TORNAR
PUBLICITAT

ERC critica el govern igualadí per l'IBI: "continuem tenint els impostos més alts de les ciutats mitjanes"

Retreuen que ”a Igualada només es rebaixa una mitjana de sis euros per rebut”

politica
Divendres, 21 setembre 2018. 11:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

A les portes del ple que votarà els darrers pressupostos i les últimes ordenances del mandat 2015-2019, els republicans ataquen al govern del PDeCAT i consideren que "hi ha una estratègia electoralista" en la rebaixa del gravamen de l'IBI. Una rebaixa que consideren "irrisòria".

El grup municipal d'Esquerra a Igualada ha incidit de nou sobre les ordenances fiscals, un dels principals fronts oberts amb el govern de Marc Castells aquest mandat. Asseguren que "el govern torna a intentar enganyar els ciutadans dient que la rebaixa de l'IBI és del 5% però realment només serà de l'1% i suposarà només sis  euros menys de mitjana per cada rebut". Segons els repblicans, "s'ha augmentat la recaptació de l'IBI en 684.000 euros en els últims tres anys, i ara la rebaixa és molt poca cosa i és electoralista". Mantenen que "Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més alts de Catalunya".

Gràfic elaborat per ERC, sobre l'IBILa formació que encapçala Josep Maria Palau afegeix que "el govern torna a intentar enganyar als ciutadans dient que abaixa un 5% l'IBI, però realment la baixada només serà d'un 1%. És cert que es baixa el tipus impositiu del 0.90 al 0.85 però puja la base, i per tant ens quedem pràcticament igual. Ni molt menys és l'IBI més baix dels últims 20 anys, per comprovar-ho només cal que algú agafi un rebut de fa anys i veurà que no és així".

Segons els republicans "el rebut s'ha apujat en els darrers tres anys de manera consecutiva i amb increments molt elevats fins arribar a un rebut mitjà de prop de 600 euros" i ara "fan aquesta rebaixa imperceptible de sis euros". Els republicans ironitzen recordant que "els 6 euros estalviats equivalen més o menys a dos entrepans".  ERC remarca que "hi ha impostos molt alts a Igualada en proporció als serveis que reben els ciutadans. A Vic o Tortosa les famílies paguen 444 i 562 euros menys en impostos que una família igualadina i consideren que aquest és un fre pel creixement". "No té cap mena de mèrit ja que l'esforç no el fa el govern sinó el ciutadà. Cal abaixar l'IBI fins a equiparar-nos amb el de les ciutats similars a la nostra" conclouen.


3 Comentaris

F

Francesc Bolaños

Igualada

22 de setembre 2018.08:35h

Respondre

Aquesta mínima rebaixa , evidentment amb finalitat electoralista, no impedirá que Igualada tingui un dels IBI més elevats de Catalunya, de manera que quan ho comento amb amics que viuen a... Llegir més Barcelona , a la zona alta, per sobre de la Diagonal, en una zona que suposadament es de luxe, es sorprenen que aquí paguem més IBI que ells,,,,,

l

la veritat ens fara lliures.

21 de setembre 2018.20:26h

Respondre

El sr Jonqueres, que deu pensa, del pensament polític del Sr Torra.
Segur que res de bo !!!!

título ’La lengua y las bestias’:
”Ahora miras a tu país y vuelves a ver hablar a las... Llegir més bestias. Pero son de otro tipo. Carroñeros, víboras, hienas. Bestias con forma humana, sin embargo, que destilan odio. Un odio perturbado, nauseabundo, como de dentadura postiza con moho, contra todo lo que representa la lengua. Están aquí, entre nosotros. Les repugna cualquier expresión de catalanidad. Es una fobia enfermiza. Hay algo freudiano en estas bestias. O un pequeño bache en su cadena de ADN. ¡Pobres individuos! Viven en un país del que lo desconocen todo: su cultura, sus tradiciones, su historia. Se pasean impermeables a cualquier evento que represente el hecho catalán. Les crea urticaria. Les rebota todo lo que no sea español y en castellano. Tienen nombre y apellidos las bestias. Todos conocemos alguna. Abundan las bestias. Viven, mueren y se multiplican.”
Artículos de-El “señor” Torra el 19 de diciembre del 2012

Aquel tal sr Torra crec que es del mateix partit, del que ens roba amb el IBI......
( En aquest cas, no son els de Madrizzz)

b

berto

25 de setembre 2018.18:14h

Esta clar , que el Sr Jonqueres, per la seva honestedat, mai podrà estar d’acord, amb persones, xenófobas, i de una incapacitat total de ser una persona, com a mínim , humana. El Sr Junqueras,... Llegir més siguem Independentistes O NO! li hem de reconeixer, que ell represente la valentia, la coherencia, i la dignitat de Catalunya, repeteixo, se sigui independentista o no.
, El Sr Jonqueres, ens esta donan una lliçó de dignitat.
i aquests ”independentistes de conveniencia” es la representación, genuina, de la falsedat, cinisme, i utilització, dels nobles, sentiments de molta gent, ,per profit propi. Aixi es la gran mentida del PDCAT, o com es digui, ells vivint de les seves vergonyes, i alguns de vacances,i el Sr, Jonqueres tancat a la preso, amb una dignitat, que ningu li podra negar.

Els Igualadins,hem de tindre molt present, que aquest ”aprenen de bruixot” que representa el Castells, es la nova camada, de aquest, partit, que cambia de nom, segons bufa el vent. Lo importa es salvar el mobles, i escaparse de ”rositas”. de la seva corrupción.
Son simples aprofitats, del sistema, que per no tindre no tenen ni ideals, excepte, mantindre el seu modus vivendi.
EL CASTELLS, REPRESENTE, AQUESTE GRAN MENTIDA I AMB ELLA ,UNA VERGONYA, QUE SEMPRE PORTARA ESCULPIDA A LA FRONT.

Els dies de ”vinos y rosas”, se esta acabant Castells, comences a ser un polític fracassat, la teva verborrea verbal, t´ha explotat als morros. Mirat al mirall, estas nu......I tu ho saps,,,

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.