TORNAR

La CUP replica a l'Ajuntament que "no és cap novetat el porta a porta a grans productors"

Demanen que el mètode s’implanti com a sistema global de recollida

politica
Divendres, 8 juliol 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El grup municipal de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha volgut replicar l'anunci de l'Ajuntament igualadí sobre la recollida de la fracció orgànica en establiments. L'esquerra independentista apunta que "aquesta recollida es ve fent des de fa anys".

L'Ajuntament d'Igualada anunciava aquest dimecres una optimització en la recollida de la fracció orgànica en uns 300 establiments. Aquest dijous, la CUP d'Igualada es posicionava al respecte i manifestava que "la recollida porta a porta de FORM (fracció orgànica de residus municipals) per a grans productors ja es venia fent a Igualada des de fa anys. És un procediment del tot habitual des que va esdevenir obligatori recollir la FORM per separat de la resta de residus l'any 2008".

Els contenidors de recollida orgànicaDes de la CUP Igualada afirmen que "valorem positivament que es facin campanyes de reforç del reciclatge de residus urbans, tot i que mantenim que si no es canvia el model general, els resultats continuaran sent els mateixos i només serem capaços d'incidir en el resultat final amb petites pujades i baixades". Els cupaires mantenen que "no es pot confondre aquesta actuació amb la implantació d'un sistema de recollida porta a porta que afecti tota la ciutadania" i totes les fraccions. El grup ha defensat avançar cap a la seva implantació (del porta a porta) i que s'eliminin contenidors dels carrers "per assolir estàndards avançats en percentatge de reciclatge, afavorint de retruc les finances municipals".

Remarquen que "l'actuació anunciada ahir afecta únicament a determinats establiments i no és cap mesura nova a Igualada, i cal que la ciutadania tingui present que no es tracta de la implantació del sistema de recollida porta a porta que en determinades ocasions ha protagonitzat el debat de residus a la ciutat" i que a nivell comarcal "està en vies de materialitzar-se properament".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.