TORNAR

L’Entesa i el PP arriben a un acord per aprovar els pressupostos del 2011 que comportaran una retallada de l’11% respecte els de l’any anterior

Els dos grups municipals també s’han posat d’acord per constituir un consell assessor que debati el POUM i per convertir SIMA en una entitat de capital mixt públic i privat.

politica
Dimecres, 16 febrer 2011. 16:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest dimecres l’alcalde d’Igualada, Jordi Aymamí, i el portaveu del grup del Partit Popular, Pere Calbó han anunciat l’acord a què han arribat per aprovar els pressupostos de l’any 2011 i que tenen com a principal premissa la contenció. Els dos grups municipals també s’han posat d’acord en altres temes com en la constitució d’un consell assessor que debati el model de ciutat que es plasmarà en el POUM i en la intenció d’incorporar capital privat a l’empresa municipal SIMA convertint-la així en una entitat de gestió mixta.

Els 2 regidors del Partit Popular s’abstindran en la votació dels pressupostos en el Ple de l’Ajuntament d’Igualada del proper dimarts permetent-ne l’aprovació i repetint l'esquema dels anys anteriors. Així ho han anunciat aquest dimecres Pere Calbó i Jordi Aymamí; ambdós han subratllat l’esforç dels partits per arribar a un consens malgrat la imminent arribada d’eleccions municipals i les evidents discrepàncies ideològiques.

Els pressupostos del 2011 de la ciutat d’Igualada es basen en la la contenció i han patit una retallada de fins un 11% respecte els del 2010 passant de 61.709.000 € a 54.590.000 € tal com ha explicat el tinent d’Alcalde Jordi Riba. Aymamí ha destacat que es destinaran la major part dels esforços a desenvolupar polítiques de promoció econòmica en l’àmbit de la formació, ocupació i emprenedoria també en tot el que fa referència a les polítiques socials per tal de garantir el benestar dels més desafavorits i fer front a l’exclusió.

Un consell assessor debatrà el POUM

Després de la polèmica retirada del Pla d’Ordenació Urbanística, Entesa i PP tornen a posar sobre la taula el debat sobre el model de ciutat. Ambdós partits s’han posat d’acord per constituir un consell assessor que tindrà com a objectiu debatre alguns dels aspectes del POUM. Aquesta mesura, que vol aconseguir un ampli consens ciutadà , arriba pocs mesos abans de les eleccions.

El barri del Rec és un dels principals eixos de discussió i per això entre els agents que formaran el consell hi haurà un membre d’Amics del Rec i un del gremi d’adobers. També es comptarà amb un regidor de cada grup municipal, representants de la UEA, dels principals sindicats, d’Igualada Comerç, de promotors i constructors de la ciutat i de 5 experts en temes urbanístics.

La llei impedeix que es redacti un nou POUM fins que hagin passat tres anys, però segons expliquen Aymamí i Calbó, aquest consell servirà per crear consens durant aquest temps i poder redactar un altre Pla tan aviat com sigui possible: ‘Tots estem d’acord en què es necessita un nou POUM, ara cal discutir el model de ciutat’, ha apuntat Aymamí que durant el procés de redacció del projecte inicial no va veure amb bons ulls la constitució d’aquest òrgan.

SIMA, una empresa mixta amb capital públic i privat

Finalment PP i Entesa també han arribat a un acord pel que fa al tema d’aparcaments a la ciutat, un subjecte que també ha protagonitzat episodis polèmics de la vida política igualadina. D’aquesta manera, els dos grups han arribat a l’acord de construir 1000 noves places d’aparcament sota les tres mesures imposades pel Partit Popular: Proveir els usuaris del pàrquing Igualada Nord de mitja hora d’aparcament gratuïta, garantir places a les persones amb motilitat reduïda i que durant l’agost les zones blaves siguin d’ús lliure.

Finalment, Aymamí i Calbó han anunciat la intenció d’incorporar capital privat a l’empresa Municipal SIMA convertint-la així en una empresa de gestió mixta. Riba va explicar que el capital provinent de la inversió privada, que es preveu que sigui d’un 1.600.000 i representi un 60% del total, s’invertirà en la xarxa de fibra òptica.

De moment l'Ajuntament no ha donat el nom de cap empresa interessada en aportar aquesta part de capital però Aymamí afirma que s'ha sondejat el mercat i que la resposta és positiva.


18 Comentaris

j

josep m. torras payerol

Igualada

2 de març 2011.15:42h

Respondre

Pep Vila ?,
A tal senyor, tal honor!
Amb la teva resposta et contestes a tu mateix,
Per cert els teus arguments, espectaculars!
Que et vagi de gust!
Josep M.

