TORNAR

La Diputació aportarà 1,4 milions d'euros als ajuntaments anoiencs per fomentar l'ocupació amb carta blanca

Cada municipi anoienc rebrà, com a mínim, 13.000 euros

politica
Dimarts, 15 març 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El nou Pla de foment de l'ocupació i de suport a la integració local, dotat amb 30 milions d'euros a tota la demarcació, significarà quasi 1,4 milions per als municipis anoiencs. El diputat de Desenvolupament Econòmic, i també alcalde d'Igualada, Marc Castells, assegura que "aquestes inversions són molt més que mesures paliatives".

 

L'ens provincial ha donat a conèixer un programa amb una dotació de 30 milions d'euros pel foment de l'ocupació als municipis. El presentaven a l'Anoia aquest dilluns el president de l'ens comarcal, Xavier Boquete, i Marc Castells, vice-president i diputat provincial, a més d'alcalde d'Igualada. El programa suposarà per a la comarca uns 1.380.000 euros. Segons Castells "proporcionalment, per sobre del que reben altres territoris degut a la taxa d'atur que té la comarca". Els consistoris tindran llibertat per destinar els diners a les línies d'ajut que creguin convenients, tant recolzant els plans locals d'ocupació com en suport de la formació, però també "en serveis puntuals que necessitin reforçar". És el cas dels municipis que no compten amb secretari i interventor per arranjar els números i presentar la liquidació del pressupost. 

Boquete i Castells, a la seu del Consell Comarcal, ahir dillunsL'objectiu d'aquest programa és generar llocs de treball per als col·lectius més impactats per l'atur; millorar l'ocupabilitat futura de les persones participants; i "enfortir la col·laboració publicoprivada". Castells destaca també "l'enorme flexibilitat d'aquesta convocatòria" perquè les administracions locals poden decidir com distribuir, entre les diferents opcions, els diners assignats. El programa té tres modalitats: suport als Plans Locals d'Ocupació, suport a la formació i ajuts a la contractació laboral.

 


6 Comentaris

j

juanito

18 de març 2016.11:57h

Respondre

LV Hoy
TMB publica los salarios de sus directivos: sueldos de hasta 146.000 euros
ostras pedrin, los del metro, cobran mas que nuestro crac de alcalde!!!!!!!
Con tanto paro y tanta miseria, ESTO... Llegir més ES UNA VERGUENZA!!!!

P

PEPE

17 de març 2016.12:17h

Respondre

Sr Boquete, Sr Castells, si s’invertís, els seus sous, en ajudar als menys afavorits, no seria una excel·lent idea.
(El seu cinisme, supera qualsevol lògica.) (A part de ser ”una menjadora”... Llegir més perquè serveix, la Diputació, i el Consell Comarcal?)
VERGONYÓS

Indignats la Torre de Claramunt
11 juliol 2013 ·
Hola indignats / es,
He trobar informació sobre els sous del consell comarcal de l’Anoia, en el regio7 en una notícia del ””2011 ””on es revenjaven el sou un 5% que ara exposaré ha de cobrar perquè apareix el seu nom com a conseller.
per a jornada completa 36.6590 € bruts ((ull l’alcalde d’aquí cobra això + - però amb mitja jornada ha de ser més important l’alcalde que el president del consell comarcal entenc, vergonyós !!!))
per ple 190 € i segons posa es fan 2 al mes !! o sigui 380 €
per junta de govern 237’50 €, no diu quantes juntes al mes PERÒ SI HI HA DOS PLENS, JUNTES DE GOVERN HAN DE HAVER 2 MIN SEGUR !!
per junta portaveus 380 €, tampoc diu quantes al mes.
Consellers comissió informativa 48 €.
Bé amb això facin les seves conclusions més o menys el nostre alcalde es treu almenys 1000 € entre plens juntes i déu i la seva mare !! això si no aquesta contractat a mitja jornada que en principi posa que només n’hi ha un jornada completa per 36.500 euros jajajaja cada vegada estic mes indignad també i trobat que aquesta en un altre consell ficat el nostre alcalde aquesta al Consell del Govern Local però no trobat si cobren o no de moment o sigui que telaaaaaaa .. !! vocació clar clar !! vergonyós

j

juan

16 de març 2016.18:57h

Respondre

No hay nada peor que una mujer despechada, el razonamiento, tambien sirve, para un votante que se sienta engañado.
Sr Castells, lo tiene crudo!!!!!

m

maria

16 de març 2016.12:31h

Respondre

Fins quan haurem de so-porta, el populisme de les declaracions grandiloqüent del nostre estimat alcalde.
Quan diu, ” l’ocupació amb carta blanca” i ”aquestes inversions són molt més que... Llegir més mesures paliatives”., si les quantifiquem, son 41.000 Euros per poble ( 34 pobles al anoia) , i si ho fem per habitant, (117.000 habitants ,toca 12. Euros al anys per habitant ) ( 1 Euro al mes per habitant.)
Si això son les inversions que són més que mesures paliatives”.,que faixi Deu i ho vegi!
Vagi pet endegant, que devant de la xacra, de anoia devant del paro, tota , ajuda es de agrair, pro per favor Sr Castells, sigui mes mesurat i menys grandiloqüent.
Pensi, que per la boca, morts el peix,
Meinys FUM, i mes tocar de peus a terra, i per cert no ens digui que voste es de lletres. ( Una persona que va estudia Administració de Empresa, envers no haver acabat els estudis , sembla de ciencies, )
Espero que aquest comentari, mes ”laig”, i deixam-me moltes altres opinions critiques al tinter, aquest copo, sigui publicat)
Moltes gracies
( Un servidor public?, ha de estar a les verdes i a les madures, per aixo, cobra del nostres Impostos!!!!!!!)

j

juan

16 de març 2016.18:29h

Yo siempre he creido, que cualquier ciudadano, antes de presentarse a unas elecciones, como minimo, deberia superar unas pruebas basicas de cultura general.
Y asegurarnoss, que dicho... Llegir més individuo, por lo menos, sepa las cuatro reglas basicas,sumar, restar, dividir y multiplicar, pues si no, pasa lo que pasa y cualquier chicharelo, , ,mientras tenga un buen ”pico”, puede ejercer de ”gran estadista”.
El tema, en mi opinion, es muy preocupante.

L

Laura

15 de març 2016.07:23h

Respondre

El millor seria repartirlos entre els aturats.Ells mes que ningu coneixen com administrarlos.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.