TORNAR

Divisió en el si anoienc de Solidaritat: 2 candidatures aspiren a coordinar el partit a la comarca

Ignasi Vich: 'A Igualada hi haurà llista del partit de Joan Laporta en les properes eleccions municipals'

politica
Dijous, 17 febrer 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Finalment aquest dissabte se celebrarà el I Congrés Comarcal de l’Anoia de Solidaritat Catalana on es votaran els membres de l’executiva comarcal. Poc més d’una cinquantena d’adherits tindran dret a vot i podran escollir entre els membres de les dues candidatures finalment presentades. ‘A l’Anoia, Sí’ i ‘Anoia per la Independència’ són les dues llistes que opten a formar l’executiva comarcal. Ignasi Vich, secretari d’acció municipal de l’executiva regional del Penedès, apunta que a Igualada, com a la resta de capitals de comarca, hi haurà llistes per a les municipals.

Ignasi Vich

Anoia per la independència

'A l'Anoia, Sí'

L’Anoia és la darrera de les comarques que formen la regió del Penedès – Alt i baix Penedès, Garraf i Anoia- que encara no té una executiva comarcal. Aquet dissabte, però, un dia abans del Congrés Nacional que se celebrarà a Manresa, aquesta qüestió quedarà resolta. Una cinquantena d’adherits podran votar entre les dues candidatures presentades. D’aquesta manera quedarà també tancada l’executiva regional Penedès que actualment resta a l’espera d’incorporar el coordinador comarcal de l’Anoia.

A l’Anoia Sí’, està formada per Eduard Solà, Xavier Nestares, Anna Fuster, Jordi Altarriba, David Sànchez i Josep Biosca. Pel que podria ser una candidatura ‘continuista’ en la que alguns dels seus membres ja han treballat pel partit durant la campanya de les Catalanes, els eixos bàsics són: ‘Comarca, diàleg, transparència i futur’.

Els membres de ‘Anoia per la independència’ són: Jordi Puiggros, Harold Graells, Pau Reixachs, David Vives, Valeri Ricart i Frederic Marimón. Segons el que es desprèn del seu blog, on no hi consta cap dels noms dels components, aquesta candidatura pretén aglutinar diferents sensibilitats dels solidaris d’arreu de la comarca.

Solidaritat fins ara

Antoni Palmés ha estat fins ara l’enllaç comarcal: ‘La nostra feina va ser fer campanya pel 28N’ però ara Palmés decideix passar el relleu i l’elecció del nou coordinador comarcal, que formarà part de l’executiva regional, estarà en mans dels adherits que podran votar el proper dissabte a la sala de socis de l’Ateneu.

Una llista de Solidaritat Catalana a Igualada

L’executiva comarcal que sigui escollida democràticament serà l’encarregada d’organitzar els nuclis municipals. Ignasi Vich, que després de la dimissió de del seu antecessor és secretari municipal de l’executiva regional del Penedès, afirma que la voluntat del partit és presentar llistes al major nombre de ciutats possibles: ‘A Igualada, com a la majoria de capitals de comarca, hi haurà llistes per a les municipals’. Vich no descarta que Solidaritat es presenti en altres municipis de la comarca i apunta la Pobla de Claramunt.


10 Comentaris

R

Rof

Igualada

17 de febrer 2011.23:52h

Respondre

Tirar-se els plats pel cap? Democràcia i netedat democràctica.

Estem tan acostumats a la política tradicional on es designa tot a dit i amb caciquisme, que el personal fa bandera d’aquest... Llegir més enxufisme. Lamentable.

Hi ha dues candidatures, es votarà i punt.

Quants resentits que hi ha per aquí... si algú creu que SI no s’ha de presentar a IGD, que es faci adherit i defensi tal postulat.

Benvinguts al selge XXI, segle de la democràcia magnificada i segle de l’alliberació i perpetuació catalana.

PD: Sóc adherit a SI i socialista (que no sociata), qui em digui que sóc de dretes, li diré que l’eix social i el nacional tenen diferents ritmes i que primer toca alliberar el país. SI no és un partit ;).

P

Poblatà

La Pobla de Claramunt

17 de febrer 2011.17:19h

Respondre

Tenia entés que a la Pobla SI renunciava a presentar-se sota sigles pròpies i renunciava també a una coalició electoral amb ERC. Sorprèn, doncs, el que diu en Vich. Algú pot aclarir-ho?

j

josep maria

igualada

17 de febrer 2011.15:37h

Respondre

SI està fent el mateix que a Barcelona, i el mateix que sap fer millor que ningú el seu gran cap de files, tirar-se els plats pel cap!!

els que vam votar reagrupament ja vam fer bé de no confiar... Llegir més amb aquests, jo si es presenta reagrupament sols o amb ERC els tornaré a votar, i sinó a gent nostra, que tant malament com els que hi ha actualment és impossible que ho facin!!

