TORNAR

L'equip de govern vilanoví es presentarà com a 'Vilanova 365'

Vanesa González encapçalarà aquest partit nou

politica
Dimecres, 11 febrer 2015. 14:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Les quatre persones que estan al govern de Vilanova amb el PSC concorreran a les eleccions de maig en un partit nou. Després que l'aparell del PSC vilanoví triés  Noemí Trucharte com a candidata, l'actual alcaldessa Vanesa González i els seus regidors confirmen que aniran a la cursa electoral amb una marca diferent: 'Vilanova 365'

Vanesa González, actual alcaldessa de Vilanova pel PSC, ha confirmat que es presentarà a la reelecció i ho farà amb un partit nou, Vilanova 365, on comptarà també amb altres regidors que l'acompanyen en el seu grup al consistori. Un partit "amb els ideals d'esquerres i progressistes" però completament desvinculat del PSC. La rivalitat entre les dues faccions socialistes vilanovines, la de l'aparell del partit i la del grup municipal, es traslladarà als comicis del 24 de maig. González avança que no vol cap pacte pre-electoral amb ningú.

González, amb Pepita Còdol al costatTambé avança que Joan Vich, el seu predecessor, de qui se sent continuadora del projecte, no hi serà. Sí que l'acompanyaran Pepita Còdol i Antonio Maturana, dos històrics del socialisme vilanoví que ara estan al govern amb ella. Fins aquest 24 de maig González subratlla que "encara representem al PSC", per bé que la nova llista inclourà  "persones noves i joves, a més de la continuïtat d'altres". El nom 'socialistes' no apareix, ni es relacionarà amb corrents com Avancem, MÉS o NECAT. Marta Trullols, actual regidora d'Ensenyament i no adscrita, deixa la política i no els acompanyarà. 

González confessa que va entrar amb il·lusió fa anys al govern amb el PSC, però ha perdut les ganes de seguir a la formació "vista la dinàmica del partit". Preguntada per la visita de Miquel Iceta fa un mes, quan només va fer un acte amb la candidata oficialista del PSC, Noemí Trucharte, González ha admès que va ser "la gota que ha fet vessar el vas". "No va tenir ni un gest ni per mi, ni per la gent del PSC que estem al govern" remarca.

"Principis d'esquerres"

La nova fórmula "no serà una agrupació d'electors, sinó un partit amb principis d'esquerres". Confia a tenir algun tipus de representació en un consistori que es preveu molt fraccionat: "qui tregui més de tres regidors podrà estar content". A nivell de pactes post-electorals descarta de pla cap acostament al PSC, on hi haurà Noemí Trucharte, la que va ser la seva rival a les primàries. Joan Vich, de fet, fa  dies denunciava una tupinada en aquella convocatòria. L'alcaldessa actual no n'ha parlat, però ha evidenciat el divorci total amb el PSC i ha recordat que el seu corrent va ser "en una executiva que havia de representar consens, però no ens hi van voler i es va trencar en tres mesos". 

La relació amb Trucharte i Carles Majoral, el líder del PSC vilanoví és nul·la, i "només ens hem relacionat a través de Whatsapp aquests anys. Ens en van enviar un de sol i va ser per ordenar-nos el posicionament en el dret a decidir". Ara ve una contesa electoral amb una desena de partits i altres fórmules d'esquerra ja han aparegut a Vilanova. González lamenta que SOM Vilanova, la proposta d'Esquerra, "s'hagi aigualit, perquè era interessant". Agraeix la tasca de l'oposició del PP, Esquerra o ICV-EUiA que "ha estat constructiva". Amb tot, serà "molt difícil que hi hagi un govern d'unitat el maig". Sobre IPV i la seva denúncia a la fiscalia del govern per uns cobraments il·legals és taxativa: "estem nets. Fa  anys que IPV fa el mateix".


2 Comentaris

T

Tania

Vilanova del Camí

23 de maig 2015.18:50h

Respondre

Gerard, no deus haver captat el missatge. El que compte són les persones, escolta el seu programa i després comenta.

G

Gerard

Igualada

12 de febrer 2015.08:30h

Respondre

Un nom ben original. L’any que hi hagi 366 dies què fareu ? A Vilanova amb tants partits és impossible que surti un ajuntament governable. Quin desastre de poble...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.