A

Albert

Igualada

2 de març 2011.15:21h

Respondre

Pep, és mentida el que diu el Sr.Torras de les zones blaves ? Doncs ja que tu ho saps, per què no ens expliques la veritat ?
Gràcies.

P

Pep Vila

Igualada

2 de març 2011.14:49h

Respondre

Josep Ma Torras? No estic al seu arxiu de fitxats i analitzats d’ADN?
El fet que citi els Tres Tombs no ha estat un error seu, ho ha fet voluntàriament (per què ja ho sabia). Per què com més... Llegir més merda llencem millor, sigui cert o no. L’important és llençar-la.
Per mi vostè és un mentider. Tot el demés em sobra.
Ah! I no he escrit abans perquè he quedat astorat que un ”avi 2.0” aprovi treure els ordinadors de les aules.

j

josep m. torras payerol

Igualada

18 de febrer 2011.13:54h

Respondre

Pep Vila ?,
Gracies pels teus petis advertiments, es molt d’agrair que quan un s’equivoca el rectifiquin.
Així doncs demano humilment excuses pel lapsus dels Tres Toms i t’agraeixo per... Llegir més confirmar-me (no negar), que es fa en totes les altres circumstancies que menciono, evidentment en dies feiners i dissabtes.
En quant a empresa mixta, jo no discuteixo que no es pugui fer, sinó com es vol fer o es farà, que es quelcom molt diferent. Perquè per cert hi han moltes maners de fer les coses, però algunes estan ben fetes i altres no. En els matisos està la diferencia.
També t’agrairia que m’expliquessis si tens clar lo del cànon o taxa, perquè pel que sembla estàs ben informat.
Tinc un tiquet de Zones Blaves de Reus i un D’igualada i si vols juguem a veure qui troba la diferencia, que fa que un sigui correcte i el altre no:
http://aqualata.wordpress.com/2009/12/12/buscant-el-nif-de-sima-desesperadament/
I per aclarir conceptes et passo el següent post de un expert en el tema, que vaig consultar per poder parlar amb propietat, te’l llegeixes si vols i després parlem.
http://aqualata.wordpress.com/2011/02/18/les-coses-clares-i-la-xocolata-espessa/
I si, les coses que estan mal fetes ho estan sigui el color que sigui de qui les fa.
Per cert jo parlo per mi, tu ho fas per tu o ho fas de part d’algú? Perquè ja em cansa una mica aquesta mania de voler posar etiquetes, quan no agrada el que escric. És un argument molt pobre. Ja veus que jo no t’identifico amb ningú, ni et poso cap etiqueta, que podria, perquè crec que les paraules i la responsabilitat de les mateixes són d’un mateix o no es així?
Per cert si et canso, ho tens molt fàcil, no em llegeixis i ja està. O tens que fer mèrits davant d’algú i no ho pots evitar?
Bon cap de setmana.

P

Pep Vila

Igualada

18 de febrer 2011.12:20h

Respondre

Els de CiU sempre amb el no al davant ... com canseu!! Bufff
Dos coses, petits detallets eh... pq ara tanta mania a que entri una empresa privada? el Torras no deia res quan hi havia SABA ...
I... Llegir més l’altre tema, vés per on, Manlleu està construïnt un aparcament i una gestió de zones blaves (432!!) tot en un mateix paquet, i fet per una empresa anomenada Hormipresa? Li sona senyor Torras? Crec que un company seu regidor hi treballa, potser li explicarà les bondats del tema ...
X cert, els tres Tombs són en diumenge que no funcionen les zones blaves ... menys mentides i menys fer la feina bruta al Castells, vostè es mereix més ...
Apa, jouissance!