J

Josep

Igualada

17 de febrer 2011.14:56h

Respondre

No acabo d’entendre la voluntat de concòrre a les municipals de SI, almenys a Igualada. Corrent a última hora per organitzar el partit. Però, quan pararan a muntar el seu programa... Llegir més electoral??

Perquè, a les municipals dir que el teu objectiu és la independència és molt pobre. Perquè, com es posicionaran quan es votin les zones blaves? Dient que volen la independència?

Com es posicionaran quan el Ple debati un refinançament del deute?
Com es posicionaran amb l’aprovació de les ordenances fiscals?

Si no tens discurs, no pots prendre part d’aquestes eleccions.

Siguem seriosos i, malgrat que voldriem solucions excitants, votem partits que saben què és gestionar una administració local. Perquè, per molt que no ens agradi CiU o PSC, aquests saben de què va. I mireu, els qui tingueu cert cuquet independendista, voteu Esquerra, que almenys, no es tiren els plats pel cap com aquests de SI.

c

català

Igualada

17 de febrer 2011.14:24h

Respondre

Veig molt més madura la candidatura del Biosca, tots a votar-lo!

P

Pòtol

Igualada

17 de febrer 2011.14:08h

Respondre

Ostres, l’Harold Graells no és aquell que es va enfrontar per ser candidat a l’alcaldia de CiU contra el Marc Castells aquí a Igualada?

Molt currat el blog de la candidatura A l’Anoia SI,... Llegir més m’agrada!

F

Frigidià

Igualada

17 de febrer 2011.13:35h

Respondre

ostres noi! em sap greu aixafar-te la guitarra però em temo que vas ben equivocat!

Solidaritat Catalana no seria ben bé un partit de dretes. Primer de tot que no és un partit, és una coalició... Llegir més on hi ha diversos partits que tenen un clar objectiu comú: Proclamar la independència i crear l’Estat Català.
I segon, s’hi investigues, veuràs que dins de SI hi trobem partits tan allunyats de la dreta com és el PSAN, que és un partit comunista i que és la base de SI al País Valencià.

em temo que la dreta catalana sempre ha volgut i voldrà el mateix: ser espanyola.

P

Pere

17 de febrer 2011.08:55h

Respondre

Home, per fi un partit de dretes independentista a la comarca, Un partit sense el discurs ambigu nacionalista de CIU, un partit que posarà al seu lloc a aquests jipiprogres que volen un sistema... Llegir més sanitari públic, una educació pública de qualitat, polítiques de medi ambient... Per fi un partit lliberal clarament independenitsta! Visca!

j

joan puig

igualada

17 de febrer 2011.08:45h

Respondre

Vaja, ja comencen dividits. Quina colla, i vaja l’Ignasi de coordinador. No ho sabia. Bé a Barcelona també s’esbarrallen el Laporta i el xicot aquest que volia ser algú més a Esquerra,... Llegir més l’Uriel Bertran. Si al comenjçament van tenir cert predicament penso que ara es van desinflant com el que penso que són, bluff. Mireu Independestistes d’acord, però que hi ha més enllà? Perquè no s’integren a CiU (d’on venen la majoria) o a Esquerra (on de SI a la comarca n’hi han ben poquets)... i uneixen enlloc de dividir. Clar que pel que veig cada cop es divideixen més... A Esquerra no tenien protagonisme perque eren poquissims i han hagut de fer la seva paradeta Bé un blufff això de SI (a l’ANopia i a Barcelona) Visca la Terra Lliure

M

Marcel·lí C.

Igualada

17 de febrer 2011.08:30h

Respondre

Sembla a priori més potent i més de dretes la candidatura de’n Graells i en Puiggròs, però en aquests partits assemblearis tot pot passar. Es d’agrair que en epoca de crisi tanta gent... Llegir més s’apunti al carro de la política. De totes maneres això l’unic que pot fer es treure-li molts vots al senyor Marc Castells a les properes municipals. No cal que penseu malament, senyors de CiU, SI és el submarí per evitar que guanyeu l’alcaldia d’Igualada -us en restaran molts, de vots-. Jo si fos en Josep Maria Torras Payerol em començaria a preocupar: de moment ja teniu un submarí que us restarà molts vots, i la propera setmana també sabreu que l’Aymamí es torna a presentar.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.