
Al mercat aquest producte ja existeix, poden adaptarlo al Client per uns 8000€.
No puc permetre que ens Robin d,aquesta manera, a tots Els igualadins.

e

el sr ramon

les rambles dels castells

28 de gener 2017.11:20h

Igualada necessita mes Maribels, per desmotar aquest ”fluff” de vividors.
Gracies Maribel, per donar la cara!

j

josep m. torras payerol

Igualada

27 de gener 2017.14:51h

Respondre

És realment xocant que el partit dels okupes, sigui tant curos amb la moralitat i les lleis.
Fer servir el sistema sent antisistema, és jugar amb les cartes marcades.
Em sembla que hi ha temes... Llegir més molt més importants i de més calat que quelcom que segons ells és ”legal”, però que en teoria és reprovable moralment.
Evidentment el seu concepte de llei i de moralitat és ben peculiar, només és aplicable als altres, ells estan fora del sistema.
Els d’Igualada Comerç i que és l’associació que vetlla pel Comerç d’Igualada i beneficiada per aquest acord, se suposa que és la que té el dret a dir si l’app contractada és adient o no, perquè és la primera interessada que els seus associats tinguin el millor, si ells recolzen la decisió que s’ha pres, que hi fan els antisistema, intentant sent més papistes que el papa.
És que són tan legals i curosos en els temes que els afecten directament, com en l’ocupació i desallotjament del Casal del Passeig entre altres?
Són els que defineixen el que és legal o moral? O el que és el bé i el que és el mal?
Pot ser que deixin de mirar la palla en el ull dels altres i es doni’m compte de la biga en el propi.
Que ho moralitzeu bé i fins a un altre.

S

Sembei

igualada

28 de gener 2017.14:31h

Aquest cop ha hagut de suar per defensar al règim, i tot i així no se n’ha sortit massa bé...
M’hagués agradat veure el text de 3000 paraules al seu blog fent-ne crítica si això... Llegir més hagués passat en època socialista. Ell llautó és massa lluent...

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

31 de gener 2017.13:46h

No acostumo a contestar als sers que ataquen anònimament, ho considero de covards. Si vols argumentar dona la cara i mereixeràs tots els meus respectes i potser aportaràs quelcom de positiu al... Llegir més debat. Sinó, continua amagan-te a les faldilletes de la mare anonimat, demostrant el que ets.
Que tinguis un bon dia.

R

Ramona Vilalta

27 de gener 2017.12:58h

Respondre

Això fa un tufff....

J

Joan

Igualada

27 de gener 2017.09:05h

Respondre

Ansiós per veure els algorismes que fan única l’aplicació. Mirant el web, no es veu res de que no tinguin altres aplicacions gratuites.
Patètic que ja ni respongui la regidora, surti... Llegir més l’alcalde a tirar pilotes fora. Estan perdent els papers

a

aaqualata

27 de gener 2017.07:10h

Respondre

Perquè el Sr. Marc Castells tapa les vergonyes de la Sra. Chacon?

m

mariona

08700

27 de gener 2017.12:42h

Bona pregunta? perquè?
ELS DOS HAURIEN DE DIMITIR!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.