j

josep m. torras payerol

Igualada

18 de febrer 2011.10:37h

Respondre

Antoni,
Unes precisions en el que dius:
El tema de Zones Blaves és d’ocupació de carrer i és una taxa que ha de cobrar l’Ajuntament, mai una empresa privada, per molt pública que sigui.... Llegir més Aquesta només pot cobrar un cánon pel servei de vigilància i cobrament mai la taxa en si com a cànon.
També no se si saps que les Zones Blaves en aconteixements, com els tres tombs, els Reis, poda d’arbres etc. per tancament o ocupació de la zona, l’Ajuntament paga com si totes les places de Zones Blaves estiguessin tot el temps ocupades a “tutti pleni” a SIMA, lo qual es una flagrant subvenció encoberta amb els diners de tots, apart de lo anteriorment dit (cànon o taxa o ambdues), cosa que si les administrés l’Ajuntament no ho podria fer.
Per tant hem de suposar que a aquest inversor privat li han promès els ingressos de les taxes de les Zones Blaves. Oferta completament il·legal, doncs no es pot beneficiar a un inversor privat, de unes taxes que són a criteri de l’Ajuntament de torn, això seria prevaricació. En pot posar tantes com vulgui de Zones Blaves amb les explicacions o justificacions que vulgui, si ho aprova el ple. Endemés estaria cobrant una taxa, que només pot revertir a l’Ajuntament no a l’empresa com he dit abans per molt mixta que sigui, aquesta podria cobrar un cànon per la gestió, però mai que la taxa fos equivalent al cànon i menys subvencionar per manca d’ocupació.
Suposo que em deixo coses, com el servei de la grua, abans ja el feia un privat, crec que grues Pedro i ara ho tornarem a donar a un altre privat amb l’excusa d’una empresa mixta? Quina coherencia!
Lo dels pàrquings estic absolutament d’acord amb tu.
Que tingueu un bon dia.

A

Antoni

Igualada

18 de febrer 2011.09:15h

Respondre

Sr Ramonjoan. Li explico el tema SIMA. SIMA té tres grans ”àrees” de negoci. Una és el parking de l’hospital, que ara per ara, és ruinosa, clarament deficitària. Està a l’UVI, amb... Llegir més respiració més que assistida, i el pitjor del cas, de moment no mostra símptomes de millora.
Després hi ha les dues altres activitats, que s’han col.locat a SIMA a posteriori, als efectes de poder donar respiració assistida al parking. Quan diuen que SIMA està en equilibri, és una mica fals, per no dir del tot. Aquí es munta una empresa per fer un parking, i de moment és un total fracàs, i per dissimular-ho, hi fiquen dues activitats (zones blaves i grues) que ja donaven un cert rendiment econòmic a l’ajuntament. Per tant, és com si cada any, l’ajuntament anés tapant el forat del parking. En comptes de fer un xec a final d’any, el que fan és aportar-hi dues activitats, per les quals ara ja no cobren el xec a final d’any, sinó que el que guanyen ja va pel parking.
Suposo que m’he explicat. Però el bo del cas, és que ara diuen que volen vendre SIMA per un preu que no sé pas d’on se’l treuen, i el pitjor, que volen fer CINC nous pàrkings!!!! Si amb el que van fer, ja hi han hagut d’aportar les zones blaves i la grua, si n’hi hagués un altre que no anés bé, llavors què s’hi aportaria? El sou dels regidors? La taxa de les escombraries? Realment, aquests governants de la casa gran, viuen en un altre món. Es nota que mai han fet negocis arriscant diners seus.

j

josep m. torras payerol

Igualada

17 de febrer 2011.22:38h

Respondre

josepm ramonjoan,
Estic molt d’acord amb tu amb quasi tot el que dius, un amic meu m’ha fet arribar el següent post que te molt a veure amb el que dius de les empreses.
http://ves.cat/av5b

j

josepm ramonjoan

igd

17 de febrer 2011.21:03h

Respondre

Felicitar a l’equip de govern per haver assolit un acord que permet l’aprovació d’un pressupost, més enllà de amb qui es pacta i quin cost polític implica. Prorrogar l’anterior pressupost... Llegir més per manca de majoria suficient no sol ser bo, atès no permet marcar quina política vol fer-se. Més quan s’aborda un any clarament restrictiu.

Referit a la resta de la notícia, si que demanaria que ABANS DE SIGNAR la venda del 60% de SIMA a cap companyia privada, sigui públic en quines condicions es firma. Voldria recordar que SIMA gestiona l’aparcament de zona blava, zona molt àmplia a Igualada (per consell d’un informe técnic demanat pel Ajuntament segons uns, per afrontar les necessitats de cash-flow de SIMA per altres).
És important donat que el comprador tindrà domini de la social i per tant influència en un servei públic amb preus públics. I recordeu que SIMA és rendible en funció de la taxa d’aparcament, no del lliure mercat.

Val a dir que sóc poc admirador de les empreses mixtes (públic/privades), crec en el mercat competitiu (servit per empreses privades) i en el servei públic (el no rendible, però satisfet per empreses públiques per acord social). Per tant, quan el diner privat vol entrar en servei públic, desconfio i penso que hi ha ”guany garantit” fet que implica manca d’eficiència (...i sobrecost a càrrec de la pròpia societat). És el model ”infinit” que col·lateralment està ensorrant negocis privats del sector oci i esport. És el meu punt de vista, accepto crítica.

