TORNAR

Decidim vol "fets" en la política de refugiats de l'Ajuntament

La confluència exigeix també mesures mediambientals al govern

politica
Dissabte, 2 juliol 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La confluència d'esquerres Decidim Igualada ha exigit "Fets, no paraules", al govern de CiU després de la renovació del compromís de l'Ajuntament pel Desenvolupament Sostenible i la lluita contra el Canvi climàtic, coneguda com la Declaració de Sant Sadurní d'Anoia. També parlen d'altres temes "que el govern local apadrina sense polítiques concretes com el compromís que l'Ajuntament ha adoptat amb els refugiats sirians".

El grup municipal de Decidim Igualada retreu al govern municipal la "política de paraula" en matèria mediambiental, després de la moció de suport a la lluita contra el canvi climàtic, i també la línia que segueix CiU en la temàtica dels refugiats. Després que la darrera sessió plenària s'aprovés una proposta en defensa de l'acollida de refugiats, el portaveu del grup, Darío Castañé, retreu que "és més fàcil dir que fer" i que "els esperem –als representants del govern-, a la pròxima concentració per als refugiats". Apunten que "la última es va celebrar el passat 20 de juny, promoguda per la Unitat contra el feixisme i racisme amb altres entitats solidàries, coincidint amb el Dia Mundial de les Persones Refugiades".

Membres de la candidatura, amb Arcadi Oliveres, durant la campanya municipalCastañé afegeix que "en aquest ple s'han aprovat i continuem aprovant moltes declaracions i mocions que no porten a fets". Pel regidor l'adhesió al Compromís pel Desenvolupament Sostenible és "paper mullat, una pantomima que ve de lluny, si tenim en compte que al ple de juliol de 2012 el mateix Ajuntament governat per l’alcalde Marc Castells va suspendre el fòrum mediambiental". El portaveu de la plataforma de confluència ciutadana recorda, a més a més, que "tenim una ciutat a la cua pel que fa a la recollida selectiva", o "la famosa pista de gel, paradigma de la no sostenibilitat, que només funciona uns dies a l'any, però que té el seu impacte mediambiental, fet que no s'ha tingut en compte al promocionar-la". El regidor pregunta "què aporta aquesta declaració, en quines accions a curt termini es traduirà, o si s'han plantejat introduir millores i adaptacions per a aquests nous objectius al Programa Municipal d'Adaptació al canvi climàtic (PMACC) d'Igualada aprovat el gener de 2015". 


 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.