TORNAR

El ple municipal aprova una moció d’ERC de suport als usuaris i treballadors de la Hispano Igualadina

La moció es va aprovar amb els vots d'ERC, PSC; PP, ICV-EUiA i les abstencions de CIU i PxC

politica
Dimecres, 19 març 2014. 18:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El ple municipal d’aquest mes de març, ha aprovat amb els vots favorables del PSC, ERC, ICV, i PP i amb les abstencions de CiU i PxC, una moció de suport als usuaris i treballadors de la Hispano Igualadina-Monbus.

En la seva part expositiva, la moció presentada pel regidor republicà Joan Requesens a proposta de les JERC, recorda que aquest “servei d’autobús d’autobús d’autobús Igualada Barcelona és el corredor amb la mitjana d'ocupació més alta de Catalunya”, que

“les reclamacions respecte la ineficiència de la Hispano Igualadina són històriques” i que de que Monbus va comprar l'empresa igualadina a finals del 2008, la majoria de problemes no tant sols continuen sense resoldre’s sinó que alguns d’ells s’han agreujat.”

També recorda que “fa unes setmanes els treballadors de la Hispano Iguladina-Monbus van denunciar la direcció de la companyia que exigeix als treballadors que manipulin els sistemes de control que garanteixen el compliment dels temps dels temps de conducció i descans" i afegeixen que "s'ha arribat a l'acomiadament de treballadors per no fer-ho". A més, també denuncien l' "insuficient manteniment dels vehicles" i els "repetits incompliments dels serveis repetits incompliments dels serveis ".

Finalment reclama que “la Direcció General de Transports de la Generalitat de

Catalunya hauria de fer un control exhaustiu i intens per tal de vetllar no només pel bon servei sinó per la seguretat dels viatgers i el manteniment dels seus vehicles. Cal recordar que un bus es va incendiar en circulació amb 35 passatgers a dins a causa de la falta de manteniment del vehicle, segons els Mossos d'Esquadra. “

El text reconeix que ''si bé és cert que recentment es van incorporar 3 au nt es van incorporar 3 autobusosnous pel servei Igualada-Barcelona i que és un canvi positiu, des d'ERC creiem que encara és insuficient''.

En els acords aprovats pel ple municipal es sol·licita a la Generalitat còpia del contracte entre Hispano Igualadina-Monbus i el Departament de Territori i Sostenibilitat en el termini d’una setmana. Es marca un termini de set dies, i en el cas que es negui a entregar una còpia del contracte-empresa a l’Ajuntament, es demanarà a la Generalitat que emeti un informe jurídic que contempli el rescat de la concessió d'Hispano Igualadina-Monbus per cobrir el corredor Igualada-Barcelona.

Així també, s’insta la Generalitat a exercir un control exhaustiu i minuciós en el manteniment tècnic dels vehicles i que no es permeti més la circulació autobusos que posen en perill la seguretat dels viatgers.

CIU acusa ERC de fer 'electoralisme' amb aquesta qüestió

El punt va ser aprovat amb els vots a favor d'ERC, PSC, PP, i ICV, i les abstencions de CIU i PxC.

En la seva argumentació, el grup de CIU, en boca de Marc Castells, va acusar el seu soci de govern de fer electoralisme amb aquest tema i va apuntar que es notava que s'aproximaven les properes eleccions municipals. Castells va afirmar que el que s'havia de fer des de l'Ajuntament era fer un seguiment del servei que estava desenvolupant l'empresa i que si es tenia constància d'algun incompliment o il·legalitat el que calia fer era denunciar-ho, ja que en cas contrari s'estaria actuant com a cómplice d'una il·legalitat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.