I

Ignasi Rutlla

Igualada

17 de febrer 2011.11:51h

Respondre

Lo de la carrec de confiança te delicte!! jo tb vull una feina així i colocar a la familia

j

j.d.

igualada

17 de febrer 2011.11:25h

Respondre

el pacte també inclou el manteniment de la càrrec de confiança, senyor Aymamí?

j

josep m. torras payerol

Igualada

17 de febrer 2011.00:16h

Respondre

La meva opi sobre l’acord per aprovar el pressupost Municipal d’Igualada entre Entesa i PP.

http://aqualata.wordpress.com/2011/02/17/els-extrems-es-toquen-matematica-pura/

I

Igualadí

16 de febrer 2011.21:46h

Respondre

La zona blava gratuïta a l’agost ? Evidentment s’aprofita quan hi ha menys activitat per donar festa als treballadors. Us creieu que ho fan per fer-nos un favor ?, doncs no. Ens prenen per... Llegir més imbècils. Les eleccions s’acosten i més d’un, fora de la política, passarà gana.

A

Albert

igualada

16 de febrer 2011.21:36h

Respondre

10.750 signatures de CIUTADANS en contra de l’ampliació desmesurada de les zones blaves no van servir de res, en canvi l’”opinió” del PP val molt més que tota aquesta gent, PATÈTIC !!!

P

Pau

Igualada

16 de febrer 2011.21:18h

Respondre

La nova ”Entesa x Igualada” serà PSC + PP; vinga nois, sortiu de l’armari polític !

R

Ramon F.

Igualada

16 de febrer 2011.19:38h

Respondre

Caram desprès d’això crec que el Sr. Aymamí deu anar amb els pantalons arrossegant per terra. Tant malament creu que l’hi poden anar les properes eleccions que a quatre dies d’elles es... Llegir més desdiu de bona part del que fins ara defensava?

Perquè si realment volia fer un POUM amb el màxim consens possible ja o podia haver fet avants, i si creia que es necessitava un consell assessor també o podia haver fet en el seu moment en lloc d’anar en contra de tothom i a sobre titllar als afectats d’especuladors; que creu aquest senyor, que maquillant ara les coses no ens enrrecordarem d’aquí a tres mesos?. I a més, algú es creu que un consell assessor tan ampli es operatiu?, es veu ben be que el que vol es cobrir l’expedient per arribar a les eleccions i desprès Deu dirà.

En quant a les zones blaves i a la ½ hora de gratuïtat, mes del mateix, perquè no o feia avants?, perquè no va fer ni p... cas de les signatures que se l’hi van presentar i que no es va dignar ni tenir-les en compte?. I si fa quatre dies deia que si es treien les zones blaves de l’hospital es posava en perill la viabilitat econòmica de l’empresa municipal SIMA, com es que ara diu que durant l’agost totes gratis;es que potser pensa que tenint en compte que llavors ja no hi serà m.... pel que quedi?.

En el que si que podem estar tots d’acord es en privatitzar una part de l’empresa d’aparcaments per veure si al menys ens traiem de sobre el deute de l’aparcament de l’hospital, però per això s’ha de resoldre un petit problema: trobar una empresa disposada a la compra

En fi, pel que es veu aquest cop per poder aprovar els pressupostos, els senyors de l’Entesa s’han tingut d’empassar tots els gripaus que l’hi ha donat la gana al PP, que com diuen ells, per responsabilitat, aquest cop ni tan sols els votaran a favor sinó que solsament s’abstindran (sembla com si no se’n volguessin fer directament responsables). I un es pregunta: que deuen tenir o amagar aquets pressupostos perquè uns que sempre els avien votat a favor (PP) aquest cop no o facin i els altres els de l’Entesa es tinguin d’empassar tot el que s’empassaran posant’hi això si, molt bona cara?

J

Jordi

Igualada

16 de febrer 2011.18:38h

Respondre

Sí senyor, un gran pacte entre dos partits seriosos i disposats a treballar de veritat per Igualada mentre la resta dorm a la palla.

Em sembla molt bé la creació d’un Consell Assessor per... Llegir més redactar un nou POUM i el canvi en el pàrquing de l’hospital i les zones blaves gratis a l’agost... Endavant!

R

Ricard

Igualada

16 de febrer 2011.18:11h

Respondre

Vinga paciència Montserrat Mateu que aquest és l’últim pacte amb el PP que has de fer contra la teva voluntat.
Quan el teu partit (ICV) vagi per lliure a la propera legislatura podreu escollir... Llegir més lliurament amb qui pacteu !

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.