TORNAR

La diputada del PSC Eva Granados visita la comarca

Va visitar, Piera, Vallbona i l'Alta Anoia

politica
Dilluns, 24 març 2014. 18:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Eva Granados, diputada del PSC i portaveu de l’àmbit social al Parlament de Catalunya, va visitar el passat divendres la comarca de l’Anoia, per tal de continuar coneixent les problemàtiques socials i econòmiques de diverses poblacions de la comarca.

Visita a l'Alta Anoia

Visita a Vallbona

Visita a Piera

Primerament, es va desplaçar a Piera on va visitar el CRAE El Polzet (Centre Residencial d’Acció Educativa), un centre que porta quasi 20 anys treballant amb infants i joves a la zona. Allà la diputada, acompanyada dels regidors MariaJosep Escuin i Javier Perellón i del Secretari d’Acció Política del PSC-Anoia, Carles Cuerva, va ser guiada per un infant i pel director del centre Lluis F. Suárez, per tal de conèixer les instal·lacions del centre i també el funcionament diari del mateix. Així, es van poder veure les habitacions, menjador, sala de jocs, sala de la roba, l’hort, el pati entre d’altres. Els responsables del centre van comentar com treballen conjuntament amb els centres educatius del municipi, i també amb altres entitats per tal d’afavorir l’integració i aprenentatge dels nens i nenes. Amb 20 places i 22 professionals, el centre també suposa un pol de llocs de treball, que a més en alguna de les seves necessitats logístiques confia en les empreses locals per portar-les a terme.

Finalment, es van comentar algunes necessitats en l’àmbit de l’ortodòncia i logopèdia, així com l’impacte de les retallades en polítiques socials portades a terme pel Govern de la Generalitat, i el compromís de la diputada de continuar escoltant i portant al Parlament aquestes necessitats.

Després la diputada Granados va visitar l’Associació de famílies amb fills amb discapacitat psíquica de Piera (Dispiera), on va ser rebuda per pares i mares. Els pares i mares van explicar com va néixer l’associació fa uns 10 anys (enguany és l’aniversari), fruït de la necessitat de promoure activitats de lleure per infants i joves amb discapacitat intel·lectual del municipi de Piera, com són musicoteràpia, equinoteràpia, entre d’altres. La diputada va poder conèixer el seu funcionament, així com les seves necessitats, comentant com les retallades de la llei de la dependència (que suposa revaloritzacions de certs casos, i per tant, reducció d’ajudes) estant impactant en les famílies. Així, també se li va fer arribar a la diputada com s’havia aconseguit que es suprimissin les barreres arquitectòniques del municipi, i també algunes dificultats per realitzar tràmits administratius de l’associació. Granados els va oferir algunes recomanacions i recursos i es va posar a la seva disposició per ajudar-los.

Visita a Vallbona d'Anoia

Per últim, la diputada Eva Granados es va desplaçar a Vallbona d’Anoia on va tenir una trobada amb l’alcalde del municipi, Romà Casanovas. Aquí la diputada va poder copsar les necessitats del municipi en àmbits com l’educació, serveis socials, manteniment i transports. Així, en l’àmbit de l’educació es va comentar com s’havia presentat una esmena al pressupost de la Generalitat del 2014 per construir el nou institut, però que va ser rebutjada per la majoria CiU - ERC; amb tot, es continuarà treballant per tal de fer possible aquest equipament educatiu necessari pel municipi i la comarca. Pel que a l’àmbit social, l’alcalde va explicar a la diputada el funcionament dels serveis socials, amb 16 famílies necessitades i com els fan arribar els aliments, i que inclou un projecte d’hort social. En l’àmbit del manteniment i transports es va fer referència respecte a subvencions i projectes actuals i futurs, que pretenen continuar dignificant la vida del poble.

Així, la diputada es va comprometre a continuar vetllant i portant les necessitats de Vallbona d’Anoia al Parlament de Catalunya, per tal que el Govern de la Generalitat hi pari atenció i pugui resoldre-les.

Visita a l'Alta Anoia

En la seva jornada de visita a l’Anoia, Eva Granados, diputada del PSC i portaveu de l’àmbit social al Parlament de Catalunya, va visitar el passat divendres l’Alta Anoia, on es va trobar amb regidor de Pujalt Pere Massana i l’alcalde de Calonge de Segarra Xavier Nadal, acompanyats del Primer Secretari del PSC-Anoia, Teo Romero, les regidores Pilar Salat i Berta López, i el Secretari d’Acció Política del PSC-Anoia, Carles Cuerva.

Durant la trobada es van comentar temes d’actualitat de la zona, com és l’impacte de la crisi econòmica tenint l’exemple de la liquidació de l’empresa Gres Catalan. Tot i ser una zona d’emminentment agrícola, el tancament d’aquesta empresa ha estat un cop molt fort a les famílies de la zona. Aquí pren més importància les iniciatives de promoció econòmica impulsades, com és el cas del Consorci Turístic de l’Alta Anoia, actualment en stand-by per la inacció en aquesta matèria del Consell Comarcal. També es van comentar necessitats en l’àmbit social, com és el cas de l’atenció a la gent gran, i els dispositius disponibles; La diputada va comentar que es necessari garantir una bona atenció a la gent gran, i cal vetllar per fer-ho possible també a les zones rurals.

L’alcalde de Calonge va comentar com tenien uns temes d’infraestructures parats i que esdevenen estratègics pel poble. Un primer, la necessitat de millorar l’estat i manteniment de la carretera B-300, que comunica Calaf i Pinós passant per Calonge, La Molsosa i Sant Mateu del Bages; és una carretera transitada pel transport escolar de la zona (varis agents educatius s’han manifestat a favor d’arreglar la carretera), i que a l’hivern requeriria major atenció dels serveis de manteniment de la Generalitat. Un segon tema, la necessitat de realitzar l’arribada de l’abastament d’aigües de la Llosa del Cavall també a Calonge de Segarra, per tal de poder assegurar l’abastament d’aigua al municipi. La diputada es va comprometre a treballar aquests temes i portar-los al Parlament de Catalunya el més aviat possible per tal de poder trobar solucions i compromisos del govern. A més, també tornarà a visitar l’Alta Anoia per conèixer altres municipis de la zona i les seves necessitats.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.