TORNAR

Decidim Igualada retreu "tenir el POUM pendent" en la crítica al primer any de mandat

Darío Castañé suspèn els primers dotze mesos del govern de CiU

politica
Dissabte, 14 maig 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La plataforma d'esquerres Decidim Igualada acusa al govern de CiU "de formes feudals, a causa de la seva majoria absoluta". En el seu balanç del primer any parlen que "fa molta política d'aparador i pateix de manca de rigor i de planificació en general. Per això qüestiona fins i tot que Igualada estigui en bones mans, mentre defensa que la ciutat és molt més que un escenari on passen coses, amb una clara al·lusió al pla comercial que l'alcalde té".

Decidim Igualada qualifica el "el primer any de legislatura" de Marc Castells com a "no precisament positiu". La plataforma es reivindica que des "de l'oposició vetlla per una altra manera de fer política, més participativa, democràtica, justa socialment i amb polítiques per al progrés i el benestar de tota la ciutat".
El regidor Dario Castañé presenta Decidim "com exactament el contrari del que és el govern de Castells". Entre les seves crítiques,  "que la ciutat està més bruta que mai i que som els últims en la recollida selectiva" i subratlla que hi ha deixadesa "amb el POUM, encara pendent, o els escarafalls del govern davant de propostes alternatives, com la d'Aigua és Vida".

El portaveu de la plataforma, Darío CastañéCastañé retreu "la dissolució de tots els òrgans que tenien cert poder decisori, com l'Institut Municipal de Cultura o el Patronat d'Esports, relegats a consells consultius, o que els plens estan totalment buits de contingut" i la manca de diàleg polític, "amb mocions que s'aproven per abstenció (la de CiU) per a ser finalment ignorades, com la de la PAH o la de l'ús social del Casal Interparroquial".

El regidor afegeix que "els serveis socials estan saturats i que es deixa en mans del mercat el destí de les línies educatives", en lloc de salvar-les repartint els alumnes "entre les diferents classes a favor d'un ensenyament de més qualitat". Un altre tema que apunta, "l'alta pressió fiscal, que augmenta per a tothom igual". En un altre ordre de coses, assenyala "l'opacitat habitual". Conclou que "ens diuen que volen que Igualada sigui un centre comercial a cel obert, però on ells –govern de CiU, hi veuen un centre comercial de 8 km2, nosaltres veiem persianes baixades, perquè de què serveix tenir un gran aparador si l'igualadí de peu no pot comprar-hi?".


2 Comentaris

A

Antoni de Sola

Pujalt

8 de juliol 2016.15:44h

Respondre

No sé en quin mon viviu pero aprovar una modificacio del Poum significa 3o4anys

R

Roser Penyes

15 de maig 2016.10:35h

Respondre

Home, m’alegra sentir la veu de ’Decidim’, per fi!
No puc dir que estigui d’acord en tot (per manca de coneixement d’ algunes coses per la meva part), però sí que subscric el nul... Llegir més interès de l’equip de goven mpl per un nou POUM (l’actual es va començar a redactar en 1984 i es va aprovar en 1986, 30 anys fins a dia d’avui...) si considerem a més a més tot el que esdevingut en aquest periode; i també deploro el ’desmuntatge’ de les estructures administratives i de funcionament municipal de l’anterior equip de govern, repartides en 4 àrees que funcionaven força bé, només perquè les van inventar ”els altres”, mentre que ara és un campi qui pugui.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.